Tuesday, June 2, 2009

Erni & Asrul

Kenduri Kawen

Cuti Ujung Minggu yg lepas aku serang kenduri kawen Erni Zainal di Temerloh bersama Geng Dungun pula..... Lame giller xjumpe depa nih..almaklomlah..masing2 terpisah jaouh kn...sorang di KL oppps silap 4org di KL [tp payah giller nk jumpe] sorang di JB sorang di terengganu & sorang di Perak..opppss ade lg lah.. sorang kat Melaka & sorang lg kat Rembau kot...

30 Mei 2009 - Nikah - lepas Isya'
31 Mei 2009 - Majlis persandingan.

& as usual xsemua dapat berkumpul atas sebab yg tersendiri... & mcm baser yg Ade...Aku-Nurul-Farah-Mona-Lubna & the Pengantin si Eiy lah kn... Wanie ade hal family day kot...Kakak plak non-ado dgr cerita & si R-yern sah-sah lah xleh poie sbb bezee ngan preparation majlis dia minggu ni plak kn....

Maka nya...itu aje lah yg Ado memeriah kan Majlis si Eiy ni....

Setelah 4 Taun berchenta...maka terikat rapi lah chenta mereka ngan ni ikatan Perkahwinan...dengan Sekali Lafaz...Erni Binti Zainal sah menjadi Isteri Kepada Asrul.... dengan berbesar hati...aku mengucapkan...

  • SELAMAT PENGANTIN BARU pada Eiy & Husband nya
  • Semoga ikatan perkahwinan kome diberkati & dirahmati yang Esa
  • Diharapkan perhubungan kome kekal bahagia sehingga akhir hayat...
pada mula nya...after majlis Nikah setel...sesi pergambaran pon bermula... mula nya Eiy malu2 kambing lah plak kn..hehehe seb bek Asrul memainkan peranan yg penting..dalam gabra dia...dia mampoo lah jugak wat lawak sekupang dua kn....& last2 thp nerbes si Eiy bisa diturun ke level yg se minimum mungkin sehingga...OVER plak pengantin nih...hehehehe :P

pape pon semoga korang Happy sentiasa....

antara pose girldek's kami yg menumpang populariti pengantin pd majlis berkenaan...sampaikan..aku rase gamba kami girldek's nims lagi byk kot...hahahhaa kesian abg photograper kene buli....

kurang dah warga bujang....& diz weekend lagi sorang orang bujang tarik diri... & ujung taun nnt lagi 2org plak tarik diri...maka...tinggal 4 org dr 9 org...hehehhee...

xpe next yearr tgk sape plak yg tempah kad kawen ok!

saat yg mendebarkan semua org...jgn cakap pengantin jek berdebar2..org sekeliling pon sibok nak berdebar ok!

owez...sambil menunggu...kami pose lah ape yg ptt...kang wat penat bawak camera jek kn...

ape-ape2 pengantin lagi chantek kan...kang kami over org TERsalah plak kn...


Temerloh Bandar Yang Mahal

ade sebab aku xmo gunakan jolokan Banda Ikan Patin... al-kisahnya...dah smpai tpt org kompem nak mencube makanan kat situ kan...

tapi...Ya TuhanKu....

korang peratikan lah rege makanan tu yeaaaaa....MMG mahal...tp kesian kat Mona..lauk dia same ngan aku..cume dia xamik ikan bakar jek....ish ish... dia kene RM5.50 aku plak tambah ikan bakar hanya kene RM6.00 ok! mahal kan..pdhal sambal sotong yg ciput jek....

Kedai Makan Pak Usop... dengar citer glemmer lah..RTM selalu wat program pasal2 makan2 serang kedai nims...tp mahal ok! aku xsuggest lah korang makan kat sini..hehehee

tp dengar citer kedai sebelah menyebelah dia lagi mahal ok!...ikan patin plak seketui RM7 ok! giller kan? bek aku aku tgu adik ipar aku blk kg...if mak dia mengail dpt ikan patin..kompem ade habuan utk umah aku & if aku blk kg tym tu...mmg rezeki lah..dpt makan Ikan patin masak lomak cilipadi..amik ko..berasapppppp kesedapan lah jawabnye...

ha lagi satu kesakitan ati aku kat kedai Pak Usop ni [bukan ayah Didi ok!] air barli panas dia RM2...kepala honggek lah kn..bek aku order air juice kn kat KL nihs......bape sen lah sgt barli tu kn....kalo aku beli segenggam..kompem org kedai kate..amik jek lah dik..freee...hehehe sbb alat penimbang xleh nk kire..hahahahaa aku beli sebungkus biase rm0.90..leh tahan berbulan2 smpai aku rase loya lah nk telan barli kan...hehehe ape2 jo lah LABU.....

ape yg nak aku peringatkan mmg makanan kat TEMERLOH ni mahal...so jgn nak komplen2 lak if korang tersesat kat sane...aku dah kabo kn skrg perihal rege makanan kat situ mahal...maka sila take note pasal citer ni ok!


GREEN PARK HOTEL

ini lah tempat kami menginap..terpakse berpisah dr Lubna & hubby nya yg berjaya mendapatkan bilik di Hotel Seri Malaysia, temerloh..kami terlambat..xdeklah lambat mane pon..sebulan sebelom jugak usha....tp yg ado..sini jek....standard room..ala2 3bintang kot...blh lah..aircond power + katil besar..muatlah utk kami 4org yg size agak sorang 4lines lah juagk[ape 4lines ni hny kami yg tau..hehehe] maka..terpakse lah kami dok dlm bilik yg luas itu ber4....murah jek hotel nims..sebabnye RM78 jek semalam..kagum jugak aku.... & kisah spek tertinggal dekat hotel ni jugak lah...pape pon aku bg 4/5 bintang tok hotel nih....

RONDA-RONDA PEKAN TEMERLOH

bukti kehadiran di TEMERLOH

Xdpt nk explore sgt pon..sbb xketidak cukupan masa..sbb nye mission ke sini ade lah utk ke kenduri kawen kn..maka nya perjalanan kami hanyalah hotel-umah kenduri-hotel-umah kenduri-balik KL...hehehe

Nota kaki: kenduri R-yern aku xdpt nk attend..rase bersalah tu xdeklah menebal sgt sbb aku dah turun padang mase dia bertunang...hehehee & overall trip ni..aku sukak sebab.....dpt bergossip ngan geng lame...hope tym mona kawen nnt..dpt kumpulkan semua org yeaaaaaa [payah giller ok....ade jek yg ade hal...ape pasal lah HAL tu wujud dlm donia nih..hehehe]

2 comments:

wanie... said...

korang memang best..:)..rindu kat korang....siyes....

blur42nd said...

wanie: pg ke idak kenduri ryern? dpt x jumpe mereka2 yg len

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...