Skip to main content

Otai Burger


Korang penah dengar ke pasal OTAI BURGER ni? aku baser jek dgr..tp xpenah tgk lah..sampai lah..akhirnya OTAI BURGER ni munculkan diri kat kerinchi..dia betol-betol park dia nyer stall betol-betol depan tangga nak naek ke tpt tren kat stesen Universiti tu...huhuhu setelah lebih kurang sebulan lebih jugak lah..akhirnya aku tergoda jugak hasutan napsu makan aku tok merasa keenakan burger dr Otai ni...



Kemuskilan melanda aku,maksud Otai ape ek? Pd pemahaman budak seusia..kire Otai ni..org yg ala2 sifoo...kire leh jadik tpt rujukan..but very betol one is "Old timer" lah kan..but the meaning still membawa maksud yg same..kalo nk jadik sifoo..kene lah mahir kan dlm bidang2 tu..so, di kire old timer lah kan..kekekee..kire betol jugak lah pemahaman aku tu..:P



So, back to the story, semalam aku telah mengorder [membeli lah kan kirenyer] sebijik burger ayam special...so, dah setel urusan beli belah aku kat stall tu...aku pon ngan laju nya jalan pulang ke rumah..kalo aku berjalan ala-ala mak limah pulang petang..mmg lambat lah aku dpt rase kan kenikmatan makan OTAI BURGER ni kan...so, aku pon jln lah selaju mungkin..seb baek aku kontrol cun..kalo x, kompem aku larik jek smlm..kekeke ala2 lari kene kejor dek anjing..SO, sesampai umah..aku pon mule lah operasi mengunyah Otai Burger smbil layan SPA Q..kekeeke..erm sekali..Oklah kan...lom leh kalah kan Raja Burger kan..& aku rase burger abg kerinchi yang mmg dah berkurun bertapa kat kerinchi tu lg sodap kot ramuan...ke abg tu dah mandrem dlm burger dia..xpe bang, next tym & ari2 seterosnya kalo mo burger..i prefer ur burger lah kan..maybe dah serasi..ahaks ke kemungkinan budak yg jage stall tu xteror lagi kot...xpe..give them a chance..len kali selang seli lah ..kasik sama rata dpt rezeki [macam lah aku hari2 makan burger..seminggu sekali pon payah..ahakss]



nak tau sejarah + additional INFO pasal Otai Burger ni..sila lah ke Website Otai Burger
ni bukan iklan berbayar ok! aku promote ni..sbb ni lah care nak memajukan anak bangsa aku sndr jugak kn...or nak rase burge rabg kerinchi tu..ade jek kat laluan dr vista angkasa nak ke tren universiti tu...[dulu kini & selamanya]...



Nota Kaki ku yg sengal ini: so, jom lah makan burger bagi menaikkan kandungan lemak dekat perut...selain itu, blh lah berangan ala2 berada di Manchester.uhuks [xmasuk langsung kan!]

Comments

Mira Suhani said…
ahaks..ok la tu..burger2 murahan ni sbnrnye lg sedap dr burger2 mahalan...hehe
*Yun* said…
MMg pon...murah & sodap...
skrg kn dah xleh mkn Mc D, so...dr bazir beli mc d satu set dah rm10, bek makan otai buger yg special...rm10 dpt makan 3bijik+secawan air ok!
Mira Suhani said…
hoi..ada gilo mo mkn burger smp 3 bijik...1 bijik pon aku da kenyang gila
cyana said…
len kali tapau la 3 bijik pos ke SA... akak sebijik, laki akak konpem 2 bijik... hehe
Nyoi said…
yaa..akaq stuju..dgn nyoi Yun..burger melayu lg sedap...lebih laghik yg masaknya..hanak hekan...ermmm...rotinya hangus akaq sebat jugekk!..

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…