Skip to main content

Di Pagi Ahad

Aku bagun seawal 5.45am ok![mcm kene keje on Sunday jek] semangat gillak...tapi..aku meraba-raba dalam gelap..weihh mane mira ni? xbalik lagi? xsampai lagi? cuak aku...aku pon rase aku SMS dia...tp aku terlelap balik...erm pehtu aku tersedar balik 7min kemudian..tp xdek response dlm HP aku..erm aku pon cek lah...ape yg aku SMS dia td...tp hampesss .......


ruper-rupernyer aku SMS dia dlm mimpi...warghhhh tp seingat aku...mmg aku dah SMS dia..tp non ade dlm outbox pon..hahaha lawak jek...aku SMS dia...seb bek ngan kadar segera dia reply..."dah nak sampai" fouhhh lega...mmg aku mamai kot tym tu...huhuhu & dia smpai before azan subuh...& kitaorg siap2 pehtu teros cargas...alah nk dekat kui 7am jugak kami gerak...DD yg drive pagi tu...huhuhu dlm kui 7.30am dah smpai sane...mule nak lepak kat Jambatan Tamparuli [kate si Idan], but skodeng tpt len..kat tepi sungai [kate si Ed] ni lagi best...maka,
kami pon ber Picnic lah kat sini jek pagi tuu..

Semangat bangon pagi nak picnic rupernye..oppsss bukan lah...actually kami ni nak....

tengok dengan mate kepala sendiri hot Air Balloon lah..

kate 1st tym kan..alah jakun lah jugak...erm almaklumlah...baser tgk dlm citer2 omputih + katun jek kan...if nak tau detail tgk website dia...

1st Putrajaya International Hot Air Balloon Fiesta

untuk detail gamba2 hot air balloon ty..tunggu lah yeaa...ni as warm up entry tok perkara tersebut..sbb nye aku malas nak pilih gamba..sbb semua nya hampeh..sehampehh balllooon yg xberapa nk terbang tinggi aritu..byk yg xmenjadik..kire byk yg jatuh menyembah bumi sbb xcukup gas ke...sbb aku ade dtg tengok..entah le...aku pon xpasti...kerana lupe nak bertny pada balloon-balloon tersebut kekekee :P ok...more piccas nnt aku up kendian yea....

yang join pagi tu...erm Si Aku, Si Mira, Si Didi, Si Idan, Si Fami, Si Ikhwan..tu jek lah kot..pehtu ramai lagi org yg xdikenali...Si Ed plak..pegi jugakk tp dia xbgtau kami pon..dia dok seberang sungai sane..berhampiran lokasi tapak Fiesta...

Nak tengok Hasil Si Ed[Di Sini yeaaa]..byk jugak dia shoot....layan hasil dia dulu..sbb hasil aku tah ape2 tah...

Comments

amoi said…
orang ckp ptg baru byk belon terbang...hehe...silap timing la ko...
blur42nd said…
mmg plan asal nak pg ptg...tp mak wafi dah pakse aku ke birthday party anak dia ptg tu kan...

pagi pon pagi,..janji dpt tgk lah kn...dr tgk gamba jek..waaaa caboottt
amoi said…
waaaaaaaa..kejammmmmmm...kejammmmmmm....
blur42nd said…
adakah aku dah jadik kejam..sekejam Mona fendy?

waaaaa..larikkk!

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…