Wednesday, January 7, 2009

Soalan?

Ade lah seorang kawan aku nih..tetibe tanya soalan tah ape-ape kan...opsss lupe lak..soalan dia yg tah pape-pape tu tp aku tak bgtau ape kah soalan nyer lagi ek..kekeke..oklah soalannyer simple jek..berbunyik begini "Weh, kat kampung ko ape yang best ek?"..simple kan..tp tanya dalam SMS dah...aku hanya mampoo jawab



kawan aku: Weh, kat kampung ko ape yang best ek?

Aku: Macam-macam ada yg best..:P

kawan aku: wak lu, aku tny betul-betul ni...

Aku: makan-ade ikan bakar, accomodation-ade homestay&kak long chalet, view-ade laut, tp xdelah cun bebenor cam pantai puteri kan, transportation-bas melambak, & nak ke town macam banda hilir ke, melaka sentral ka..mmg sangat dekat jek...+ yg lagi best sbb adenyer aku sebagai warga kampung tu :P

kawan aku: -tiada response-



ngok ngek jek kan..bukan nk reply kate betul ke idak ape yg aku jawab ni..ape dahhh..ke bengang ngan jawapan aku yg last tu? hehehe..**tp SMS dia aku jadik kan modal utk aku update entry blogs aku arini..ngeh33



---------------------------------------------

meh aku list down kan ape yang best pasal kampung aku:-



#mule-mule best sebab name dia ALAI..hehehe giller xglemer kn tp aku ttp rase best ngan name tu

#sebab aku ade as warga kampung tu kan [jgn nak muntah darah lak..2 kampung aku..aku libatkan kampung korang pong ok!]

#kampung dekat jek ngan town..even xdelah sebelah town kn..nek kete 10-15min jek

#kat kampung aku ade ikan bakar..xyah nk jalan jauh2..jln kaki pon blh smpai ok [tp kalo jln kaki..tym sekolah aku sanggup lah..skrg tidak lagi ok! sbb penat aku kumpul lemak..xkn nak bazir kot]

#kat kampung aku dah ade homestay...tp aku xpenah lah nk cube ke ape kn.d.ah umah aku kat situ..pehtu kengkawan aku kompem aku angkut masuk umah aku jek

#ade jugak lah chalet tok penginapan

#kedai makan pon melambak..nk thai style, kampung style

#kampung aku ni besar lah jugak [tp xdpt title bandar baru lg..cam telok mas..sbb lom maju lagi] sebab leh dibahagikan kepada Alai darat, alai baruh, alai tengah, alai jauh [ade ke?]

#nak membangun lah kn..sbb macam2 jenis kedai dah ade..kedai juai kete pon ade ok..heheh pehtu kedai runcit 24hours style ala2 7eleven pon ade...

#dekat jek ngan pantai [even xdelah cantek leh jadik tpt mandi manda ke..sbb tu pantai berlumpur]..pantai ni sesuwai tok memancing [ckp pasal mancing ni..ayah aku still hutang aku dr dulu bab ni..tah bile tah dia nk lunaskan janji nak bawak aku g memancing]

#pehtu ade sungai [even sg. dia baser jek..dulu tym kanak-kanak ribena nyer zaman..sungai ni jadik pujaan..tpt aku merendam kn diri]

#ade sawah..even xde org tanam padi lagi..tp aku jek experiance menyibok kat sawah mase zaman ade org tnm padi lagi kn..ni zaman kanak-kanak ribena aku lah kn..tp sawah masih ade..cume org tanam bende lain jek..iaitu lalang..ngeh33

#ada jln yg sgt sempit..hehehee tp kalo kampung aku 2 wat one-way pon aku setuju...[xdek kene mengena ok!]

#yang pasti kat kampung aku..ade bilik aku..ahhahaahaa [dlm umah aku lah kn] heavennye..jgn suh aku dtg keje weekend ni udah..tiket blk kg aku dah beli ok!]



ok lah..mmg byk yg best punyer kalo bab pasal kampung..kampung korang pon best..tp aku ade kampung yg lagi best..iaitu kampung kerinchi..sbb dah ade old town white coffee & secret recipies..hehehe depan umah aku jek...

3 comments:

mirae said...

ahaha aku agree dgn kg best yg lg satu tu..td xde pon kita selalu menyemak kat situ pong..just kunun2 berbangga je ada old town tu...xdela jakun sgt kan stakat old town tu...hahaha tp mee udang dia kira ok la biasa2 jek..xde cool mana nye coll lg lepak kat lot 10 shah alam tuh..huahuahua huawei

mirae said...

kalo ikotkan kg ko tu best mmg btol2 kg la area umah ko tuh...kg pernu pong ok gaks..ngeeee

*Yun* said...

wau..ape ade kat kg.pernu lak?
ade ikan paus terdampar ke? ngeh33

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...