Skip to main content

Mari Tonton

sangat lah suka berborak ini budak...letih lah nak melayan kalo dah besor nnt...sbb over peramah ni aku rase...

Aisya:
auntie..auntie...ummi kite ni malas nak bawak kite jalan tau...jom lah auntoe bawak kite g jalan2...boring tau...bile cuti jek dok kat umah ngan ummi...abah g library...very lah da boring ok!

auntie: alah..siannye aisya.... meh jom ikot auntie balik kerinchi...mesti aisya xboring..sbb ade ramai tukang ngarut kat umah tu..:)

Aisya: boleh lah auntie...dari dok umah ni...asik tgk dinding..tgk ummi..dinding..ummi...ummi dinding..:P
dah nak masuk 3 bulan baru berkesempatan TGK si kenit nims...

xbanyak ragam budak nih..maybe ikot style ummi & abah dia yg jenis xkesah jugak

Hai saya Aisya Safiyya
Ikut Ummi...dia panggil saya Safiyya..kalo ikot abah dia lebih selesa panggil Aisya jek

Mase ni kan..saya nak minom tapi ummi buat xreti jek..sabo ajelah ek ngan ummi nih!

owh..saya xsabar nak balik Kelantan nih..nak ke kenduri auntie Mira...[seb baek buat tym cuti sekolah senang sket abah saya nak bawak kami balik ke kg.]

ok lah nanti saya sambung cerita balik...saya dah mule nak berasap nih..ummi ni buat xreti jek...SAYA LAPAR nih!

Nota Kaki: Allo Muiz....jangan lupe skodeng Awek nih yeaaaa....[bile lah nak g melawat si muiz nih!]

Comments

xy~han said…
wakakakakkak..
suke suki engko jek
wat dialog dia yek ;p
blur42nd said…
mmg itu lah luahan ati si aisya tu tau!

ummi dia wat derk jek!
semut-terbersin said…
haih rosak laa anak jue..kekecik korang dah ajor suh jadik mat romeo..haih haih

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…