Skip to main content

KL-Besut-KL

Alhamdulillah

**Intro**
Mira & Wafi dah selamat bergelat SuamiIsteri sabtu yg lepas...di kala kecik sibok menyambut ulangtahun kelahiran dia yg ke-27...Mira&Wafi pula memilih utk mematrikan memori indah pada tarikh tersebut utk dikenang sepanjang hayat mereka...maka tanggal 060609.... Ijab & Qabul selamat dilaksanakan dalam suasana yg cukop sederhana...

to Mira & wafi...SELAMAT PENGANTIN BARU...semoga ikatan perkahwinan ini kekal bahagia selamanya & dikurniakan ngan zuriat yg soleh & solehah....

**Al-kisahnya**
(Intro bukan lah ape yg hendak diperkatakan..intro tu lebih kepada...saje jek..or tiada morif...suppose dia jadik....selingan jek..tp ikut suke aku lah kan nk letak Intro as dia nye heading..hehehe ade aku kesah korang nk komplen ke ape kn) Ok...ini adalah kisah sebenar yg hendak dicorat coretkan hari ini...iaitu mengenai KL-Besut-KL....

bermulanya khamis malam jumaat...serammnye...seb bek xjumpe antu di tepi jalan..ngeh33... Aku ngan Didi...ngan cargas ke Stesen Putra..sian kat Didi sbb terkejor2 kn..baru blk keje terosss zass ke Stesen putra tu...seb bek dah packing....kene cargas sbb nye bas kami kui 9pm....hampeh lah kn..mmg sempat smpai before 9pm..tp akak tensi ok! sbb bas yg lambat..hadoi lah kan.... 9.40pm baru smpai,..mmg menguji aras kesabaran iman lah jugak tym tu....xpe...sekurang2nya sempat lah aku nk tarik napas....turun napas....tarik napas...tahan dulu...hahahahaa

bile bas smpai..dpt nek bas double decker...kene plak dok kat atas..pehtu lagi menguji kesabaran..xdek tpt letak barang kat atas itu hokeh!! hadoi* hadoi* hadoi*..mmg menguji thp kesengalan lah ketika itu..sbb nye..nak tak nak..kene lah aku + didi memangku cupcake yg cute mute tok miera tu.... 1st time lah nek bas perjalanan jaouh..xdpt tido ngan nikmatnya..hahahahaa [padan muke aku kan?] but nvr mind lah.... maka selama 8jam dlm bas ngan DD gilir2 lah memangku..seb bek cupkek tu bg kerjasama yg bek..hehehee

al-kisahnye aku ngan DD kene nek bas adalah disebabkan orang2 yg kunun nak follow...xbagi kate putus..smpai kn kami dah malas mo menunggu kate putus dek kerana takot plak last minute tiada tiket bas..kami yg melepas kn...maka terpakse lah aku ngan DD nek bas...sebabnye kalo ber2 jek..xberani lah kami nk lalu di Gua Musang tu kn..kn...MENYERAMKAN...di samping driver aku plak...mmg xavailable di sebabkan ade nye sukan SUKUM34 kat UMT...ciss..apsal lah sukan tu dibuek tym ni...hampehhh lah sungguh!!!!! nak wat guane....xdek jodoh..tp seb bek jugak xnek kete..sbb laling aku yg tersadai kat kampung dah wat hal...xleh start...hahaha pdn muke ayah aku kn..sbb dia yg kene handle laling aku kat kampung tu..ngeh2...pandai pon dia nk meragam tym ngan ayah aku..kalo kene kat atas tangan aku..mau aku meraung tym2 tu jugak....hehehehe xpe mak aku kate..nk panggil sahabat EON dtg umah arini..ngeh33 [dlm ati aku kate: bagus ko laling..mmg timing ko wat hal tu betul2 kene..sbb nye ketika berada di ayahanda ku..kalo aku ckp..kompem dia xpercaya nye..asik pkr aku ni xpaham pasal kete...mmg admit bout dat..tp xdelah smpai aku xtau bile dia meragam kan..kan]

& sampai di Besut...bermula lah..episode tolong menolong.....kerjasama... ape yang penting?? KERJASAMA...hehehe

malas mo citer pasal kenduri tu..sbb belom tibe masenye k!

ok sabtu plak..ari di mana masjlis berlangsung..aku plak cuak menunggu si sepul, sarah & kerol....giller x giller mereka ni yg sepatutnya smpai waktu subuh...tp kui 3pm..xmuncul2 lg..cuak x cuak kn....dah lah call xdpt2....seb bek aku dpt kejap ngan depa...yg depa kate kat pahang..umah kawen membe aku yg lg sorang..penat jugak pikir..last2 dpt jugak tangkap maksud mereka...sah dia follow team ATAT lah tu..si idan nye rombongan..hampeh lah kn..kompem ptg lah smpai jwb nye..

mmg betul ramalan aku..kui 5.30pm baru mereka selamat menjejakan kaki kat kg.raja tu...hahahaha kenduri pon dah abis...semua dah bungkus...baru terkedek2 mereka bg salam..hahaha pape je lah janji selamat sampai kan..kan...

& malam tu bergerak balik KE KL ngan sepul+sarah+kerol...tumpang mereka lah....kitaorg bergerak pulang dlm kui 10.30pm...thanx to kerol & sepul..sbb depa ber2 jek yg drive....aku ngans arah dok membute kat belakang.... aku hanya mampoo membute jek & tolong tengok depa drive jek..sbb nye..mintak ampun,..kete hangpa manual..den dok reti drive manual nih..PERCAYAlah...bukan xreti langsung..tp xkompiden ok! aku bawak manual last mase 2001 ok!,,,kalo kete aku tu aku retilah,..manual dia xpakai clutch yea...ngeh33....tolong lah percaya...bukan nye nk carik alasan or ape....kn...mmg den xberani yea...... alhamdulillah ngan kepakaran si kerol& sepul...aku selamat sampai kat kerinchi kui 4.30am...giller ngah syok tido...tetibe tersedar...oppss kerinchi corner depan mate aku....giller amik 2-6minit jugak nk waras kn pemikiran aku tu..seb bek....depa ok jek tgu aku menuetralkan otak aku kembali ke alam nyata...hehehehe

& kesudahannya...ari ahad adalah ari tido sedunia aku..tanpa menghiraukan makan & minom..cume bgn sebentar utk mandi + solat...pehtu kembali ke alam hayalan..huk22

Nota kaki: itu ajelah kisah KL-besut-KL

Comments

sepol said…
hoho .. thanks to erol die mmg kedekut bab2 bawa kete ni sbnrnye .. aku baru tau dari opismate aku ... sme yg best2 koner2 yg best2 sme die amek dulu ... die dah puas br bg .. tu pun aku dah tanye die kat 4 kali ... tak silap aku kat besut kot br bg aku bawa ... cheh ...

ada antu ada antu mana2 .. huhu tapi tak pasti lah btol ke idak .. heheh sme org nampak kecuali sarah(die dah slamat awal dah .. huhu) ....

tak pe .. pasni bleh jalan lagi .. heh
Mira Suhani said…
kesian ko kan kena pangku memangku..huhu
didiladidi said…
pangku memangku tu tape lg.yg semak tuh manusia baru kuar gua tuh.yg minat kat kapkek ko tu.eeeeeeee hangen gwe!!! kalu minat kat aku ke kat yun ke. tape gak lg. :-p

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.