Skip to main content

Sarawak - Part 10 [ Sarawak Cultural Village]

Draft
*nnt aku update yg len..skrg ni..xdek idea nk susun camne gamba yg melambak tu**
-------------------------------
kami sampai kat cultural village ni kul 11am...sempat lah kan nk tgk show dia...
so..lepas bayar entrance fee + melawat umah bidayuh [kalo xsilap] kami pon cargas ke dewan utk pertunjukkan yg bakal dipertontonkan...

jom....

maka ini lah hasil dr pertunjukkan selama sejam lebih itu...

layan











om lah last skali..before tamat persembahan semua penonton dijemput menari bersama2..arini kene lagu melayu..amik ko..kami join sekaki menari..giller keras aku kan...kekok tu dh tahap xreti nk goyang camno [bkn goyang gerudi INUL ok!]

tadaaaaaa!!!!

xpe janji dpt torai bak kate makcik2 yg sibok nak menari same...yg xthn ade 1gal ni..bkn nak mengata kan...ek eleh..imran nak snap gamba kami..dia plak over nk posing depan kami..pe kehai nye YOP! ko kenal ke photographer kami tu [aku berani cko camtu..mmg Imran jek tgh nk snap gamba kat depan tu..dia plak menyibok] huhuhu pape ajolah cik kak...gamba tu selamat aku delete..sbb muke over dia tu..xleh nk aku pandang..menghabiskan shutter camera aku jek!
-------------------------------
Nota kaki: untuk Maklumat lanjut leh cek Website Nye di sini

Comments

Kenanga said…
wowww...tgk tiger show...cawat2 vagai...suke la tu ayunio..hahaha
blur42nd said…
hahaha...
i tau you jeles sebanarnye sbb i dpt tgk tiger show itu!

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…