Skip to main content

Motif

Since semalam aku asik dpt phone call dari Sales person...

** org pertama call aku dr AirAsia..kunun2 ade promo pasal insurance..bla..bla..aku xdgr sgt pon..tp cover insurance up to 50K lah...ade cover kematian lah..ape lah..STD lah aku rase kan...& dia kate 46 per month only....penat dia membebel selama 4min...aku ckp..ok..sori..i dah ade insurance [tp dlm ati nasib lah..bohong sunat :P] malas lah..nnt aku nk & berkemampuan utk melabur pd insurance plak..aku akan carik org yg berkenaan lah kn....

** arini plak...memula..dpt call dr org yg kunun nye dr CELCOM...dah lah call maxis aku kn..ruper2nye dok tny pasal plan ape gune kat Maxis..nk promote suh aku convert ke MAXIS...hello...i've another line yg mane under CELCOM ok! aku pon prom pang pang pasal tu...dah siap nk soal bape aku spend tok phone per month..aku jawab RM20...boleh plak kate xpercaya..lantak ko....bkn aku kesah pon ko mau percaya ke idak kan...yg ko xpasal2 nk promo plan RM50 tu watpe..aku gune xsampai RM50 ok!

** xsampai bape minit i've got another call...yg pelik nye MAXIS jugak lah kn....layan jek lah..ni dr ASTRO plak... pasal nk bg insurance for free utk 6months...nk kasik aku terima jek...sbb bkn xpenah dpt kn..aku rase lat year aku dpt..yg mane insurance tu due pd Feb 2009...nih nak bg lagi..amik aje lah....senang kan!

-----------------------------
kalo kene bayor..xmo plak...hehehehe dah jadik cam cha-ya-na plak kn..suke mende FREE....hohoho lantakkan lah kn...

meh nak tgk sape lagi nak CALL..tetibe phone aku jadik hot line org sales...2la yg malas nk isi borang isi no phone kn....kompem lah kene jual mcm ni ha....

xnak layan..sumtime kesian pon ade..dah keje depa kan...xpe..dengar xsalah kan...tp kalo dah masuk bab memakse aku...mmg aku akan berasap...jgn ko plak berasap kene MAKI ngan aku plak udah le...so far..yg smlm ngan arini punye org..phm bahasa...kalo idak..dah bersih depa kene sental ngan clorox kan..hehehe

ok lah letih plak meraban xpasal2 nih!

Tapi kan..yg aku xtahan..mereka suke nk gune ayat " Anda bertuah sbb terpilih." huh! terpilih ke? aku malas nk layan adolah....

Comments

saifurudin said…
yes ... ayat yg last skali tu mmg mrk slalu gune ... anda bertuah bla bla bla .. ble tanye mmbr .. sme dapat call ayat same jugak .. so sape yg bertuah ni .. ahaha
didiladidi said…
klau ko dh tau intro dia nak promote2 brg ke ape ke, jwb je "eh eh eh sorry to tell u,im in the meeting right now..so busy.." hahahhaha
blur42nd said…
tp 2la..malas kompem nnt dia akan call lg..maka nya..aku layan kn..tp xdengar...hahahaa jahat x?

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.