Skip to main content

Mood ^-^v Ungu

Aku bukan xdek keje..tp xdek mood nk buat sbb server kejap2 down..kire ala2 xstabil arini..so, aku malas nk settle kan case tu..sbb xdek idea..aku dah penat godek pagi td..xdapek ehhhh mane nk carik lg..so, aku wat keje gile...mule2 layan lagu nidji jek..pehtu teringat aku ade copy lagu ungu dr wan dulu..so layan lak lagu ungu..tp baru aku perasan ade 1 lagu yg layan ok!

ha ni lah lagu nyer...layannnnnnn


sambil layan tetibe nak carik lirik dia..tp penat google tp tah ape2 jek yg kuar..lagu laen yg kuar..so, aku pon teringat lah 1 care len..di mana yg baser aku ngan dila gune mase zaman belajat kat uitm shah alam dulu..hehehe teringat lah zaman2 klasik kami kat uitm kan...kompem korang nak tau kn mcm mane kami mendpt kan lirik lagu? hehehe nk wat time kat lab mmg payah lah.,pepaham kat lab..sangat lembap..nk membazir kat CC..xdek makne lah kn..semata2 nak carik lirik lagu jek kan..so, kami pon mencipta idea ni..di mana sambil dengat..bukak notepad & type sndr...hehehe & kami pon selalu lah challenge each other [termasuk lah wanie, azie & cdah] sape leh dpt lirik 2 dalam mase plg cepat..or sekali dgr jek dah siap...ni dapat mengasah bakat terpendam dr segi mendengar & kepantasan menaip...di samping itu, skill menaip dpt ditingkatkan..di mana mudah nak digunakan ketika berchatting bak kate wanie [ampun yaa wanie..terumpat ko sekejap] ok lah..smlm tok lagu ni senang jek..sekali dgr dah dpt aku type full version..so, layan kan ajo k!

Tak pernah aku mengerti
apa yang kini kurasakan
kegelisahan hatiku saat ini

ku masih merindukan mu
walau pun kini ku telah bersamanya
tak pernah mampuku coba melupakanmu

sungguh tak bisa
ku mengganti dirimu dengan dirinya
sungguh tak sanggup
aku berpaling darimu

sungguh tak bisa
ku mencintainya tuk melupakanmu
sungguh tak sanggup aku
berpindah dari hatimu

sungguh tak bisa
ku mengganti diri mu dengan dirinya
sungguh tak sanggup aku
berpaling dari mu...owhhhh

Nota kaki: rindunye zaman di UiTM itu....

  1. wanie dah lame aku xjumpe..gilak lame..even satu melaka..dia pon sonyap..xde contact-contact ke ape ke...
  2. Dila dah kawen..mane leh kaco sgt kan..hik22
  3. Cdah..ni even xselalu jumpe..but still keep in touch ngan aku...
  4. Azie jauh nun di putrajaya..pon jarang skali lah mendengar perkahbaran..tp xdelah sesenyap wanie kan...erm Azie..akan ku pulang kan ngan kadar segera yea ..buku si arip tu sbb dah ade dlm simpanan aku..hik22..jangan mare
  5. ade lagi ke, geng2 aku kat shah alam dulu..oppss ade..si anie, lagi lah jaouh di selatan..tp baby ko mmg cute lah aniey..aku jek xdek kesempatan nk melawat ko...hehehehe
  6. ila lak...jauh di penang...so, tunggu dia meronggeng kat KL lah baru leh jumpe... [dah xleh layan teater ngan ko ngan aniey lagi cam dulu lah]

Comments

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.