Skip to main content

Keliwon

Keliwon malam tadi....

SAPE tengok angkat tangan?

alah yg pasal pelesit tuh.....

aku nk tau ending dia macam mane..sbb nye..aku sempat tgk smpai yg Munah tu ajak Brother tu dinner kat umah dia jek...lepas tu....aku dah wassalam ke dunia laen...hehehe sedor2 dah subuh..hik22

sape tau..sila lah roger...saje jek nk tau..sbb nye dah tgk separuh kan

Nota kaki: dah lah Matahari pon TAMAT smlm..cisss aku sempat tgk yg last jek.....haishhhh.....xteringat plak smlm last episode

Comments

Mak Kenanga said…
mak tgk!..mak feelin..mak la munah..mampoo!

masa munah pgl bro tu mai umah, si dukun esah tu p umah bro tu...dier bca doa kat sangkar yg ado belalang tu..dier soh belalang2 tu gigit balik kat bro tu kang...tetiber bro tu lesap dari umah munah..muka dier jadik waruk...belalang2 ti pakat serang dier...akhirnya dier mamposs..meninggalkan alam fana ni dgn kemungkaran!...hantu hijau tu..tiada teman lagi...sambungan kisah..hantu hijau yg jaga umah tu..cari penjaga baru..so uol bleh la apply!...

sekian dari mak!
blur42nd said…
time kasih mak...time kasih kerana menceritakan kisah pelesit itu....

i ter feeling lebey..verangan nak mencandat sotong..tu yg belayar dgn segera tuh! haih****
chajuya said…
aiyo uols ni mcm xde citer lain nk tgk..mentang2 la xdok umah sengsorg
blur42nd said…
lah ingat dok umah reramai tgk Tv reramai ke?

TGK TV sensorang jugak kenkadang...
Mak Kenanga said…
mak tgk sorang2 je la...hanya berbekalkan buku Yassin aje!
Mira Suhani said…
hehe..kelakar la mak Kenanga statement"hanya berbekalkan Yassin aje!" tu
blur42nd said…
mak kenanga mmg gitew..suke wat statement yg memancing org tok mengkomen..:P

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…