Skip to main content

Nur A'mmar Mu'iz Bin Nur Hasmin

Before aku terlupe, better aku wish dulu lah kan.. "Happy Birthday, Ibu Muiz" which today she'll turn 27years ...wahhh tua nya Jue.. & Happy Belated utk Ayah Ameng .. yg mane birthday dia last 4 January...wah ni baek punye family planning..kire jimat nk wat party-marty..hak22





-------------------------------------


Malam Semalam, aku berjaya jugak melawat sambil bermesra ngan Muiz, & sgt lucky sbb seb baek depa sekeluarga xpulang ke Taiping lagi..wawawa seb baek suprised aku menjadik..kalo x, "mmg aku lah yg tersuprised kn"..pehtu kene lah tgu another 2months baru leh jumpe si Muiz itu...hahhaa..& semalam aku pegi ngan Kecik..aku dr opis ke Mid Valley kejap [sbb ade hal..setelkan album si zehan tu - finally ianya 100% completed]...pehtu balik ke kerinchi..naek umah amik camera & cargas turun bawah utk start enjin kete...pehtu ape lagi zass lah kan ke Damansara...amik kecik kat bas stop depan pelangi..& kami pon gamble lah ngan direction yg nik kasik..jumpe 1st simpang empat..masuk kanan..pehtu traffic light 1st masuk kanan lagi..lepas tu..aku dah tau..seb baek..aku ni ala2 pandai lah jugak..kire selambe badak gitew..redah jek ngan perasaan confident kan..hak2..smpai jugak...alhamdulillah...& mase kitaorg smpai tu...ade lah 6org kawan dia dr MMU datang jugak..tp seb bek mereka dah nk pulang..& aku dan kecik kene tgu si zam & hubby dia jek...tapi mase zam sampai dia bwak membe depa lagi sekeluarga...kire meriah lah jugak umah jue malam smlm kan..
yeah...Muiz dah masuk 4 hari .. & hari ni dia akan mengisytiharkan "Muiz will be out of town until further notice" hak33
Aku suke sangat rambut dia...dah mcm budak besor jek..hehe tapi nnt dah kene botak sbb nak wat cukur jambul kan..xpe seb baek dah ade gamba kenang2an nih
Muiz Says [mcm lah dia dah reti cakap kn]: oleh sebab, name saya mmg dah wujud since saya masih dlm pewut Ibu, so, after 3days celik mata kat dunia..name saya dah selamat di register kat JPN..hehehe i luv my name "thanx Ibu & ayah sbb sempat gaduh-gaduh manje mase nak dpt kan name saya"..hik22
-Comei kan saya-
mmg betol org kate..mmg thrill giller nak captured sbb semua nyer pantas..dia gelak pon sgt pantas...dah lah bateri flash aku ala2 nk kong kan..so, moment dia gelak sakan [even baru 3days kan] terlepas utk direkodkan..huk22
-Ni dia, kenangan saya bersama Ibu & Ayah terchenta-



Nota kaki: Thanx Mama Yun sbb sudi amik gamba saya [mane dia reti nak cakap..aku pandai2 sendiri jek..wat ayat say thanx kat diri sndr...sbb xmampoo nak dpt ucapan thanx dr mulot Muiz]...wahh xsabar nk tgu dia besar...leh berlari terkedek2 cam muntok itik..hak33 [kalo ibu dia bace..kompem aku kene penyekeh ngan Ibu dia nnt..lalala~~~~

Comments

xy~han said…
jeless sehhh!!!
chumel sungguh si mu'iz ini.
eiii sgt gerammmssss!!
cyana said…
mama yun... nie anak angkat jugak ker? ambot ala2 beckam gitew
*Yun* said…
2la..wah masuk lah yg ni skali koleksi anak angkat aku daaa...

lepas abis pantang..nnt Ibu dia bawak lah Muiz jalan2 jumpe auntie-auntie dia yg cumei2 belaka..hak33
*Yun* said…
owh..zehan jeles..yea..maka cepat kan lah proses pembikinan baby ko lak yea...huk22

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…