Wednesday, February 4, 2009

Cerita Tertangguh

Xsempat nak mengarang nih..hik33

tapi masih nk curik mase mengarang...before masuk ke bilik training tu utk berangan..aku siapkan dulu citer ni sebelom citer ni basi lak..erm start ngan citer

*Ahad yang damai*

sebenor-benornye, ahad tu mmg xdek plan ape2..aku mmg dah plan nak membuat taik mata sbb aku kene kumpulkan 3kati taik mate..supaya..badan aku fully recovered balik dr keletihan..errkkk ni ala2 tido 24jam tanpa bangun lah ek...tapi pagi tu aku dikejotkan oleh SMS DiDi..dia ajak poie Nilai 3 tok setelkan barangan gift utk wedding kakak dia bulan Mei nanti kan..so, aku pon mmg xdek plan pape selain membuat taik mata pon setuju lah kan...

aik...aku pelik..cik kak tu xkeje ke?aku pon soal selidik lebih kurang..ruper2 nyer cik kak tu MC..kekeke ok lah tu...dia dok risau pasal nak carik gift bagai tu kan..so, dia plan nk carik brg pehtu buat sndrik..ahaks...Mama nye mau yg berkonsepkan "Tuala" alah trend org kawen skrg kan..kasik cenderamata intead of bagi telor bg tradisi dulu kan...erm tp ok jugak kan...dalam ati aku lak berkata " Nak kate org, tym adik aku kawen pon..aku carik towel tok jadik kan gift..xdek pon pakai telor ke ape...gule2 adelah kan..ahaks" pape jelah kan..so, tunggu aku bgn tido yg ala2 betol2 sedor dah kui 9lbh kan [seyes xlarat nk bgn sebenornyer pagi tu] pehtu ngan terpakse basuh baju yg dah aku rendamkan sehari semalam..hahhahaaa..so, byk lah mase telah terbuang pg tu...kekekee & kui 11 lbh jugak kitaorg gerak dr kerinchi ke subang jaya tok skodeng dulu rege kat Mydin Usj...kekeke..sekali erm xdek yg menepati citarasa & budget...so, lepas tu terus masuk Highway Elite ke Nilai...kekeke..

smpai Nilai...kul 1pm camtu..tp kan..Hujan sangat lah lebat tym tu..so, kami mule serang kedai plg depan sekali..nmpk mcm kedai baru..tp rege dia xmemuaskan ati kami..so, terus mencarik mangse di kedai laen..carik punye lah carik..jumpe lah kan..terus jek zass beli...& hasilnya 1000 sapu tangan ngan sarung organza sekali..harga dia erm..mmg agak lah kan..kalo beli siap nyer lagi lah kan xterkate jawabnye..so, beli barang & buat lah sndrik..aku lupe lak nk amik gamba barang tu..xpe nnt balik aku try skodeng barang2 itew utk di snapkan..kekeke

owh ekceli..ahad tu birthday DD...so jgn lupe belated kat dia..kekekeke so, lepas blk dr Nilai cargas ke Mid valley tok makan lak..nyum nyum...aku dah smpai sakit otak ok! sbb lapar kot..angin dah serang smpai otak..kekeke lepas makan..jalan2 seround dua kat mid valley..pakse DD abiskan duit dia ngan shopping tp aku xshopping pon [sbb keje aku pakse org jek..org xmampo nak pakse aku kan]..ahaks lepas duit DD dah abis baru le aku ajak dia balik..hahahhaaaa

Nota Kaki: aku masih lom shopping..dah bertaun lame rasenye...dalam wish list aku makin bertambah jek..tp masih lom mampoo nak memiliki lagi barang2 yg dikehendaki..xpe tunggu jelah..simpan duit dulu yeaaaa

No comments:

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...