Friday, February 13, 2009

Yummmiiiiii

Ahad yg permai tu, aku terajin lah plak kan...so, seawal kui 11am aku dah ajak ayah aku g Giant kat bachang tu..ngeh33 ye ke bachang? taram aje lah labu...asalnye nak beli kettle tok adik aku tu..dok complaint sakit tekak sbb minom water cooler..sape suh ko minum aor tu kan..ade aku ajor? ade cakap suh minom air tu? xdek kan..yg ko pepandai minom sape suh..aku dah pesan beli mineral water kan..ni x,,asap ko sanggop beli..mineral water xmo beli..sekali aku pelangkong kepala tu nnt kan..oleh sebab, aku kesian..so, aku wat lah statement mulia kat ayah aku..tok beli kan kattle tok dia...sambil-sambil beli brg dia..aku sambar lah barang nak wat cheese cake kan..kunun2 nak buat lah...

tapi masa kat Giant tu akus esat ok! sbb nyer aku g toilet pehtu..aku xdapat nk jejaki ayahanda & bonda terchenta ku..mau xnye aku call xdapat..mule lah aku hangen..dah naik lenguh tawaf 2kali Giant tu...ruper2 nyer depa dok kat tpt tester tok ngetest kettle yg dibeli tu..hampesss lah kan..lenguh kaki den..dah lah tym-tym tulah phone aku ni wat perangai ok! suke suki nak call org..kan aku dah malu lg sekali....sorilah sesangat yeaaa bro, tercall lak..wat suspend jek.:) by the way, mmg lah rindu sgt nak borak ngan en. abg itu tetapi apekan daya..den tgh kusut berlari di dlm Giant..kang lmbt jumpe kompem den jugak yg kene bebel smpai cair taik telinge den nnt!

balik jek umah...fouuuhhh selamat xyah nk prepare tok lunch sbb makan ape yg ade tym brekpes..ngeh33 sbb ade mee hoon ngan nasik goreng..so, lepas lunchy ngan my dad, aku pon terkeluar ayat nk wat pizza sbb barang cam ade jek dlm gobok mak aku tu..kekeke ayah aku kate ..ha buat lah..lebih sket kate dia..cissss nak lebih jek..so, aku pon buat....tym tu mak aku ade kat umah mak ngah..fouuhh selamat..xdek org nk komplen lebey..tp tym tgh nak bakar dia balik pulak..kene lah sedasss dua kn..ade jek xkene...hangen i tau!tp layan kan aje..wat-wat xdengar kan...kang melawan kate durhaka plak kan..ahaksss
so, ni lah hasilnya..akceli ade 2tray lah..1 sedehana [seperti kat atas ni] & lg 1 hak loyang besar..xdek dlm gamba..xsempat snap..dah kene balun nagn pirana..huhuhu:P

ari ahad, aku xjadik wat cheese cake sbb aku malas..aku wat base dia..tetibe malas lak nk pegang mixer tu kan nak putar cheese semua tu....so, aku simpan base dlm freezer smpai esoknya, iaitu isnin..ngeh33
oleh yg demikian, isnin barulah dpt makan..kesian dek yap sbb xdapat..tp kan..ayah aku punye lah baek..dia pi anto sket mase selasa tu ngan daging masak kicap..siot jek..jeles i tau!gamba atas tu lah hasilnya...blh lah tok 1st time buat kan..not bad lah kan[gile ape puji dr sndr] hahahaha actually dlm resepi yg kat FP rinn chan tu..xde lah oreo ke ape..aku jek modified suke suki...hehehe nak follow resepi lyza..simple amat..xpe next tym try resepi yg lyza bg lak k!

if mo tgk resepinye..aku ade paste kan kat blog aku yg ni. aku malas nk campur2kan ..kang aku gak yg fenen

Nota kaki: [9.15am] - wahh bestnye dpt tgk pelumbe le tour de langkawi..pehtu lg best dpt tgk byknye kete+moto yg stuck dlm jem...damn!!!! xbergerak langsung..hehehehe..to murni & sharna..tabahkan ati ok! huhuhu:P

6 comments:

Queenin Murni said...

mmg tension bgt! cheese cake ko kelihatan seperti secret recipe munya!! wahh.. aku mau!!! lenkali balik kg buat lagi ek.. plus.. kirim kat mak angkat aku buat biskut kelapa byk2!! ehhehe!

xy~han said...

perghh nengok org stuck dlm
jem mmg sedap.
tp agak2 klu sendiri
yg stuck sedap x?
hehhh berasap!!

blur42nd said...

huhuhu bkn berasap..aku rase nak bakar jek abg trepik tu kan..ngeh33

suke-suke jek order ek..cheese kek xleh wat selalu lah kn..kekeke sbb cheese nye mahal dowh..ahakssss

cyana said...

akak mo kirim biskut kelapa yer...ckp kt mak ko... akak ngidam... hiks

semut-terbersin said...

mak aih!! sedapnyeeee!! ko ni yun buat aku terliur tau!! yunn! ajor ler camner nak wat..kasik ler resipi! hihi

blur42nd said...

lah mmg ade lah aku tepek kan kat blogs aku resepi nye..cube ko singgah kat blogs aku yg nih..hik22

http://di-dapurku.blogspot.com/

selamat mencube yea...xjadik..cube sampai jadik ok!dont give up...sbb aku wat jadik jek...rese[i tu aku dah modified dr yg asal nye..hik22 std lah..ikut suke aku kn...

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...