Wednesday, April 29, 2009

Sarawak - Part 2 [Gambir]

ok lah uols..
aku kasik warm up citer pasal sarawak ngan story mory bout gambir

Apa itu gambir sarawak?
Gambir Sarawak Asli ialah sejenis getah kayu yang hanya boleh didapati di Bumi Kenyalang (Sarawak). Ia diperolehi di dalam hutan tebal kawasan pendalaman di bahagian ke-4 iaitu Long Panai, Marudi, Sarawak. Ianya boleh menolong anda dimasa kecemasan di waktu malam mahupun siang hari.
Mmg dia ubat kepada mcm2 jenis penyakit...keberkesanan nye aku xsure sgt...sbb lom penah cube...

menurut cerita pakcik yg jual itu..ianya boleh digunakan utk:-
1- sakit GG [ni lah sbb utama aku beli jugak menatang nih]
2- gigitan serangga yg berbisa
3- resdung [ni aku nk cube jugak]
4- mslh jerawat [maybe dia leh digunakan utk mengeringkan jerawat kot]
5- byk lg...malas nk ingat..janji yg sakit GG dah tersenarai..ahaks...

ya...aku beli...gambir ni yea kengkawan...jgn JELES...terutamanya kak sharna...jgn nk goda2 I plak tok pinjam semalam dua gambir ni..ahaks...

alah murah jek..uols leh beli online kalo mau...link nye ade kat bawah tu...rege utk 1= RM10, tp aku beli 3 = RM20 [sbb share 3 org]..jimat kan? kekeke

aku beli ni kat pasar satok...dari pakcik yg glemmer ni...[sila lihat rajah di bawah]

tangan-tangan manusia rakus yg ingin membeli utk merasai keberkesananya + kehebatan GAMBIR SARAWAK ni...hehehe :P

cool jek pakcik tu menunggu + melayan pengunjung yg sakan bertny di tempat beliau berniaga...

[Leh cek kat sini]

ini sajok...nnt aku smbung utk cerita yg len ok!

6 comments:

cyana said...

kantan... ko beli kan? kasi la jual satu kt akak.. diskaun.. tkpun adiah jek hiks!

blur42nd said...

manyak santek!
i beli 1 jek tok i ok!

Marvic said...

setahu aku org guna gambir ni utk kekuatan batin jugak kan..kan..kan...kekeke

blur42nd said...

hahaha tang ubat kuat batin ni..pakcik tu xterangkan kat I..sbb nye tu utk lelaki..

tp

ko leh tny kak sharna...dia arip tang ni..hahhahaa

teacher lyza said...

ako dh try gs ni...kebas2 jerawat ako...hahaha

blur42nd said...

ha ah lupe nk habaq kat ko..gambir ni mmg akan rase kebas..sbb tu bagus tok ubat sakit GG..negh33

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...