Skip to main content

Perpisahan

YeaY...arini ade makan-makan lagi!!

ni adelah part yg aku paling sukak skali di sini...bukan kerana tajuk tu tu..tp kerana ade nye makan-makan yg diperkatakan pada mukaddimah ayat...hehehe :P

Majlis ni utk meraikan Big boss kami yg di tukar kan ke anak syarikat..alah naik pangkat lah kan & one of boss kecik kami yg di transferkan ke finance dept lak...sume nak curi org ISD tau..xbaek tau... maka, kami semua kene tunggu big boss baru..sape lah gerangannye..seramnye kan...

best nye dapat hadiah kan...bile lah nk dpt hadiah plak ni???

diz tym, semua staff berkumpul...nape kate semua..sbb yg kedah, kelantan pon mai turun skali ha...maka sesak lah jugak dept aku aritu...kire first tym wat makan2 kat dept..semua ade..even ade yg cuba tok xmenghadirkan diri atas alasan2 tersendiri kan yg xdapat nk dielakkan....nk buek camano kan...layan kan aje...janji aku datang aritu & aku dpt makan...huhuhu :P

alhamdulillah..majlis berjalan lancar seperti yg dirancangkan...dr meeting pagi [first tym gak meeting 1 dept nih], minom pagi, lunch, boraking, lepaking, minom petang, & semua pulang ke snagkar...kire aritu bkn laah ari keje yg sepenoh hati...sbb nye suku mase jek aku keje..yg len2 sibok ngan agenda makan2 + boraking + lepaking..sbb nye kate jumaat kn..break tok lunch pon dah panjang..lepas tu dipanjang lagi ngan acara makan2...lah ape lah..itu lah..sini lah...boleh blah...:P

dah lah dr aku terus merepek yg xmasuk dek akal..aku akhiri ngan surah an-nas & tasbih kifarah...:)

Comments

Queenin Murni said…
aduh!! ending yg tidak disangka2.. hehehee!

by the,caption unt gambar tu.. aku rasa lebih sesuai kalau letak..dimulakan dgn bismillah.. di akhiri dengan posing beramai2!! :P
cyana said…
leby sesuai kalo ko letak hari posing mama adam jek.. hiks
blur42nd said…
hahaha...

statement sentap tu...

xpe len kali pakai lah baju color ceria sket...kompem " i like ok!"

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…