Skip to main content

Apa ni?

Kan dah janji nk upload..gigih tau aku snap gamba ni...kekeke DiDi..sori aku dah up entry ni dlu before ko gigih mengarangkan entry ni..kekekeee.. Ni Ala-ala percubaan utk mengasah skill utk jadik seorang yg lebih berguna sbb nyer sekurang2 nyer aku tau lah yang aku ni kreatip lah jugak wat menatang ni kan..ahaks..even nmpk senang sbb material yg digunakan adalah yg siap sedia kan...but menguji kesabaran jugak & kene ade minat..kalo x, jangan harap dpt siapkan kan...
Material yg di gunakan [Sapu tangan yg cantek sikit tp mahal lebey kn..ngan organza -aku tau nk pgl ape..keke - yg ready made..senang keje sket kan]
Tadaaaaa...ni lah hasilnya....kene siapkan 1000pcs...tp skrg ni dah siap 7++ [xdelah lame mane kn...dalam 4jam nye hasil kot dARi 2malam nyer kerajinan]

Lupe lak...sbb sapu tangan ni bermacam-macam warna..sbb request from Ayahanda nya yg nak kan..warna-warni...hehehehe:) tapi bile dah siap camni...menarik lak kombinasi warna yg kami pilih....

Nota Kaki: If ade sesape yg berminat nak order..leh contact kami...rege leh runding based on material yg kowang sukak..kalo suke yg santekkk sangat..maka banyak sangat lah ongkos yg perlu disediakan yeaaa....

Comments

cyana said…
wah... kreatif sungguh! tk sangke ko pandai lipat sapu tgn kocik2... lalalala
Zamzunita said…
lor sjak ble plak ko wt kj pt time wat wedding gift ni...mcm² la bisnes kwn ku yg sorg ni..
Queenin Murni said…
nge.. hasil tangan melipat jek ke? bila nak cantum2 kelopak munga??? :P tp cayalah.. ni step permulaan unt jd wedding planner mcm elyana.. apa citu tu,lupa lak aku!
blur42nd said…
Renjis..renjis di pilis..ahaksssss

nnt kn citer seterusnya nnt...kekekee

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…