Skip to main content

Weekend yg Panjang

Oleh Sebab weekend lepas cuti panjang sket, alah lebey sehari jek pon..maka, kene lah balik kampong kan setelah sebulan xbalik..huhuhu..pecah rekod ok...sebulan xbalik! dengan jasa baik si Murni sbb menumpang kan aku smpai kat station star Bandar tasek Selatan mase Isnin yg lepas, maka dpt lah aku beli tiket utk Jumaat malam..tu pon dpt kui 10pm ok! gile punye lmbt kan..hik22 layan kan ajo sbb mak den suh balik mlm jumaat jugak...ku pikirkan ape pasal lah kn..ruper2 nye mmg byk lipas menyorok rupernye...aku kene uruskan hal makan minom org di rumah itu utk sabtu tu,,,cisss bedebah sungguh lah kan...sebabnye mak aku ke kenduri kawen si ida [which is sedare jaohh ku - ikot susur galur jaoh lah..tp ikut kedudukan geografi dlm peta...umah kami sgt dekat..tp dia wat kat umah ayah ngan mak tiri dia..maka jaoh lah jadik nye kan..hehehee]

so, sabtu tu,..sehari suntuk aku di umah...sambil tiada mood..sebab perut aku meragam cam org meroyan..siot jek..terbatal niat aku nak ke Muor petang tu...tp xpe....layan tido lagi best kan...tapi haram....sbb aku xleh tido..sbb byk sgt semut kat umah [ape kene mengena ek?]

Ahad plak, plan yg di plan 2-3 minggu lepas telah berjalan ngan lancar nyer...erm bkn plan ape2 pon..cume plan makan nasik minyak lagi..hehehhee baser lah kalo balik Melaka tu...of course lah kenduri exSkulMate aku lah kn...er diz tym turn Liya Rosli & Bond [Robbaniyyah]....Plan asal, hny aku ngan Lyza jek lah..sejak Lyza dah ade kat semenanjung ni...aku ngan dia ajolah kan...sbb kami jek yg bujang trang tang tang yg xperlu kan permission dari mane2 pihak...

tp bile ahad nak menjelma....Yam ade SMS bgtau dia leh balik kampung weekend tu..so, dia akan pujuk rayu encik abg nye utk melepaskan dia meronggeng rokiah ngan aku & lyza di kenduri kawen kawan-kawan kami..alhamdulillah lah...laki dia yg mmg sporting mcm sportrim [tp diingatkan..anda xleh tukor sportrim lagi yeaaaa..kang Yam ngamok lak..huhuhu], dia telah mengizinkan Si Yam & si kenit Nisrina join aku ngan Lyza....dengan niat di hati dia yg aku dah sedia maklum [selamat lah aku..xyah ssh payah nak bawak anak bini aku nih..hehehee] akan jawapannye...tp kan Encik Husband Yam kene balik ke Shah Alam semula sabtu tu sbb dia kene keje..maka Yam join lah kami dengan status Bujang 2-3 hari....Mase Ahad pagi tu, Yam ngan Nisrina mai umah aku di hantar oleh Pakcik Dol which is Atok kepada Si nIsrina tu...& dari Alai ke Kelemak, Alor Gajah, Ayah & Mak terchenta aku lak yg hantar kami...hehehe..& di sana kami akan berjumpa Teacher Lyza...

Comei nye lah Liya mase nih

Yeahhh.... i'm ready!!!

Congratez to Liya & Zul [xdek dlm gamba..hehehe sbb xsampai lg]..lupe lak Liya ngan Zul ni berchenta mase belajar kat UM kalo xsilap aku..hehehe

after boraking & Makaning kat kenduri si Liya, kitaorg gerak ke Selandar plak [xsempat tunggu pengantin berarak sbb dah kui 1.30pm tp pengantin laki nyer baru nk tukor baju..hampehhh lah kan..seb bek lah..bakal laki si Liya ni..mmg dah baser aku tgk..almaklumlah dah sll sgt jumpe kat kenduri kawen kengkawan yg len dulu]...

Nak tgk gamba len ade kat Blog si Khair [aku terjumpe..hehehe]

Ha, mase kenduri Liya ni..sempat lah jumpe ngan Juewa

ok...gamba kenangan bersama pengantin [ajar xdek lagi time ni]

Ke selandar melalui jalan Durian Tunggal...dekat jek...opsss sebelom tu..aku dah berjaya rachun ajar yg ade di asahan utk join kami..tp kami lah yg akan menjemput beliau yg juga seorang isteri yg ditinggalkan suami [oppss silap..dia yg tinggalkan suami dia kat punchong sbb dia kene jage parents dia yg belom berapa sihat tu]..maka aku & lyza & dengan kedua org yg berstatus isteri tp budget bujang cam kami ngan budak kenit sorang tu...selamat smpai ke rumah Bond selepas pengantin abis berarak ok! huhuhu....kitaorg coceh coceh lebey kurang ngan pengantin smbil gambar kenangan pehtu makan utk 2nd round tgh tu...hhehee...lepas tu chow pulang...Teacher Lyza lah yg kene hantar kami semua smpai didepan pintu umah..hehehe...kesian teacher sbb dia lah plg lmbt smpai....hehehe sbb nye kene pusing satu Melaka hantar kami..baru lah dia leh pulang ke umah bonda nya di Masjid tanah...jaouh kan [Masjid Tanah-Alor gajah-Asahan-Batang Melaka-Bemban-Alai-Masjid tanah]...fouuhhh Semoga teacher lyza menjadik cekgu yg baek2 & disanjungi..hehehe :) owh lupe khatul xdapek join kami sbb cousin nye kawen di Merlimau...& dia dah g kenduri si Liya mase Sabtu & Bond maybe dia dah smpai mase pagi ahad itu..oleh itu, tiada yeaaa gambar kenangan ngan khatul utk aktiviti aku di weekend yg lepas...

kami bersama pengantin...1..2..3..smile...

Rob or Bond or Bannie ni...ex-dormate aku mase form 1, dulu dia ni kecik jek..skrg dah tinggi gilak ok! sempat jugak aku merisik..mane lah dia jumpe laki dia ni [azrol ke azroy..lupe lak aku]..ruper2 nyer mereka ni berchenta atas kapal..huhuhu almaklomlah keje kat kapal kan...xpe semoga jodoh mereka berpanjangan & dimurahkan rezeki..amin

Sampai Alai, lyza sempat lah lepak selama hampir 2jam kat umah aku..ape lagi kan..dok coceh lah..gossip terkini pasal kami ber2...oppss tp lebey kepada isu semasa & pasal kerja..dats all...

Nota kaki pertengahan: erm aku terpikir, sampai bile lah akan berakhirnya bapaku pak supirku [sbb nye ayah ku jadik tukang ngantor ke mana ku ingin pergi]...nak kate tunggu aku kawen,.,xjugak..sbb Yam dah kawen tp tetap jek bapak dia ngantor kan..hehehe [2la Yam..ko pon wat aku terpikir kembali perkara nih]
------------------------------------------------------------------------------------------------
ni dah smpai part wassalam..tp meh tgk gamba si kenit ngan ibu dia dulu..sian ibu asik xdek gamba ngan anak dia kn...hehehe

ni pasai pa tah dia nangis nengade tah..hehehe Lyza lah kaco cik kak nih

mood dah ok...actually senang jek jage budak kenit ni..xbyk ragam..senang nk bawak ke mana2

yahooo...gamba bersama ibu..

suke nye dia..dpt ronda2 yeaaa

suke nye lah cik kak ni bergamba


Nota kaki: Aku ngan lyza suke bawak budak kenit ni..sbb dia xde ragam yg leh wat kami pening...sungguh mudah..xyah bwk barang yg byk..& dia xbyk kerenah..dia bedal jek ape yg kami bedal...hehehe nisrina..air oren tu sedap kan? nyum..nyum..

Comments

Yam said…
Malam tu Nisrina batuk2 skit...sbb minum air oren kat umah Bond tu...hehehhe...aku la yg bg...selamber jek...hahahahah
blur42nd said…
2la..gile sakan kasik budak tu minom oren best tu...

seb bek batok jek..kalo kembung..ko jugak yg naya mlm tu....
teacher lyza said…
gasak ler nak batuk ke ape...janji dah dapat rase semua bende yg ibu ako makan...mlm2 dia jugak yg kene jage ako-kata nisrina dlm hati dia..

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.