Skip to main content

Verangans

Actually diz year xdek budget pon tok diri sndr kn..al-sababnya last year aku dah licin kan ke semua saving aku..maka diz year kene saving balik..mane lah tau kan...ade hal2 mengejutz or watsoever yg wat aku ternganga plak disebabkan kekeringan poket.. tapi mcm xleh nak saving lg.... sbb nye aku terlupe akan perihal roadtax+insurans laling aku..cehhh asik perabihkan duit aku jek si laling tuh!....rase cam nak jual balik jek [berani mati aku kuarkan statement nih!]..since aku xberapa nk gune laling tu sgt kan..dengar dek laling mo merajuk..ni pon aku rase dia dah merajuk..tp lantakkan ayah aku yg pujuk...malas aku nk layan kan...

ekceli tgh servey-servey...org len dok belek handbag kat gucci lah..guess butik ke..xpon LC butik..aku xdek harapan lagik lah nk masuk sane sbb nye...kene bg BF aku beg dulu..baru leh pikir beg len plak..

haishhhh

even beg xdek lah semahal....Guess or Coach or Lv bag...[LV tau...verangan lah...coach..hik33 jumpe dlm mimpi ajolah] tp ikot budget rasenye ni jek lah ok..xleh membazir..kang perut aku plak masuk angin telinge kuar asap..sape nk jawab kan...

plan nk beli menatang ni dah lame...tp non ado budget lah kn....nak beli Crumpler nye brand..ngak mampoooo yeaa....maka dpt Bagman ni pon jadik lah...sbb nye kalo Crumpler dpt sebijik or 1/2 bag jek..kalo Bagman silap2 leh angkut dedua skalik...hehehe:P

nak yang ni

or yang ni

tapi nak 2-2 boleh x?

beg sekarang tu bkn xbagus..cume xmuat lah nk sumbat sumer mende..malas aku nk bawak byk2 beg kan....TAPI ape pon kate ati..mmg kene beli 1..kalo idak..kesian kat BF I si Mr. Nik tu....dok dlm sempit2....cam xcukop napas jek dia dlm beg tuh!

Nota kaki: tadi tensi ke pej. pos even pg kat sek.17 tu jek ..pon stok lesen abis...& sharna dah pg 2 post opis kat shah alam pon kehabisan stok..giller ke ape kn..tu pon leh abis..sume org amik lesen bln june ke? seb bek kat TTDI ado..dah lah tersuprised tgk bangunan tgl rangka jek..ruper2nye dah pindah ke bangunan len..hehehe SUSPEND jek..baru nak hangin...oppss xleh hangen kang kurang pahala arini..hik33

Kata Hati: Aku mau itu Beg yeaaaa.. balik nanti korek tabung yeeeee!

Comments

cyana said…
cik kantan... ai ase better yu angkut targus jek... bley masuk 2 body sekaligus.. begman tu sempit sket la.. design mmg cun.

*based on experience..cewahh!
blur42nd said…
targus is too big for me lah...

lagi pon i ade 1 body jek...hik22
toksah nk verangan 2 body vagai okeh!
amik hak kecek udah
Akram said…
nak tak aku nye bagman, sebijik macam cyana punya tapi kaler coklet, tapi zip dah koyak, tali nak hampir putus, buat guna isik laptop jek, bag dslr dalam dia dah cabut, hehehe :P

p/s: ingat nak angkat lowepro :P
didiladidi said…
wow begmen.menarek nye. bergaye la kak yung nnt.
blur42nd said…
dah koyak lg mo citer...juai longgok RM sengget kat aku pon aku xmo..hahahaa

xpe lowerpro lom sesuwai tok aku..sbb xpro lg..hahahaa...kasik yg ranggi2 jek dulu..ala2 gaya bdk baru belajar
saifurudin said…
aku nak jugak bolehhhhhhhhhhhhhhhhh ... huhu
blur42nd said…
ha jom kite g beli...
blur42nd said…
yeahh sudah beli...nnt mai collect beg tu kat aku k!

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.