Skip to main content

Cancel

TAK JADIK jumpe dokter ok! sbb cek kat GYM tadi heartbeat aku 89-92BPM huhuhu..normal rupernye.... baru nk jumpe doc nak mintak MC....

aku yg verangan nak MC tapi org len yg dah 3days DEMAM..camne nih...xpe hope orang yang DEMAM tu cepat sembuh! if genap 4hari sah same cam puan sunplawer tuh name nye..heheheee

nak demam sekarang ni pon aku ngeri..mau x ngeri nye..mcm2 virus lah skrg ni kan....kalo DEMAM mau aku xcuak nnt! hehehe dah lah jumpe org sg. buloh lah....org nek ERL lah..warghhh seram... seram..mintak dijauhkan lah dr malapetaka yeaaaa!

NOTA KAKI: Hope semua org sihat walafiat..cuaca skrg xmenentu kan...so, makan lah makanan yg berkhasiat + minom lah air secukopnya [teh ais..dilarang ok! minom air suam or mineral sajok yeaaa!]

Comments

ZzamzZ said…
betul² lani duk dlm negara sdr pun da takut..ini kn nk p luar.. aduh..confuse lg..muahaha
blur42nd said…
hehehe

xpe wat solat sunat bebanyak mintak petunjuk k!

xpe BALI tu dekek je...bile2 leh poie ma...kesihatan ni satu jek dalam idop..maka jage lah kesihatan anda!
cyana said…
ade jek mo kenakan aku... kasi artikel laen la oitt
Kenanga Manja said…
tudiah..teh ais diLARANG..mesti sentap sorang tu..auww...
didiladidi said…
aku kene gi gym jugek la gitu. lemak2 berkembang dah ni. jaga makan jgn tak makan udah ler.

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…