Skip to main content

Rumah Mampu Milik

Nak beli rumah x?

td mase dlm kete kak nor, Murni dok sound..aku xnak beli umah ke? owh sape lah yg TAK berimpian tok memiliki umah sendirik kan??? sape? sape? sila angkat tangan!

kalo yg angkat tangan - kompem kowang masuk dlm list org dah memiliki or makpak kowang mmg dah melambak umah...so, you dont have to worry to get one for urself coz mintak jek seketui kat makpak kan

yg xangkat tgn cam aku - kene lah tgu masuk phase MAMPOOOO yeaaa

pehtu tym mengong2 kat opis ni..aku ber blog hopping lah kat kengkawan aku nyer blog..& si khair pon mo beli umah lah..mak eihhh umah kat melaka mmg dah lawa & rege pon agak berpatutan..xcam kat key ell ni...mmg GTH lah nak memiliki seketui even Flat cabok..hehhe mmg xmampooo lah kan... yg mampooo kompem kawasan banjir or jauh dr bandar..amik ko..2-3jam nak smpai opis..xkuasek den...

pehtu lepak2 lagi bace email...terjumpe lah 1 email...umah utk dilelong...:P

ok tgk gamba kat bawah ni yea.....




Mule-mule tgk bahagian depan yeaaa

macam rumah org kaye2 kat kampong....& mcm umah org kaye kat bombay pon ade..hehehe:P
-
-
-
-
-
-
-
-
.
.
.
.
.
.
.
.
.
..
...
.............
.........................
........................................
...................................................

sekali tgk umah dia....mak eihhh
amacam..rase2 kalo dia letak rm10k..worth x?

Nota kaki: aku terpikir...kat mane lah umah ni ek??? kreatip lah jugak..tetibe teringat citer senario da movie kot...yg umah si mazlan ke wahid tah [alah yg depa keje tebar roti canai tu] aku pon ingat2 lupe..tp yg aku ingat..umah dekat kawasan setnggan..tp dlm umah..mak aiiii..punye lag superb kn.hehhe

lepas ni kene verangan nak beli umah...duit dlm bank xdek...lagi nak memasang angan2 melangit nih....jam tangan ko pon xmampooo nak ganti kan..pehtu ngan HP ko yg bengong asik lah nk call org len sesuke rase dia tu pon ko ngak tukor lagi..bende cikai camtu xmampooo lagi nk ganti..lagi nak verangan ngalah DIVA lak nak beli rumah...:P hehehe

Comments

ZzamzZ said…
Haha gile kreatif org yg buat umh ni..tp klu ade duit boley roboh blkg buat br..dpn dah cun dah..haha..
Aku pun tgh servey umh gak ni..tp kt shah alam ni mmg aku dah surrender la..giler babeng mhl size kecik pun dah nk cecah 300k. xkuaso eden.
blur42nd said…
hehehe...

ko mmg ptt pon carik umah sndr..almaklomlah dah kawen kan...

:)
Mira Suhani said…
jom jom beli..aku pon nk beli gak satu...tahun depan jom...start tahun ni kumpul duit
miss Kenanga said…
hahahhahahaa...mana dpt ni nyah?...
blur42nd said…
Mira : mcm nk beli cadbury kat kedai pakcik garang bawah umah jek gayanye..heheh

miss kenanga: dpt dr email lah..kan dah bitau kat atas tu..:P
Queenin Murni said…
iskk.. amenda ntah rumah tu.. aku rasa ada projek terbengkalai..maka dia pon sambung buat rumah die belakang tu.. other than that, aku tak rasa ada alasan yg lebih lojik.. :P baik dia upgrade rumah dia rather than pintu gerbang gitu kan.. :P

hmm.. kalau setiap bulan xde xtra income around 800-1k, mmg kena verangan lah dulu.. kalau tidak. nak makan apa? :p for me.. mmg kena verangann sokmo.. sob sob sob! :(
saifurudin said…
aku rase die mmg nak buat gempak rumah tu .. tapi org yg buat tu dah mati kot tertanam kat rumah tu .. blakang tu tuan rumah die wat sendiri tu ... haish ..project besar tu .. hurm

pening tu nak pikir rumah mcm tu ... nak buat ssh .. haish
blur42nd said…
ko xyah buat...ko beli jek kat tuan umah tu...xdelah peneng kepala nk pkr kan kesusahan itew...hehehe:P

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.