Skip to main content

Burger + Soya

Impian utk makan burger smlm berjaya di tunaikan... Seb bek bas smpai awal..maka, mood aku pon ala-ala sepoi-sepoi bahasa aja...& otak yg waras dikala hujan rintik-rintik menyibah bumi..aku melangkah ke gerai burger kerinchi..& bile aku tgk kat kotak letak barang dia..baru ku tau yg name kedai chumel dia tu..adelah "burger One"..& dia gune product brand longson [ye ke idak..ye lah kot] lantakkan jek... semalam nasib aku baik sbb xramai org lagi..kire aku antara yg terawal lah kan...hehehe..lepas aku dah order baru lah ramai..seb bek..kalo x, mau berasap kepala lutut aku nak berdiri menunggu burger tu kan...

owh lupe plak..before smpai kedai abg burger..aku telah ditahan oleh gadis-gadis litar...oppss bukan..gadis-gadis dari season or lebih dikenali ngan air soya season..di mana mereka wat promotion utk air soya kurang manis..hehe :) dia suh pilih kad..pehtu jawab soalan..asalnye..aku malas lah kan..sbb aku bukan tau pape pon..dr aku malu xreti jawab...ade aku pedulik ngan barang ko..hahaha


Tapi bebudak tu baek ati..dia suh jugak aku pilih card & jwb soalan...tp dia ngajo lah jawapan nye ape..aku kene repeat jek ape dia ckp..dah mcm budak sekolah tadika jek ruper aku tym tu...blurr gillak...ade ke ptt dia tny ingrediant air soya tu..yg aku tau..hny lah soya + air...+ sugar...lantakkan jek...seb bek betul lah tu..cume ade tmbah lemak + vitamin [yerlah sgt kan] & bla bla...aku dah xhengat...

Sampai umah..solat asar..pehtu terus bersila depan TV..tadah tangan...amin....burger pon slmt di ngap...nyum..nyum..layan SPA Q2 ngan burger+soya...huhuhu layan sungguh....

lepas tu..alhamdulillah.....

Comments

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…