Thursday, March 19, 2009

Rumah Mampu Milik

Nak beli rumah x?

td mase dlm kete kak nor, Murni dok sound..aku xnak beli umah ke? owh sape lah yg TAK berimpian tok memiliki umah sendirik kan??? sape? sape? sila angkat tangan!

kalo yg angkat tangan - kompem kowang masuk dlm list org dah memiliki or makpak kowang mmg dah melambak umah...so, you dont have to worry to get one for urself coz mintak jek seketui kat makpak kan

yg xangkat tgn cam aku - kene lah tgu masuk phase MAMPOOOO yeaaa

pehtu tym mengong2 kat opis ni..aku ber blog hopping lah kat kengkawan aku nyer blog..& si khair pon mo beli umah lah..mak eihhh umah kat melaka mmg dah lawa & rege pon agak berpatutan..xcam kat key ell ni...mmg GTH lah nak memiliki seketui even Flat cabok..hehhe mmg xmampooo lah kan... yg mampooo kompem kawasan banjir or jauh dr bandar..amik ko..2-3jam nak smpai opis..xkuasek den...

pehtu lepak2 lagi bace email...terjumpe lah 1 email...umah utk dilelong...:P

ok tgk gamba kat bawah ni yea.....




Mule-mule tgk bahagian depan yeaaa

macam rumah org kaye2 kat kampong....& mcm umah org kaye kat bombay pon ade..hehehe:P
-
-
-
-
-
-
-
-
.
.
.
.
.
.
.
.
.
..
...
.............
.........................
........................................
...................................................

sekali tgk umah dia....mak eihhh
amacam..rase2 kalo dia letak rm10k..worth x?

Nota kaki: aku terpikir...kat mane lah umah ni ek??? kreatip lah jugak..tetibe teringat citer senario da movie kot...yg umah si mazlan ke wahid tah [alah yg depa keje tebar roti canai tu] aku pon ingat2 lupe..tp yg aku ingat..umah dekat kawasan setnggan..tp dlm umah..mak aiiii..punye lag superb kn.hehhe

lepas ni kene verangan nak beli umah...duit dlm bank xdek...lagi nak memasang angan2 melangit nih....jam tangan ko pon xmampooo nak ganti kan..pehtu ngan HP ko yg bengong asik lah nk call org len sesuke rase dia tu pon ko ngak tukor lagi..bende cikai camtu xmampooo lagi nk ganti..lagi nak verangan ngalah DIVA lak nak beli rumah...:P hehehe

8 comments:

ZzamzZ said...

Haha gile kreatif org yg buat umh ni..tp klu ade duit boley roboh blkg buat br..dpn dah cun dah..haha..
Aku pun tgh servey umh gak ni..tp kt shah alam ni mmg aku dah surrender la..giler babeng mhl size kecik pun dah nk cecah 300k. xkuaso eden.

blur42nd said...

hehehe...

ko mmg ptt pon carik umah sndr..almaklomlah dah kawen kan...

:)

Mira Suhani said...

jom jom beli..aku pon nk beli gak satu...tahun depan jom...start tahun ni kumpul duit

miss Kenanga said...

hahahhahahaa...mana dpt ni nyah?...

blur42nd said...

Mira : mcm nk beli cadbury kat kedai pakcik garang bawah umah jek gayanye..heheh

miss kenanga: dpt dr email lah..kan dah bitau kat atas tu..:P

Queenin Murni said...

iskk.. amenda ntah rumah tu.. aku rasa ada projek terbengkalai..maka dia pon sambung buat rumah die belakang tu.. other than that, aku tak rasa ada alasan yg lebih lojik.. :P baik dia upgrade rumah dia rather than pintu gerbang gitu kan.. :P

hmm.. kalau setiap bulan xde xtra income around 800-1k, mmg kena verangan lah dulu.. kalau tidak. nak makan apa? :p for me.. mmg kena verangann sokmo.. sob sob sob! :(

saifurudin said...

aku rase die mmg nak buat gempak rumah tu .. tapi org yg buat tu dah mati kot tertanam kat rumah tu .. blakang tu tuan rumah die wat sendiri tu ... haish ..project besar tu .. hurm

pening tu nak pikir rumah mcm tu ... nak buat ssh .. haish

blur42nd said...

ko xyah buat...ko beli jek kat tuan umah tu...xdelah peneng kepala nk pkr kan kesusahan itew...hehehe:P

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...