Skip to main content

Renjis 2

I'm so sleepy rite now [sila abaikan tajuk kat atas tu wat sementara]...OMG, wat shud i do....Tido ka? [nak mampuih kene sembelih ngan boss ka?] nak melalak ka? [ni kompem kene maki hamun ngan opismate sbb suare aku yg sumbangseh ni kan] jln-jln ka? [ha kang ade lak yg sound..ko xdek keje ke?] balik ka? [ni ko giller ke..xpasal2 nak membazir cuti kan]..tp yg pasti, penyakit mengantok aku since semalam lagi..disebabkan a nite before aku meronggeng rokiah ngan si sharna smpai kui 12am baru smpai kerinchi & smpai umah..aku xleh tido..ha amik ko..anak aku wat hal ke malam-malam ni..geram kan..so, aku layan TV lah..hope mate leh lah terpejam..tp xleh ok..last2 aku siapkan album..fouhh siap album dlm kui 2am..owh owh..baru nk rase mengantok...cam siot jek kn..baru lah lena...baru jek masuk intro mimpi aku..jam loceng aku dah berbunyi "weh bangun..subuh dah ni...japp lg nak g keje" ha amik ko...cam baru jek seminit lelap...pehtu g opis cam zombie...& for da 1st time aku jadik seorang yg k.lessss ok! sbb nyer aku mmg dlm mood hanyan ngantok...kat tren aku beli tiket & aku masukkan dlm mesin utk masuk pintu pagar tu kan...& maybe aku lupe nak amik tiket tu blk..pehtu aku masuk lah dlm tren..bile sampai ke destinasi yg ditujui..nk kuar..wawawa mane tiket aku..cuak aku ok! kang kene denda xpasal2 kan..but seb bek mamat jage tu ok..so, dia lepas kn jek..dlm bas aku tido..seb bek xterlepas..huhuhu :p..kat opis xusah kate lah kn..dr pagi-petang aku layan ngantoks jek...& balik ptg tu budget nk tido..skali xleh tido lagi...so, kesudahannya..aku berjaya siapkan custom album si zehan plak..huk33..sekali utk gamba utk cover album lak slh size..amik ko kene g print blk lah kn...xpe sempat lg lah tu....aku xleh tido..so, aku layan lah TV....kebetulan lak Renjis 2 episod terakhir smlm kn..so layan...





----------------------------------------------


berbalik pada tajuk ENTRY arini...:)

"Lelaki itu prosa alam, perempuan sajaknya. Cinta itu lagu dan perkahwinan orkestranya".






ni trademark utk citer Renjis semalam...kompem sape yg tgk ade yg rase xpuas ati sbb apsal Kirana xpilih si Dean tu kan...xpe masing2 ade pendapat masing2..begitu jugak ngan penulis citer tu kan..





tapi kat sini aku nk bg opinion aku lak..as follower totap cerite ni kan..hehehe pada aku better lah dia pilih Budi tu dari si Dean sbb pada aku si Dean dlm citer tu..mmg pentingkan diri sndr & xnmpk kesungguhan dia...aku rase korang kate dia bersungguh kan sbb dah 2kali dia melamar minah Kirana tu kan..tp ape yg aku nmpk lah kn...dah lah gune cincin yg si Rafiq beli [nmpk dah dia xbesungguh kat situ] pehtu bile si Kirana tu lari..dia xkejor & xpegi pujuk or xjumpe mintak explain..kan minah tu jenis yg FOBIA bab kawen ni..mau xnyer...kalo aku pon aku jadik FOBIA jugak kan..sbb tym majlis pengantin laki xdtg..ha, sape nk jawab pasal maruah keluarga kan??? & Dean tu pon ade jugak wat kes yg same..ko rase..kalo korang jadik KIRANA tu nk ke percaya??? kat org yg penah larik tym kenduri kawen sndr? korang leh percaya ke kat lelaki tu...& pada aku Rafiq tu baek..but dia tu skema sgt & dlm citer tu lah kn..dia ni suka sgt mengalah..ha mcm mane lah kn org nak suke..pehtu jenis xkesah sgt...Yg si Budi ni..kire ok lah even..dia agak POYO ooo lah kn..but ade jugak kematangan bg watak dia..di mana dia jenis xpakse ke ape ke...dia ikut jek rentak smbil tu..he knows how to do & wat to do...so, nmpk lah ke gentleman'an dia tu kan..even dia tu penakot LIPAS..hak22 [aku dah kire selamat kat rumah sbb dah kurang org yg nak menjerit bile nmpk lipas...larikkkk]...overalll ok lah tu KIRANA ngan BUDI..hahahahaaa





Nota Kaki Ku: Ha, ni lah padahnye xtau nk wat pe kat umah..semua jenis citer drama aku layan ok! nak layan Korean drama...kureng lah sbb 8TV nyer channel kat umah aku tu prob jek semendang..tensi i tau! pehtu CSI lak tah le....xmuncul pon new season lg..ke aku yg dah xtau...hehehe




---------------------------------------------

New Update @ 3.18pm

ha ni lak..aku blog hopping lah kejap td kan..dah lame xbace citer kat blog org ni, sekali 2la...ternampak muke si Rafiq Renjis...ha sila lah carik smpai jumpe yeaaa...huhuhu

Comments

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…