Skip to main content

Hasil di Ahad yg Damai

Okeh ni lah hasil nya dr tembakan aku mase Ahad yg lepas...semangat ok nak test lens baru tu...erm tp std tok potret lah kan..takat 50mm..xleh zoom yea kengkawan..jgn nak tensi-tensi lak mase test ...hehehehe name pon potret lens...kan...

--------------------------------------------
Maka ni lah serba sedikit hasil dari aku yeaa...xlarat lah kn nk upload sume
--------------------------------------------
Menjawab persoalan tadi dulu yeaa

  • Apa yang ada pada ahad itu? - Ada nya kami pagi ahad tu..:P
  • Di manakah lokasinya? - Tasik Kelahiran Shah Alam tu
  • Apa yang menarik di hari ahad yg damai? - menariknya, dapat posing baek punye kat tasik tu
  • Siapakah mereka? - Mereka itu adalah model aku yg diupah secara percume..hehehe [thanx my frewn]
  • Ape yang mereka cube lakukan? - mereka cube melakukan ape yg disuruh oleh aku & sharna kebana
  • Bagaimana mereka melaksanakannya? - mengikot keselesaan mereka lah..FREE STYLE ok!
  • Untuk ape semuanya ini? - untuk memuaskan napsu aku yg tgh gigih nak asah skill photography...seb bek ade rerakan yg membantu kan


yeah finally, ade jugak Family Potret..even bkn ahli keluarga kan

Nisrina Nabihah Mohd Faizul

gerammm nye lah aku kat bdk comei ni

seboleh-boleh nak cube main ngan rumput tu...

belom tibe mase nye lah sayang....

xdapat mule lah mengamok..tanda protes kan

ha..seronok plak dpt duduk...

ha..baling lah semua bende ok...ramai jek yg rajin nk pungut..hik33

Manje nye lah haiiii

play with the ball [alah nisrina..xperempuan lah camni kan..hehehe]

Ibu memang pandai wat saya gelak kan..

bersama Ibu terchenta [Siti Mariam]

Ini bukan abah saya yeaaaa

Diz one..auntie yg tgh caiyok-caiyok nak jadik mommy jugak

erm yang ni...model sambilan di tasik itu..hehehe

tapi dia xleh wat aksi terlampau daring..nnt kene *^*%*%^

erm ni skandel yg kene tangkap kat tasik...

To abg soljar: ni hanya lah lakonan semata-mata yeaaa



Nota kaki: Dah lah kan...ni je lah cerita di pagi ahad yang lepas... nanti ahad akan datang pulak yeaaa

Comments

Nyoi said…
macam Ali Setan la plak..ahaks!
cyana said…
ayoyo.... akak mo kasi link nie kt abg soljar... hehe
saifurudin said…
smart2 .. aku ske .. huhu
chajuya said…
kasi ler..ai xtakut..ai dh suh dia tgk sendiri dh pon
blur42nd said…
hahaha
langkah keselamatan sndr nih..huhuh

pape pon aku sokong ko sazz...b4 kak sharna kebana take action seb baek you dah wat tindakan dulu kan..hehehe
Queenin Murni said…
hehhe..kak sharna masih kekok pegang baby.. kena practice lagik nih kak.. ehehehh! by the way.. aku cadangkan ko temukan la nisrina ngan adam unt beraksi bersama2.. heheheh!
blur42nd said…
owh..dat one ha..

mmg ade dlm plan aku..but lom dpt mase yg sesuwai..nak wat kat mane pon aku lom pkr lg..tp mmg ade aku terpikir..cume xserius jek nk pkr kan..heehehe..

so, tunggu lah yeaaa
amoi said…
perghh...mantap...ada bokeh...cayalah..
chajuya said…
ni lg sorg..bokeh lg dia ckp...bokeh = bekas ker?
blur42nd said…
BOKEH ni term yg digunaka dlm fotografi lah...gune teknik DOF..so hasil dia nnt di nama kan BOKEH..di mana objek yg nk diamik tu akan sharp..& background dia akan blur..hehehe
chajuya said…
oooooooooooohhh kan ke senang ckp camtu...bokeh bokeh..ingat org negori td

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.