Skip to main content

Ini Pek lah

ketepi..ketepi..jejaka malaya ingin lalu..ahaks...diz little cute boy..aku jumpe mlm smlm lah kat umah Jue..kire dia ni anak kepada kawan se unibersiti Jue..hehehe Comei kan...tp yg best..kalo org nk snap gamba dia..dia akan jadik kaku..xbergerak..dah abis snap..giller suke nk tgk gamba sendiri..lalu dia akan berkata "baba...pek..pek" sbb name dia taufiq...hahahaa pek..pek..ni kire fiq..fiq lah kan..std lah budak baru belajar bercakap..kire oraite lah tu..but nice to know you ensom guy...hehehe [alamak gamba atas...nmpk lah kesan comot dia makan kut,..kut pek...ahaks - biskut biskut fiq - ni lah ayat dia...ckp tym dia nk amik biskut dia..atkot tertinggal..pdhal biskut lemak jek pon.ngeh22..layan kan ajo]
taufiq ni pon tgh lasak...& ala2 nakal bebudak kn..abis semua barang berbentuk kotak dia mau..ahaks...& dia jeles tau if ibu dia pegang baby..kompem dia akan kaco baby..std lah..tp Taufiq kene ingat..dlm beberapa bln lg taufiq akan saingan di rumah yea..sbb ibunya tgh pregnant lagi..huhu murah rezeki mereka kan...kalo dpt baby gurl kompem cute jugak kn..ahaks..
ok..babai..pek lik - fiq nak balik..mcm2 kn..kene dengar betol2 kalo..x kompem xphm langsung...mmg thrill lah kan..xpe xsabar nk tgu nisrina & adam bercakap...adam lak..ish..ish..ish..jek reti takat ni..[btol ke mama ada? ke dia dah tau cakap..mau..mau..mau...g kedai & shopping..ahaks]

Comments

Queenin Murni said…
hhhehe.. adam bleh jugak la bercakap.. mama,papa, kar(cat;kadang2 die bleh ckp btul tau), tak(tok)..
ko tak sabar tunggu adam bercakap kan??aku pulak tak sabar nak tunggu die tido tak bgn mlm.. hahahah!

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…