Skip to main content

Wallimatulurus & AJL Ke-23

Citer Per-1


Offical photographer dia adalah Peveyhack & lagi sorang tu aku xpasti..but otai lah jugak [aku lupe..sape ingat sile tlg bg response yeaaa] mak aii..amiik otai ok! tah bape lah kos nyer..dgr citer dr penggossip tegar..ahaks...makan rm5k jugak dia invest utk photog ni [kire cover solemnization + 2 resepsi + pre wedding shoot] wow siap ade pre-wedding ok! xpe aku respek ngan kengkawan aku yg sanggup melabur utk sesuatu utk dijadikan kenangan...here some shoot from aku nyer camera [sila tgk gamba di atas yeaaa]..actually aku singgah kejap jek kan..utk makan..so sad, mira got CBB..tp aku xdelah plakkan..maybe pewut aku quite tebal & kebal..huahuahuahua



lupe nk story...si Masai ni [Mas Aida] dpt name glem mase sekolah..baser lah sekolah asarama kompem ko ade name glemmer nye..ngeh33..so, aku kenal dia mase sekolah lah kn..dia pass kad wedding dia mase jumpe kat wedding si zehan [osmate aku]..tu lah dunia ni kecik jek kan..dijadikan cerita dia ni kawan ngan nik+zehan+ejot+marini [sume ni exOsmate aku] mase kat uniten..so, kecik kan dunia ni..pusing-pusing sume berkaitan jek..nk citer lebey..kang panjang plak kan...



So, before aku ending kan citer per-1 aku nih.."Selamat Pengantin Baru" utk Masai & hubby nyer si Rezza..Semoga berbahagia+dimurah rezeki+berkekalan hingga sampai syurga [faizal tahir xmenang keseluruhan :(]..



Nota Kaki sebelah kanan: 1) Aku menyampah org kate aku rajin gi kenduri kawen..if org dah jemput..xkan xnak dtg..& mmg terang tang tang tym tu aku free & majlisnyer berada di kawasan berhampiran..dah tu kalo xmo suh aku dtg..xyah lah jemputkan..[aku terpikir..yg kowang gatal g jemput aku watpe kan..kan aku dah dtg..hahaha:P..cume aku xbawak sebatallion askar jek serang ok!]..pehtu kalo org xjemput..ade ke aku nk dtg???? cube ko telek balik....telek..telek..cepat!

2) yang dah kawen dah selamat..yang xkawen lagi..jom..kawen..amik ko!


---------------------------------------------

Citer Ke-2



Ni dia kumpulan "Jumpe pakcik Hussain"...unexpected lah kan dia menang smlm..sbb aku pon xsempat nk tgk performance depa tu sbb aku dah tertido dipertengahan jalan..kekeke [ni ala std piawai aku yg baser lah kn..tgk separuh jln & then kecundang dek godaan mata yg suke terkatup tetibe].. ni versi video klip dia..aku lom jumpe lagi dia nyer versi utk mlm smlm..ahaks

Ni versi mase AJL berlangsung [yeaaa aku dah jumpe]...gempak jugak kan..apsal lah aku tertido kan..hayaa lah mata aku ni..suke wat hal tym-tym macam ni...

Ni cover lirik dia plak ha



Meet Uncle Hussain - Lagu Untukmu Lyrics



Tiada bintang

Dapat menerangkan hati yang telah dicela

Bagai ku lumpuh tak mampu berdiri

Aku tetap begini takkan berubah kerna



Aku tetap aku dan alur hidup mu bukanlah aku

Guna hati akal dan fikiranku

Berbeza engkau dan juga aku

Dua hati yang tak mungkin bersatu

Adakah aku

Hanya boneka yang sering engkau mainkan



Yang dikawal oleh jari jarimu

Ku punya hati dan perasaan

Pernahkah engkau fikirkan

Cukup-cukuplah oh cukuplah

Guna hati akal dan fikiranmu

Berbeza engkau dan juga aku

Dua hati yang tak mungkin bersatu



Tak tahan tak tahan

Sabarku tak tertahan

Melayan sikapmu perawan



Berbeza berbeza

Kau dan aku berbeza

Kita memang tak serupa



Bebaskan

Ku ingin dilepaskan

Kita tidak sehaluan



Cukuplah sudahlah

Sampai disini sahaja

Hubungan kita berdua




Nota Kaki sebelah kiri lak: even abg tam ensem nyer kumpulan xmenang..but dah tgk video Jumpe pakcik hussain ni..kire mmg worth lah depa menang..kasik kelainan lah bg pemegang tahta Juara Lagu..ngeh33 ..pehtu xlupe jugak..congratez tok faizal tahir...well done ngan performance yg mantap..kire balas blk kegagalan last year & jgn lah diulang lagi kesalahan yg same..& utk yg xmenang..sume actually done a god job..aku sgt suke..tp aku tetap kecundang dipertengahan jalan..napsu napsi tido aku ni..mmg xdpt ditahan lah kn..so, bile kene kejut..suh aku beralih masuk tido dlm bili..mmg aku xsedor pon..yg aku sedor kui 3am..nk g toilet..aku dah selamat atas katil..hahahhaa

Comments

dd said…
org dh jemput kene la dtg kan..takpe2 ignore aje mereka seperti mane aku mengignore mereka yg buat diri mereka tak penting pd aku.
Mira Suhani said…
aku tau sape yg ckp..ko buat bodo je,xyah nk pk lebih2 suka ati ko la kan nk g ke tak..dah ko ada driver..kompem la driver ko akan anta kan...ceh sibuk aje
*Yun* said…
2la jeles lak..aku leh smpai ke mana-mana kan..driver aku kn pakar..cume xkeje ngan kompakar jek

note: alamak nnt driver dah resign mcm mane ek? kene carik driver baru ka? ahaks
Mira Suhani said…
hoho kompakar jgn sebut...huhu

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…