Wednesday, April 29, 2009

Sarawak - Part 3 [Ahli Rombongan]

Trip kali ni...

Aku serang Kuching, Sarawak..

Dengan menaiki Airsia...mcm baser lah kan...beli tym offer...tambang nye ala2 mcm nak ke terengganu jek..[tp ni nek bas lah]...seyes murah tau! xmenyosal beli..even poket kosong lah...trip ni leh dikategori trip gamble aku jek..sbb nye...bkn mcm trip len yg mmg ade paperwork vagai..trip ni..ala2 "Redah Aje" sbb nye..aku xdek lah simpan2 duit vagai..aku redah jek ngan ape yg ade dlm poket cabok aku tu...but alhamdulillah...semua selamat...

perjalanan dr LCCT ke Kuching, Srwk hanya mengambil masa selama 1Jam 45Min jek...kejap jek kan...nak balik melaka pon makan 2jam dlm bas...ni nek bas tp versi bas di udara..ahaks

utk percutian kali ni...aku & da geng menginap kat Tune Hotel which Airasia punye jugak...
Welcome tu Tune Hotel, Waterfront, Kuching
Dr pandangan aku,

Tune Hotel ni ok! but rege mmg dia tulis murah ma...RM9.99 [lbh kurang lah] tp setelah add-ons kos2 laen..makan rm30 jugak pernite/pax hehehe tp ok lah...style ala2 backpackers nye hotel...sbb nye..dia focus pd katil & shower jek..2 menatang ni mmg superb lah bg aku...which aku leh tidon ngan sebest mungkin [ahaks...tilam dia..fuyoooo ] plus ngan shower dia yg mmg best...puas gillak mandi even toilet dia sgt sempit..hehehehe tp layan jek...

Tune Hotel kat Kuching ni baru jek beroperasi awal bulan april 2009...di mana byk bende berupa kelengkapan yg lom lengkap...but da basic things semua adelah kn....

tp aku suke ngan konsep + perabot yg digunakan..sbb santek sgt color merah+putih tu..i lykkkk

owh nk citer pasal booking hotel ni..sila wat direct ke website dia iaitu http://www.tunehotels.com/Default.aspx sbb nye leh nmpk semua button2 tersembunyik [ni menurut pekerja dia lah] sbb nye kami complaint..pasal towel + Toiletries xdpt...rupernye...kene add-on ok! hallamak lah kan....

& kene bayor RM5 utk depo kad + RM5 depo towel [semua depo ni akan dipulangkan semula sekiranya kite pulangkan semua barang itu di kaunter semasa check out. utk iron plak..depo RM50 ok! hahahaa tp dia pulangkan balik if korang pulang kan balik iron tu kepada mereka..same jugak utk kattle & barang2 len ok!

pehtu utk check in kul 2.00pm & check out 10.00am ok! & nak simpan barang kat kaunter blh..dijamin selamat..tp kene bayar lah kan...RM1 utk 1 barang/bag yeaaaa....

& taxi dr airport - hotel tune pon ade begitulah sebaliknya if nak ke aorport dr hotel..charge dia RM25 utk 4org...kalo utk 1 van dia charge rm 45 utk 8-10org kot...
---------------------------------------------------------

bersama 3 org kawan-kawan aku yang lain iaitu....

tadaaaaaaa
pasangan suami isteri yg bahagia...

si isterinya - Khatul

si suaminya - imran

Si cikgu yg emo [:P] - Lyza

Si penyibok - Yun

Selamat Datang ke Kuching

Aksi-aksi terlampau kami yg xberapa menjadik..hahahaa
dengan bantuan penuh dr warga Kuching...

terutamanya....[berikan tepukan gemuruh kepada]....jeng jeng

Azim....Sarawakian yg sangat pemurah [our tourist guide]
Tahniah kerana berjaya menamatkan pendakian anda..

kereta kepada tourist guide yg byk berjasa kepada kami

kereta kepada Hasni & husband [tiada dlm gamba sbb xsesuai ngan keadaan utk bergambar]

Jutaan terima kasih kepada semua yg terlibat kerana bersama2 dengan saya menggembeling tenaga utk menjayakan projek jalan-jalan carik pasal saya ke Kuching...terima kasih kerana layanan + kesabaran melayan kerenah kami yg tah ape2....& sekiranya ade terkurang & terlebih harap di HALAL kan yea...hope ade umor + rezeki nnt..kite jumpe lagi!

2 comments:

Marvic said...

aku org kuching tp x sampai lagi kat bako national park..uwahhh

blur42nd said...

hahaha

std lah..org tempatan mane nk berjln kat kawasan sndr ma...

ahaks...

nnt2 nak dating..jgn lah asik ke waterfront jek..pg lah ke Bako...best leh tgk sahabat lame ko..kekekkee

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...