Skip to main content

Bengkel Fotografi - Potret Perkahwinan + Ibu & Bayi [Disebalik Tabir]

Baru muncul mood nak merapu meraban ha....so, ni entry ala-ala kisah yg berlaku di balik tabir sewaktu aktiviti menembak aritu...erm aku xpilih lg gamba sbb rase mcm semua nya sampah jek..geram aku..sbb byk gamba gegar..gegar..gegar...hangen jek aku tgk!.. ape yg aku leh wat simpulkan dr hasil aku aritu...aku mmg 99% xpuas ati ok! sbb byk yg blur+gegar [maybe setting tah pape nk cepat kan] almaklumlah beginner cam aku ni..mane leh nk wat keje cepat2 berstyle kelam kabut ni..poneng otak ku kan...


oklah meh aku citer dr awal... kui 8 lebih pagi tu aku dha gerak dr umah...masok jek kete..mak aiii kete non ado minyak ok! upset i tau..so, misi pertama isi minyak kat sebelah KWSP tu..pehtu cargas ke sana..sekali godek2..peta aku xamik kat opis..upset jek....teros sms kak sharna..hehehe seb bek dia bg direction yg betol..so, i sampai kat esso ngan selamat nye..baru buat pusingan nmpk kete kak sharna..so, i pon folow...lah depan tu jek..so, masuk class dah kui 9.10am..tp class lom mule lg tym tu..lepak2 kenal2 dulu ngan org sebelah kiri kanan depan belakang..hehehe & lame lepas tu adhadi pon start lah memuntah kan butir2 ilmu dia....& bg tips & ilmu berguna pastu minom time..hehehebest jek minom+kuih muih yg disediakan..1st time g workshop yg proper ala2 skema camnih...kami dibahagikan kpd 2 kumpulan..aku masuk team A yg akan dihandle oleh Mr.Peveyhack [kalo salah spelling ni..sori yeaa sifoo]..so bermulalah aktiviti pagi tu...

#Mr. Pevey ngah beri penerangan ringkas+sesi perkenalan#
#Semasa pembahagian tempat kot#
#Ni time dalam class..Mr. Adhadi ngah luahakan ilmu nye kepada kami pendengar setia#
#ni lah suasan kelas tu#

-----------------------------------------------------------------------------------------
Ok ni lak aku cilok gamba dr Forum..dak budak yg terlibat ngan workshop ni nyer gamba...so, layan ajo.. Untuk gamba yg len kowang tgk kat sini yea

#Cube kowang carik..mane aku? heheh#
Kalo nak gamba len-len..ade byk lg..dak budak tu rajin upload..aku nih malas sket..sbb flickr aku dah nk penuh...xmampoo nak bayar utk pro nye acc lagik kan..so, layan kan ajo..org len nye hasil yg teramat bagus dr hasil aku yg cam sampah tu....

#Ni gamba reramai..time nak balik nih#

#ni plak gamba aku ngan muke boring ke ngangtok tah..aku rase ngantok tu..hehehe [From Mr. Aragon..aku cilok dr forum jugak tu#

#Ni Team Pevey..yg mane aku termasuk sekali lah kn#
-------------------------------------------------------------------------------------
sesi bergambar tamat..so, cont aku mengarut balik pasal citer tu....sesi 1 adalah shoot potret utk perkahwinan..tp team aku dpt tema Pre-wedding lah kan..sbb pasangan model tu lom kawen lagi..hehehee so, byk aksi yg depa xleh nk lakukan..maka kene gune konsep pre-wedding lah..but to Fifi & Pablo [ye ke spell name dia nih] thanx a lot sbb sudi merelakan diri tok menjadi model pada hari tu....abis menembak masuk class..dengar bebelan adhadi semula kejap before kami cargas lunch di sri bidara yg dah termasuk dlm package kn..

& lepas smyg zuhur masuk class blk...dgr tips tok shoot baby & Mom plak kn..pehtu teros cargas ke lokasi menarik tok .. diz time best sbb sgt tricky ok..sbb baby ko mane leh pakse depa posing camno kan..so, dia tym mmg kene gune kreativiti sndr nk shoot mcm mane...hehehe tp enjoy jek..anak si suebebeh ngan farah sgt lah comei & sporting.. tp kesian kat baby farah si farid [kot yea name dia ni..kalo silap..ampun yeaaaa, aku ni ade mslh nk ingat name org yg baru dikenali] sbb kecik sgt lg kan..keletihan dia...si aufa baby si suebebeh dah cerdik sket..so, dia leka & suke jek tgk org reramai..hehehehe..kalo aku lah jadik baby tu..kompem aku dah meraung sbb ramai sgt ok! peneng kepala tgk...hehehee sbb tu aku xjadik baby & aku cume jadik tukang tembak jek skrg nih..hak22 apepon mmg aku enjoy jek jadik seorang penembak macam ni...

abis jek shot baby nih..dah kui 5pm...masuk class balik dgr review & comment..kami pon dilepas kan tok pulang..kui 6 lebey baru smpai..yg best nye kat situ dpt lah geng baru..si azza, amoi, hana , kak dilabangi & athers..xingat name...hik22..nnt aku try mengingat kembali..tp muke aku ingat lah...ni lah mslh aku..either aku lupe muke org tu tp ingat name or aku ingat muke tp xingat name nye..ahahhahahaa..so, abis lah pembelajaran aku kat situ..dptlah sket ilmu..even byik ditaburkan tp aku prektik kn sket kasik mantap..nnt ceduk lagi dibengkel akan dtg..hehehehe:)

Nota kaki: xsabar nak tunggu workshop for ladies only...hahahahhaaaa next month rase nyer... owh lupe lak...kitaorg yg join bengkel tu dpt masuk camworld club..hik33

Comments

cyana said…
akak pg tuh... ala2 tinggal laki akak pd nyah yun...kire cm kasi amanat la kan... laki akak balik jek... terus akak check camera. motif??? mo tgk la bontot sape yg die tembk.. gitew!! so byk la muke miss yun dlm camera laki akak... motif? akak suh p menimba ilmu bukan amik gmbo yun [jgn mare yer..gurau jek..sebb esk MC]... lalalala...
blur42nd said…
ok yg pasti dia xusha montot aku ok! kire selamat lah gitew kn...

alah dia tembak muke aku pon sbb kang dia tembak muke bdk pompuan len..wajib lah ko soh dia tido bawah kan..kekekekee

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.