Skip to main content

Cerita Tertangguh

Xsempat nak mengarang nih..hik33

tapi masih nk curik mase mengarang...before masuk ke bilik training tu utk berangan..aku siapkan dulu citer ni sebelom citer ni basi lak..erm start ngan citer

*Ahad yang damai*

sebenor-benornye, ahad tu mmg xdek plan ape2..aku mmg dah plan nak membuat taik mata sbb aku kene kumpulkan 3kati taik mate..supaya..badan aku fully recovered balik dr keletihan..errkkk ni ala2 tido 24jam tanpa bangun lah ek...tapi pagi tu aku dikejotkan oleh SMS DiDi..dia ajak poie Nilai 3 tok setelkan barangan gift utk wedding kakak dia bulan Mei nanti kan..so, aku pon mmg xdek plan pape selain membuat taik mata pon setuju lah kan...

aik...aku pelik..cik kak tu xkeje ke?aku pon soal selidik lebih kurang..ruper2 nyer cik kak tu MC..kekeke ok lah tu...dia dok risau pasal nak carik gift bagai tu kan..so, dia plan nk carik brg pehtu buat sndrik..ahaks...Mama nye mau yg berkonsepkan "Tuala" alah trend org kawen skrg kan..kasik cenderamata intead of bagi telor bg tradisi dulu kan...erm tp ok jugak kan...dalam ati aku lak berkata " Nak kate org, tym adik aku kawen pon..aku carik towel tok jadik kan gift..xdek pon pakai telor ke ape...gule2 adelah kan..ahaks" pape jelah kan..so, tunggu aku bgn tido yg ala2 betol2 sedor dah kui 9lbh kan [seyes xlarat nk bgn sebenornyer pagi tu] pehtu ngan terpakse basuh baju yg dah aku rendamkan sehari semalam..hahhahaaa..so, byk lah mase telah terbuang pg tu...kekekee & kui 11 lbh jugak kitaorg gerak dr kerinchi ke subang jaya tok skodeng dulu rege kat Mydin Usj...kekeke..sekali erm xdek yg menepati citarasa & budget...so, lepas tu terus masuk Highway Elite ke Nilai...kekeke..

smpai Nilai...kul 1pm camtu..tp kan..Hujan sangat lah lebat tym tu..so, kami mule serang kedai plg depan sekali..nmpk mcm kedai baru..tp rege dia xmemuaskan ati kami..so, terus mencarik mangse di kedai laen..carik punye lah carik..jumpe lah kan..terus jek zass beli...& hasilnya 1000 sapu tangan ngan sarung organza sekali..harga dia erm..mmg agak lah kan..kalo beli siap nyer lagi lah kan xterkate jawabnye..so, beli barang & buat lah sndrik..aku lupe lak nk amik gamba barang tu..xpe nnt balik aku try skodeng barang2 itew utk di snapkan..kekeke

owh ekceli..ahad tu birthday DD...so jgn lupe belated kat dia..kekekeke so, lepas blk dr Nilai cargas ke Mid valley tok makan lak..nyum nyum...aku dah smpai sakit otak ok! sbb lapar kot..angin dah serang smpai otak..kekeke lepas makan..jalan2 seround dua kat mid valley..pakse DD abiskan duit dia ngan shopping tp aku xshopping pon [sbb keje aku pakse org jek..org xmampo nak pakse aku kan]..ahaks lepas duit DD dah abis baru le aku ajak dia balik..hahahhaaaa

Nota Kaki: aku masih lom shopping..dah bertaun lame rasenye...dalam wish list aku makin bertambah jek..tp masih lom mampoo nak memiliki lagi barang2 yg dikehendaki..xpe tunggu jelah..simpan duit dulu yeaaaa

Comments

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…