Skip to main content

Cuti

Jam baru menunjukkan 9.34am, tapi aku xtau nak watpe..sebabnye...TAKDEK MOOD..sebabnye..opis ni seolah2 baru lepas kene bom atom mcm yg Hiroshima tuh..dah jadik macam padang jarak padang terkukur...

****mane TAK nye kan****

kubikel sederet ngan aku nih..ade 4 kubikel [each ade 4org...but ade yg 2 jek & ade yg dok sorang..giller nk ruang kan..dok sorang2..hehehe]...tp kepala aku sorang jek yg TERPACAK ok! mane yg laen2nye...huh...

-------------TIADA ok! ----------------

semua pakat cuti + MC arini..maka nya..aku tgl sorang2...deretan kubikel kat belakang aku ni plak...hny ade 4-5 org..huhu..aku rase dr 30 org..yg ade 10org jek kot...hahaha sgt lah mengalahkan musim cuti sekolah kan...dah lah senyap sunyi nye suasana seolah2 tiada orang yea!@~@...& pabila aku tekan keyboard ni..satu opis leh dengar ok! hahahahaa

seyes....cam yg len2 tu kene kuarantin kat sepital sg.buloh plak...hahahhahaa tapi hakikatnya..mereka sedang bercuti yeaaa...ramai yg nk perabiskan cuti yg mane esok adalah ari terakhir utk memperabiskan cuti tahun lepas sebelom ianya...di tukar status kepada "TERKUBUR BEGITU SAJA" ngeh22....cuti aku dah selamat abis kan..tp cuti taun ni..aku lom gune lagi..kene simpan raya nnt..sebabnye..raya taun ni jatuh on SABTU..byk lah cuti kene apply kan utk sebelom & selepas...huhuhu :P

oleh sebab kengkawan nk bergossip xde...BOSS plak xdek...maka nya..aku xtau nk watpe..sbb nye..nak wat keje pon ala2 LEMAU alam jek...

dah lah..kat stesen asia jaya..makcik yg juai nasik lemak..tetibe xdek plak arini..budak yg juai air soya pon xdek..depa nih berpakat ke ape...fuh...selamat lah aku brekpes roti butterscotch jek..tu pon seb bek aku bawak pg td..kalo idak...selamat lah makan roti hi-5 60sen tuh..huk22 mau tercekik aku dibuatnye...sbb nye minggu lepas aku dah balun roti tu jek..kang ade yg roti xmo masuk kat tekak kan...hehehehe byk SONGEL plak tekak aku nih..cube lah berdiet...& kalo aku tau...bek aku puasa jek arini..tp kan..aku bgn pg td pon .. tokak den dah kering....MCM Mano? sbb mmg xplan mlm td kan...

xpo...lupe kan aje...ape yg aku BEBELkan td...cume aku nk sambung BEBEL [huhuhu suh lupe pehtu nk sambung,,camno nih?] pasal citer len plak...iaitu mengenai...sabtu lepas..aku kn xde ape2 plan..maka nya..tetibe rajin nak ronggeng kat Jalan TAR...pdhal mo carik brooch jek...almaklom lah..aku pelik..makin ari...makin kurang kuantiti brooch aku tuh..muskil ok!nak carik yg murah2 jek...6bijik=Rm10 jek kan...tp kan..petang tu ujan...pehtu dah teduh...pehtu aku pon kuar lah dr umah...hoho...lepas asar baru gerak..tp dlm tren dah renyai2...aku ke PUDU dulu sbb nk ke EON bank..almaklom lah den xdek kete kn skrg ni..gune public transport...padan kan muke aku..nk g bayor duit kete..kene lah carik bank yg berdekatan dengan tpt public transport...huhuhu..setel bayor duit keto..teros lah ke PUDU ngan pantas nya...sbb takot ujan kan [tapi aku bawak payung ok...almaklomlah..aku sediakan payung setelah HUJAN turun..hoho] aku pon beli lah tiket utk aku pulang ke melaka JUMAAT ni..heheheselamat beli tiket..beli tiket tren plak..aku gerak ke stesen Bandaraya yea...sbb ujan dah turun balik..maka nya..aku lepak kat SOGO...seyes...xsedo tgk gelagat org merebut barang..yg aku tensi..aku pg lah tgk..t-shirt..ape yg aku amik kompem org nk amik jugak...last2 malas nk tarik-menarik..aku pon turun naik sogo tu..cuci mata...& turun blk ke tpt baju2 org perempuan kan..nak carik jeans....makanya...aku dah merabak kan poket aku kat SOGO tanpa aku merancang..dr asalnya..aku nak mengeluarkan RM10 jek utk brooch tp aku dah terkeluarkan rm60 utk 2helai jeans...ok! murah lah tu...hahhaa sbb nye aku dah xdek jeans ok! jeans aku yg ditinggalkan kat kg..kompem kene belasah dek adik aku...hangin jek..tp nak marah camne..dah adik aku jugak kan....dlm byk2 jeans aku ade..tgl 2helai jek ok!xpelah..beli lah len ek...kali ni kompem dia xleh nk CILOK suar aku dah..sbb size dah bertambah besar..hahahhahaa [selamat lah jeans aku nih..tp aku pon rase dia xsuke..sbb jeans murah! tu la budak skrg..materialistik betol!]

tanpa sedar..dah malam..hahha kelam kabut aku balik sbb nk teman si DD ke SK utk berperang..hahaha xdek lah tok amik barang dia...setel semua..blk umah...aku teros tido..sbb keletihan yg sendiri CARIK!

ahad plak...huhuhu..yeay!!! mo jumpe Nisrina...dah lame giller aku xg jenguk budak tuh! makanya..dengan gigih aku nek Bas U80 ok! hahahaha tp skrg menjimatkan nek bas..sbb tiket RM2 tok sehari kan..kalo dulu mau kene RM5 pg-blk...& sampai PKNS ibu nisrina & nisrina pick-up aku..hahaha makanya..seharian aku bertapa di rumah mereka...ngeh33.....pape pon puas ati..!!! tp cool lah nek bas....sbb skrg xramai org cam dulu...hoho...& best dpt tido dlm bas tuh....seb bek xterlepas...ke pasar seni..kalo TAK haru nak nek tren tok patah blk plak..hoho...

tiada aktiviti berphoto shot yeay..maka nya entry aku semua adalah entri kaku beku jek...hehehe sempena menyahut seruan buaday membaca...maka..aku wat entry utk di baca saja...hahahahaa

oklah..setakat ini saja aku mampoo nak melagha pagi2 bute di opis nih...kang ade plak...yg xpuas ati..aku xbuat keje plak kan..huahuahua

Nota kaki: berjaya merabak kan lagi poket dengan membeli tic ke Sabah tok taun depan....owh Sabah dihatiku~~~ lalalaa......[salah kan Mira sbb meranchuni pancaindera aku tok..ke Sabah lagi...]..yolah aku mane mampo nak ke oversea kan..kan...

Comments

Mira Suhani said…
xpe dear, kita kumpul duit sikit2 nnt boleh p oversea sesama..hehe..kitakan bukan gaji riban2 nk p obersea dgn begitu mudah sekali...huhu
blur42nd said…
hahaha

yupp kumpul duit..kite wat umrah...jom!!!!

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…