Skip to main content

Hot Air Balloon

Ha, kalo ternampak dust yg xdiundang dlm gamba tu..abaikan aje yeaaaa.....sensor camera aku dah dicemari...ermm tensi nih..sbb kene anto g service lah jawabnye...hampehhhh kan!!!!


Macam cendawan tumbuh berebut-rebut nak dapat cahaya matahari tok idop

testing 1..2..3

Belon yang memulakan acara pagi Ahad yg permai

mule-mule kan..aku semangat lah

belon itu berbangga sbb dia yg per-1 berada di awan~~

"Kesian saya, kenapa saya kene berganding ngan dia" kata si masam
"Cantik kan saya" kata si merak

Si Itam: Kalo belon aku pg jauh..ko kene belanje lunch ngan dinner arini tau!
Si merah: Aku rase kete aku ni kene basuh lah arini...redah tanah merah ni
Si Itam: Ish..ish..tinggi tak belon aku? dia jatuh kat mane ek?
Si merah: Aku rase aku nak gerak gi basuh kete lah
Si itam: ~~bengang jek~~~ [aku citer len..dia citer pasal kete dia...hampehhh]
"yeahhhh saya paling comei :P" kata amoi [jgn mare yeaaa amoi]

Belon-belon di udara....


kenapa lah aku digandingkan dengan dia plak???

kompem lah aku kalah..sbb aku xdiva cam dia...color dia jek dah memikat kan?

sape lagi tinggi?

oren yang mengancam..cam xlarat nak nek jek..sbb besor sgt..hehehe

wahhh disebalik awan








Talam dua muke? hehehe
1- senyuman menawan
2- masam melekat
ish..aku nek dululah..aku lah..engkau lau..dia lah...ape-ape jer lah...



"Become A morning person"

Ok lah, dah letih aku nak upload....ade mood aku wat lagi entry pasal..xdek..aku malas lah tu yea...hehehehe...ok hope sesape yg xdapat pegi tu..dpt lah merasa tgk gamba yg xseberapa tu...sebab nye pagi ahad tu..xbyk balloon yg nek tinggi..kire xde luck sgt tp alhamdulillah cuaca mendung xterik..hehehe :)

Comments

amoi said…
wahh...p tgk belon panas ke?waaaa...jelesnyeee...
blur42nd said…
hehehe..

mmg niat aku nak jeleskan ko pong...hehehe

2 aku amik gamba gajah khas tok ko tuh...
amoi said…
haha tq la tolong amikkan gambar gajah...kalo aku dpt naik lagi best...huhu
amoi said…
haha tq la tolong amikkan gambar gajah...kalo aku dpt naik lagi best...huhu
blur42nd said…
owh impian nak nek gajah yea....

sila sediakan RM500 ok! kalo takat 10-20 jek...ko nek yg malaysia punye yg kene tambat tu...:P

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…