Skip to main content

Cinderellah lah Sangat


Lewre Couture boleh jengah sini utk melihat collection laen yg ade

Aku tau..setiap manusia ade taste sendirik kan....tapi berpada2 lah pada kemampuan kan... tapi sape lah AKU kn nak sekat keinginan..even aku pon ade keinginan yg kadang2 kala mmg melampau..hehehe [lg mau mengata org]..tp dah lumrah suka nak mengata jugak..hehehe almaklomlah masuk kategori bezee bodi..maka jadik lah Kak Esah kejap eh...

Al-kisahnya..bile membe aku call mencerita kan pasal bende merepek..iaitu...seperti perbualan kami di bawah

membe Aku: babe! sabtu ni camne plan?
Aku: cam yg dirancang lah...
..
.
.
membe Aku: ko penah tgk Citer Cinderella
Aku: ape soalan pelik..ingat aku lahir zaman purba ke ape?
membe Aku: mane tau ko xlayan kn..
Aku: drama sinderella kat TV3 tu pon aku layan ok!
membe Aku: ade gossip baru lah pasal Cinderella
Aku: Sape plak yg verangan jadik Cinderella nih? [muskil aku kejap]
membe Aku: alah ade lah.... ko sangat kenal orang itu...hehehee [sambil gelak besar..cam siot jek]
Aku: mmg lah..ade jek gossip..ingatkan dah tua xdek gossip lg...sape nye?
membe Aku: nantilah..biarkan ia jadik rahsia dulu
Aku: bek xyah citer kn..nk rahsia vagai...oklah..tata

apelah kisahnye ek...erm dihari kejadian.....
cube teka rege kasut ni bape? dlm ati aku "main teka2 plak....kalo tgk kotak jek..aku dah tau...kedai ni aku xkan jejak lah kn..hehehe sbb mane mampoo nk verangan pakai Lewre Couture kn"
"Teka je lah" kate kawan..yolah...aku teka...RM800-1000 ok! [aku rase betol lah tu....] sbb kawan aku hny tersengeh..hehehehe


"nak watpe ngan kasut nih? nak kawen sekali lagi ke?"
aku berkata ngan nada muskil.....
kawan aku ckp...nanti dulu [rege pon dia xbgtau betol ke idak..cissssssss]

aku dah suspend jek tym ni...ciss cam drama plak...

cube YUN bukak tgk design kasut nih cam kasut cinderella TAK?......aku pon ala2 verangan dapat pegang kasut mahal..bukak lah...

aku TERKESIMA ok! ayat pertama yg kuar "Cinderella tang mane kasut nih? ape ke PELIK name dia cinderella [aku xhengat pasal perbualan phone pasal cinderella nih..blurr kejap]..xdek ciri Cinderella pong! ni Cinderella citer negara mane nih? bior benor Cinderella pakai kasut camni...lah ni Lewre ala2 Vincci jek design dia...tp batu diamond yg tertanam kat tapak tu mmg lah cun tp xberbaloi lah letak kat kaki..hehehehe bla bla [bab mengomen kn aku mmg suke]" kire ala tatatatatatataaaaapaparapppaa aku melontarkan peluru berdas2..seb bek xdek yg jadik mangsa kekejaman mulot aku nih pd waktu itu sbb aku xtau ape motif dia tny kan....ok cukoplah..xmo komen lagi...

aku pon tny lagi..watpe ngan kasut nih? rege dia betolkan yg aku teka tadi?

hadiah kawen si tutttt@#@$@$..& lebih kurang darab bahagi lah rege dia camtu...

WTF lah kn...giller bek ati ko...bg hadiah ni..hehehe tp syg lah xberbaloi babe...better bg set sofa ke...xpon freezer baru..xpon ko beli washing machine..berguna lah jugak...kire menang memakai lah barang2 tu...
kawan aku ngan selambe "ikutkan aku...dah masuh fasa xikhlas nih....tp aku dah silap percaturan..hehehe sbb selamber berkata ye....tanpa usul periksa...." [suspend jek ayat ni kan]
----------------------------------
disebalik kisah ini....

al-kisahnya...bile membe nan seorang ni mintak kasut as hadiah kawen [ade ke ptt leh mntk..suke ati org lah nk bg ape kn yg dikategori seikhlas ati kn]..kawan aku pon kate ok jek..sbb kawan yg baik xkn bersangka buruk pd kawan kn... ingatkan kawan berhati mulia lah...sbb xkan lah kawan nak bagi kawan len pokkai kn... dengan selambe kate kasut dah tempah kat sekian sekian sekian..amik pd sekian sekian sekian....maka dengan rase ok..budget cume dlm 200-300 jek kot...katenye..dia dok berkenan sgt ngan kasut itu disebabkan bile pakai dia rase cam cinderella [di sini lah mendpt gelarannya]....hehehe

tp pd waktu ygt dah ditetapkan....berjalan si kawan ke kedai berkenaan...smpai di kedai..itulah hakikatnye....[SILALAH tny dengan detail sebelom berurusan ngan kawan..even kawan baek sndr]...hehehee amik ko rege thp ko meroyan nak bayar.....ape lah sgt pd kasut tu kan.... aku hanya mampooo TERDIAM ketika membe aku bercerita.....

bile membe aku tny..jom share lah budget hadiah nih....tp aku hny mampoo ckp...sori lah..aku masih ade 20hari utk menghabiskan sisa bulan ni sebelom dpt gaji...kang aku xmampoo nak makan + g keje plak..hehehee sbb nye kalo share pon..rege melebihi kos sara idop aku sebulan ok! DAMN!!!!!! kesian kawan aku tu terpakse menanggung sorang diri..aku pkr lah kan..ape dia nk wat ngan kasut tu..tp seyes mmg kawan aku tu seorang yg pelik...nak beli jeans Levi's pon memilih butik...bukan ke kalo dah model dia 501 semua jenis same jek cutting & color yg ade pon same..ape pasal plak nk kene KLCC even kat pertama pon leh dapatkn yg same ngan same rege jugak..xpaham aku!!!!!! org berpikiran sedemikian..lainlah kalo nk carik yg limited edition kn..maybe ade kat KLCC jek..pdhal aku dah tgk yg same kt pertama tu..XPAHAMMMMMM!!! itu lah ragam manusia...mcm aku lah..kalo blh nk yg murah...hahahaha tp kalo pikir rege nk dibayar pd minyak+toll bek beli kat tpt yg seperti Mid VAlley jek tp nk jugak beli kat sogo yg kunun sales..tp bile tambah kos penat semua..same jek..hehehehe nk jugak beli barang yang ditulis sales 20%..hik222 maybe aku jadik begitu sbb xberani nk beli yg mahal kn or mmg xbaser lah kot...nak ganti selipar pon bapak kedekut ok!...hahahahaa

nota kaki: oleh sebab rege mahal...nak balut pon dah ilang idea nk balut camne..hehehe last2 aku yg godek2 tepek sane sini...jadik lah cam badut balutan tu..hahaha TARAM aje lah labu.... tapi kawan aku kate dia ikhlas...hehehehe au mmg harap dia betul2 ikhlas lah lepas nih..hehehehee utk ingatan aku...kawen nnt..xyah lah jemput kengkawan [ok x?]..wat kat pejabat tok kadi jek..jimat sket kos + kawan pon xmarah [kot.sbb xyah menyusahkan depa nk dtg ke ape kn]..hahhahahahaaa [mau aku kene pelangkung ngan makpak aku plak nnt!]

Comments

chajuya said…
abis tu brp harge sebenar kasut "cinderela" ni?
blur42nd said…
ko bace abis ke idak?

hehehee

jawapan dia bkn tersirat pon..tersurat tuh!

800-1000..kalo tamba bahagi 2 jadik berapa? heehe:P

ala2 blh beli kipas berdiri 4bijik + kipas kecik 2bijik..utk brand panasonic yeaaa...pensonic...heehhe
ZzamzZ said…
huhu klu aku la kn 800-1000 tu boleh beli sofa dah2..umh aku smpi lani xde sofa lg..muahaha..boley x aku nk wt loan kt kwn ko ni yun..keskes
chajuya said…
aiyooooo..kasut mahal gitu ltk kt kaki???? adeh adeh..sakit otak aku
blur42nd said…
aik..kalo kasut mahal letak kat kaki..bkn ke otak jadik ringan jek...hehehehe :P
amoi said…
giler la dapat kawan tade hati perut camtu (isk leh tak aku kutuk kawan ko?haha)...kalo aku..aku suh dia bayo blk...aku belikan dia kasut lain...aahahaha

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.