Skip to main content

Ahmad Afiq Darwish

Aku xsure nak spell Darwish cam ni ke Darwisy camni..hehehe taram ajolah..janji ade sket2 sebutan tu..ampun ya Audi Diayan...aku men tibai ajo spell name anak ko nih..hehehee

Plan nk bermovie kononnye..selamat aku cancel sbb excited nk menjenguk budak kecik nih...actually nk g melawat dulu baru ke wayang..tp .. sila maklom..aku kalo dah jumpe si audi mmg xkenal siang ke malam..dia pon lupe diri yg dia tu dlm pantang sbb gelak sakan..kalo sakit pastu jgn salah kan aku yea..hehhe

xdek lah...aku smpai umah dia dah kui 3 lebih ptg..sbb jem otak aku pikir nk belikan hadiah ape...



pehtu bile sampai umah dia..ade org len..iaitu kawan seopis dia mai..kene take turn lah..aku suh dia entertain kawan opis dia tu dulu..dah 4lbh ptg baru lah mereka pulang..ha baru lah smpai turn aku lak nak meramas mesrass ngan tuan umah..cam baser..aku kalo dah jumpe audi..pehtu jumpe mak dia..mmg xhengat dunia lah ari dah nak senja ok! hahaha prung prang,.prung prang,,dah kui 7pm..kelam kabut aku...

mintak diri..pehtu aku lupe lak ngan janji2 manis aku...big apple utk org umah..hahaha adik aku ngungkit sampai arini,..cam siot..aku bkn sengaja lupe ok! nnt labour day aku belikan lah...
best nyer best nye...tu lah ayat si audi..saje wat aku jeles thp gaban lah tu...

yeahh..aku dah ade anak yun..ko bile lagi???
[ini le ayat audi..xpe..xpe...sabar ok!]


best nyer tgk dia tido...

tp kalo dia terjage...kompem kowang ngeri dengor dia menjerit..mak eihhh xpadan ngan badan kecik....suare nyaring..gilak...betol kate nenek nye..

nota kaki: kepada audi...jage anak ko bebaik..jgn garang2 sgt...hehhee:P tp aku suke gile ngan mulot anak ko...tp kan lesung pipit dia ikot sape ek? aku tgh pkr jahat ni..har har har

Comments

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…