Friday, January 23, 2009

Otai Burger


Korang penah dengar ke pasal OTAI BURGER ni? aku baser jek dgr..tp xpenah tgk lah..sampai lah..akhirnya OTAI BURGER ni munculkan diri kat kerinchi..dia betol-betol park dia nyer stall betol-betol depan tangga nak naek ke tpt tren kat stesen Universiti tu...huhuhu setelah lebih kurang sebulan lebih jugak lah..akhirnya aku tergoda jugak hasutan napsu makan aku tok merasa keenakan burger dr Otai ni...



Kemuskilan melanda aku,maksud Otai ape ek? Pd pemahaman budak seusia..kire Otai ni..org yg ala2 sifoo...kire leh jadik tpt rujukan..but very betol one is "Old timer" lah kan..but the meaning still membawa maksud yg same..kalo nk jadik sifoo..kene lah mahir kan dlm bidang2 tu..so, di kire old timer lah kan..kekekee..kire betol jugak lah pemahaman aku tu..:P



So, back to the story, semalam aku telah mengorder [membeli lah kan kirenyer] sebijik burger ayam special...so, dah setel urusan beli belah aku kat stall tu...aku pon ngan laju nya jalan pulang ke rumah..kalo aku berjalan ala-ala mak limah pulang petang..mmg lambat lah aku dpt rase kan kenikmatan makan OTAI BURGER ni kan...so, aku pon jln lah selaju mungkin..seb baek aku kontrol cun..kalo x, kompem aku larik jek smlm..kekeke ala2 lari kene kejor dek anjing..SO, sesampai umah..aku pon mule lah operasi mengunyah Otai Burger smbil layan SPA Q..kekeeke..erm sekali..Oklah kan...lom leh kalah kan Raja Burger kan..& aku rase burger abg kerinchi yang mmg dah berkurun bertapa kat kerinchi tu lg sodap kot ramuan...ke abg tu dah mandrem dlm burger dia..xpe bang, next tym & ari2 seterosnya kalo mo burger..i prefer ur burger lah kan..maybe dah serasi..ahaks ke kemungkinan budak yg jage stall tu xteror lagi kot...xpe..give them a chance..len kali selang seli lah ..kasik sama rata dpt rezeki [macam lah aku hari2 makan burger..seminggu sekali pon payah..ahakss]



nak tau sejarah + additional INFO pasal Otai Burger ni..sila lah ke Website Otai Burger
ni bukan iklan berbayar ok! aku promote ni..sbb ni lah care nak memajukan anak bangsa aku sndr jugak kn...or nak rase burge rabg kerinchi tu..ade jek kat laluan dr vista angkasa nak ke tren universiti tu...[dulu kini & selamanya]...



Nota Kaki ku yg sengal ini: so, jom lah makan burger bagi menaikkan kandungan lemak dekat perut...selain itu, blh lah berangan ala2 berada di Manchester.uhuks [xmasuk langsung kan!]

5 comments:

Mira Suhani said...

ahaks..ok la tu..burger2 murahan ni sbnrnye lg sedap dr burger2 mahalan...hehe

*Yun* said...

MMg pon...murah & sodap...
skrg kn dah xleh mkn Mc D, so...dr bazir beli mc d satu set dah rm10, bek makan otai buger yg special...rm10 dpt makan 3bijik+secawan air ok!

Mira Suhani said...

hoi..ada gilo mo mkn burger smp 3 bijik...1 bijik pon aku da kenyang gila

cyana said...

len kali tapau la 3 bijik pos ke SA... akak sebijik, laki akak konpem 2 bijik... hehe

Nyoi said...

yaa..akaq stuju..dgn nyoi Yun..burger melayu lg sedap...lebih laghik yg masaknya..hanak hekan...ermmm...rotinya hangus akaq sebat jugekk!..

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...