Skip to main content

Virus Novella


Aku terkene virus...wallawe kan...virus ni agak merbahaya ok! Sbb nye aku berjaya xtido malam tu smpai subuh..lepas subuh baru leh tido..tp sempat jugak wat sardine roll tok adik aku.. sbb dia nak tapau bwk g sekolah [actually kene pakse, kate nk jadik kakak mithali kan..bukan selalu pon dpt layan dia kn..tu sebagai hadiah dia tolong putarkan cheese mase aku wat cheese cake isnin tu..hehehehehe]

Tgk gamba atas tu dah kire kowang pon paham kan...buku ni aku dah beli since bulan 12 aritu..tp non ado keinginan nak bace kan..al-maklumlah ... nk khatamkan buku ayat-ayat cinta tu pon berbulan lame nyer...kekekee oleh itu, aku xdelah beria kan...tapi before balik sabtu aritu,.,.aku sempat lah sambar buku nih...kot-kot aku xleh tido dlm bas kan..xdelah boring sbb aku xjumpe earphone MP3 aku tu kan...[terok btol lah..barang bersepah lah plak]

tapi dalam bas aku berjaya tido kan diri aku selama 2jam..hehehe so, non ado sesi bertasbih di dalam bas yea..aku hny bertasbih dlm mimpi ajo....cerita nya bermula begini...

Isnin malam [masih kat Melaka], hehehe kan aku sambung cuti selasa tu...malam tu aku boring giller sbb nk berborak ngan adik aku..dia sibok ngan homework dia kn..nk tgk TV..tv dah kene booked dek org len..so, aku malas nk layan citer depa tu..so, aku layan blues lah bace novella-indonesia-lah kan..hehehe mule2 baser jek..semacam malas nk teruskan pon ade..but gigihkan jugak ati sbb xtau nk watpe kn...dah lah internet cam haram jek..bapak lembap nk mampuihkan...so, layan kan ajo...skali layan punye layan..best plak..mau xbest kan...sbb citer pasal seorang pemuda yg azzam nye kental ok! sbb berkorban utk family...ade ke lagi org mcm ni? pape pon aku salute lah kat dia...utk part 1 ni best sbb xdek cintan cintun ok! so, best sket layan..kang asik cintan cintun aku lak yg emosi lak..sbb hangen jek lah kn..pepaham je lah citer novel..either jln citer dia as per kite nak or xsperti yg ku jangka...sumtime luar alam lah kn..hehehe

tp best lah byk jugak input leh dipupukkan dlm dada as ilmu tambahan dlm kehidupan...semoga leh jadik kental mcm azzam..hehehe :) so mo lebih..bace sinopsis dulu yeaaa dekat sini.. nak extra lagi..sila lah beli buku ni or pinjam ke..& BACE ok!

mlm td smpai KL..teros capai yg siri 2..skali bace depan, bace tgh , bace belakang..citer more pd ati & perasaan...mmg lmbt lah abis jawab nye...:)..bace bape page dah rase boring..kene tunggu mood xtau nk watpe tu dtg lagi kot..baru leh khatam buku tu..hehehehe

sampai opis try google kan..ruper2 nyer citer ni dah dimoviekan but lom ditayangkan lg...so kene tungguuuu..nk tau info tgk sini VERSI MOVIE

Comments

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…