Friday, March 27, 2009

Burger + Soya

Impian utk makan burger smlm berjaya di tunaikan... Seb bek bas smpai awal..maka, mood aku pon ala-ala sepoi-sepoi bahasa aja...& otak yg waras dikala hujan rintik-rintik menyibah bumi..aku melangkah ke gerai burger kerinchi..& bile aku tgk kat kotak letak barang dia..baru ku tau yg name kedai chumel dia tu..adelah "burger One"..& dia gune product brand longson [ye ke idak..ye lah kot] lantakkan jek... semalam nasib aku baik sbb xramai org lagi..kire aku antara yg terawal lah kan...hehehe..lepas aku dah order baru lah ramai..seb bek..kalo x, mau berasap kepala lutut aku nak berdiri menunggu burger tu kan...

owh lupe plak..before smpai kedai abg burger..aku telah ditahan oleh gadis-gadis litar...oppss bukan..gadis-gadis dari season or lebih dikenali ngan air soya season..di mana mereka wat promotion utk air soya kurang manis..hehe :) dia suh pilih kad..pehtu jawab soalan..asalnye..aku malas lah kan..sbb aku bukan tau pape pon..dr aku malu xreti jawab...ade aku pedulik ngan barang ko..hahaha


Tapi bebudak tu baek ati..dia suh jugak aku pilih card & jwb soalan...tp dia ngajo lah jawapan nye ape..aku kene repeat jek ape dia ckp..dah mcm budak sekolah tadika jek ruper aku tym tu...blurr gillak...ade ke ptt dia tny ingrediant air soya tu..yg aku tau..hny lah soya + air...+ sugar...lantakkan jek...seb bek betul lah tu..cume ade tmbah lemak + vitamin [yerlah sgt kan] & bla bla...aku dah xhengat...

Sampai umah..solat asar..pehtu terus bersila depan TV..tadah tangan...amin....burger pon slmt di ngap...nyum..nyum..layan SPA Q2 ngan burger+soya...huhuhu layan sungguh....

lepas tu..alhamdulillah.....

No comments:

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...