Skip to main content

Janda Baik [Episod1 - ZGH]

Welcome to Janda Baik
upset tau..bkn gamba I...

As a mukaddimah..kenalah story bout TEMPAT PENGINAPAN kan...almaklomlah..setiap kali bercoti bende paling penting "NAK TIDO KAT MANE?" betol TAK?

Ok utk trip ke Janda Baik..kami memilih ZainiGuestHouse [ZGH - www.zainiguesthouse.com] sebagai pilihan utama...alhamdulillah mmg rezeki sbb mmg xdek org booking pon utk tarikh yang kami pilih..terima kasih pd org len yang TAK start bercuti lagi waktu itu..hehehee

Trip ni ala2 utk melarikan diri seketika dari kesibukan kota yang dipenuhi dengan kotak-kotak batu yang dingin beku berwarna kelabu kelam berbungkuskan asap-asap kotor & debu-debu hangit yang berterbangan bebas di persekitaran udara KOTA METROPOLITAN...demi utk menceriakan pandangan mata ngan warna ijau yang damai dan menyejukkan, udara yang nyaman lagik mempersona disamping utk menikmati ketenangan yang ngak bisa ada di KOTA.

Setiap ahli GGO's mmg ade matlamat sendiri... sbb nye masing2 mempunyai masalah tersendiri yg ngak bisa di publish kan utk tatapan UMUM....hak privacy gitew ok! hakikat jek kami pergi bersama..tapi matlamat lain-lain yeaaaa...:P

Diz trip hanya 7 orang saje yg join dengan menunggangi Mek Nab & Myvitto...mcm baser orang yg same jek yg komited ngan aktiviti GGO's nims...yg len hampeh ok! almaklum lah..yg len byk sgt undangan peribadi yg xmahu dielakkan..kehkehkeh...[pikirkan sndr ajolah yeaaa]

thanx kepada yg participate ngan aktiviti kali ini...berikan tepukan *clap *clap *clap kepada :-


  • Puan Cyana Kebana
  • Miss Chajuya Melets
  • Miss Dewi Kenchana
  • Mr. Moose puan cyana punye
  • Mr. Azizul yang masih samar2 identiti
  • Mr. Nik yang mengalami kompik ati & perasaan
dan xlupe
  • & Miss Aku selaku tukang karut di sini...heheehe

ni lah antara chalet yg terdapat di ZGH
wat i can say..mmg berbaloi & best lah tpt nims!

before pulang leh singgah di ke-dai OLE-OLE Sahabat Alam yeaa...jgn lupe

antara view di sekitar ZGH

mereka tgh cube-try-test flying fox yg dah dipasang...
upsett tau...sbb xsempat mencube

cantekkan tpt plup* plup* lalu...hehehe

sebenarnya, banyak lagi homestay, chalet len yg ade kat Janda Baik nims...tapi setelah mendapat kate sepakat, ZGH menjadi pilihan semua GGO's...tp mmg BERBALOI..sbb tuantanahkedaung mmg sangat peramah & xberkira ok! kire mmg best lah & they treat us cam family ok!..maka, bulan 7 nnt kalo ade rezeki..mau serang utk makan durian plak..hahahhaa :)

kami sampai kat ZGH ni dlm kui 1.00tgh gitew..almaklomlah...ade org kate nk smpai lmbt..ha amik ko jadik penunggu plak kn...hehehe

lepas check-in..kami cargas carik kedai makan..disebabkan xdelah lapor sgt..cume mematuhi waktu makan..ahaks...[will update later pasal tpt makan nih]

& ptg plak ade aktiviti mandi manda + Treasure hunt [pon akan dihupdate kendian ok]

malam nye aktiviti kami adelah....makan...lagi..tapi diz tym kami cube buat sndr iaitu..BBQ..sebabnye ade org mengidam nak berBBQ vagai...maka terpakse lah kami korbankan ayam + sosej + kentang...

ni lah antara aksi ketika BBQ di bawah percikan ujan..hehehe :P

sila abaikan warna ayam yg hangus itu...kami masig amatur dlm berBBQ nih

meh sini aku cube rase k

alah..ok jek rase dia..sedap ok..korang yg bace + tgk gamba jek yg kecoh..kami yg merasa+membedal ni..ok jek..xde yg ceri d'beri pon kn..kan GGO?

lepas makan..baser lah bergossip sajok...tempat dah disediakan..maka, kami gune kan ajelah sebaik mungkin...feel berborak kat sini xsame cam baser kalo lepak kedai makan kan... mcm2 gossip lah kuar kan...tetibe..tuantanahkedaung mai join..dia invite kitaorg tgk dia org perform kat studio mereka [ade studio ok..hahaha]


even rupe ni jek studio depa...tp kami terhibur ok! mmg mantop lah..dah lah asik2 lagu abg M. Nasir..lagi lah i feeling leleh ok! hahahahaaa tertusuk di ati yeaaa! actually depa ngah berlatih..kami beruntung lah baser kene bayar rm2++ utk dengar performance mereka..tp disebabkan kami ni semua muka rezeki..heheh FOC aje k....sbb nye depa ngan berlatih seperti yg aku bgtau td...sbb depa ade persembahan kat Perak nnt...cayalah!!!! lupe nak tny name team mereka..phewwww~~~~ kui 1.30am baru blk tido..tp seyes...nk dgr lagi sbb makin lame makin best2 plak lagu dia....dengar sayup2 dr bilik..rase nk patah blk..dgr sampai abis..tapi mate ku ngak bisa berkhidmat lagi tok malam tu kan..maka....melepas lah telinge aku disebabkan mata dah kecundang..telinge kene lah pasrah kan...ahaks....

Nota kaki: kalo nk wat team building ke family day ke...aku rase sesuwai jek tpt ni....aktiviti pon depa leh buatkan...skodeng2 lah website depa utk dpt kan ctc no yeaaa. :)

Comments

theywe said…
wahhhhh gambar cantikkk i likeeee!! tak sabar mahu cuci gambar tiap2 malam leh tgk hahahaha!!
cyana said…
mane gmbo abg epol yg dok tackle ko tu???? simpan tau!!!! tk share ka ngan weols?
blur42nd said…
Theywe: ko mo cuci pakai pencuci ape? hehehe

cyana: abg epol ape nye? xdek makne nk simpan.. dia dah call sazz tu...feeling2 tetiap mlm tu
Azizul said…
..besttnyaaa tidow..heaven sagt..xyah mkn pil!
amoi said…
ko stay kat ZGH ke?hoho...tempat ni mmg best (org ckp la hehe)...aku pernah la jumpa sekali kapten n kak fred tu...diaorg kawan member aku...diaorg mmg sempoi kan?best2...teringin jugak nak merasa tido kat sini...hehe...
blur42nd said…
amoi: sila lah...aku cam nak serang mase musim buah durian....hehehe kalo jadik nnt aku roger ko..leh merasa tido di situ kan..hehehe

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.