Skip to main content

Jumaat Lah

Haihhh** apelah sengal aku arini..sbb aku xteringat langsung arini dah Jumaat ok! OMG..apelah penyakit ni..ke ni akibat makan oppsss minum air bersemut lah kot...ahaks*

Weekend ni cuti pjg lagi..huhuhu :P sonoknye lah kan..but diz week kene balik kampung [nmpk sgt aku mmg mim alip lam sim nak balik kg ok!]..ade misi yg lom diselesaikan..kekekee perjanjian ngan mak aku lah tu..ahaks..xpe leh servey sket package wedding tok Sharna sbb ade org request kan..kebetulan org 2 kat melaka..so, layankan ajo..mase CNY sume butik yg serang...TUTUP...depa ni celebrate skali kot CNY..hehehehe

*12.45pm*
owh lupe...arini aku dok layan utube citer Ayat-ayat cinta..gila x up-to-date kn aku nih..yolah baru nk layan citer kekekee...ni pon setelah aku khatamkan novel dia smlm..hehehehee erm tp lebih terkesan bace novel dia lah...seperti rase mau jek lelaki seperti itu Fahri [dah lah digilai 4 wanita dlm novel & muvi tu kan..campur aku lak..dah jadik 5..kompem xlepas..yolah islam kn membenarkan lelaki kawen 4 jek..huhu:p sibok jek nak masuk list jugak kn aku nih..haih*]..seyes ade ke lelaki yg sebaek tu ek..xpe insyallah ade sebenarnya..kan ustaz alim ulama' kan baek semua + muslim yang len pon baek jugak kan...untung nya aisya dalam cerita tu kan..ape yang pasti..tuhan telah menentukan "lelaki yang baek adalah utk perempuan yg baek & begitu lah sebaliknya"

dalam novel byk ayat2 quran + hadith + puisi2 yg dititipkan sekali wat panduan...erm nak kaji sndrik or bace sndrik carik dr terjemahan quran or terjemahan hadith tu payah lah kan...

tapi ending novel & muvi adalah len sket lah kn...xpe nak tau kene bace & tgk sndrik ok! yang pasti fahri versi muvi itu hensem ok! tapi abg tam lg ensem kot...sbb pagi td dok layan lagu abg tam jek sambil wat kroje..hahahahahaa

meh Layan lagu ni lak ok!


Nota Kaki: Layan citer ni teringat kat Maria yang mane sumtime kami panggil dia Mariam juhak..hik33*, adekah Maria akan jadik seperti Maria dalam citer tu? Wallahua'lam lah kan...hope dibukakan pintu hati nya..amin...~~~

Comments

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.