Tuesday, June 16, 2009

Masalah aku nih

Lately, aku rase aku ni mcm pekerja yang sgt MALAS nak buat kerja...sbb nya...pd aku..ade simple case lah kan [aku rase lah].. tapi aku xleh nk settle kan lagi...*sigh*

Seyes ok...

I xTiPU ok!

Masalah ku ini agak kronik...aku cam xtau ape masalah aku sebenarnye...ape yg aku pikir kan pon aku xtau ha.... nak kate aku xcukop tido..aku dah rase aku masuk tido on time..& bgn pon on time....ke aku kene ikot baby nye time plak...[mane tau berkesan...*dusyummm*....melampau giller kan idea nih?]. Rase bersalah jugak kat Boss tapi .. ADE AKU KESAH??? sbb dia bkn kesah pon ngan nasib aku....

aku try telik2...[alah pikir lah namenye..term telik tu aku gune utk dr sndr..aku kn seorang yg suke porak peranda kan bahasa]...pikir2 balik ape mslh aku nih..aku rase lah dalam xsedar aku STRESS ni kot....STRESS pasai pa....not so sure...g jumpe doc smlm pon doc kate blood pressure aku OK jek! cisss seb bek ok! kalo x ok..lg 1 mslh lah tu kan... erm i think, i know..ape yg aku STRESS kan [aik dah ckp kan td..pehtu kate xtau..ape daaa....but diz tym i'm very sure...aku tau pasai pa...juz xleh reveal kat sini jek..hehehe]...doc pon kate aku STRESS lah tu..sbb symptom2 yg dia tny smlm..sume mendpt jawapan YES dr aku..hahaha keje xde lah melambak..tp aku STRESS mcm mane tu? haih%&%^&% case xsetel lg..dpt case len plak....mak aih....aku ni dah xreti wat keje ke?

Nota Tangan: Balik umah..sila muhasabah diri yeaaa Cik YUn....

Esok tgk..aku mampoo siapkan ke IDAK keje tersebut....*haih*

-------------------------------------------------------------------------------

sebelom aku balik..meh layan story nih...


Ada 4 orang sahabat. Mereka duduk satu rumah dan belajar di pusat pengajian tinggi yang sama. Nak di jadikan cerita, mereka ni unaware hari khamis itu satu test, kira last minute lah baru tahu (biasalah, student ni kadang-kadang, ponteng, lepas itu tak nak tanya2kawan-kawan) . So, mereka berfikir lah, macam mana nak elakkan daripada mengambil ujian pada hari tu.nak kelentong professor lah ni. Ada seorang tu, cadangkan rumah terbakar lah,tapi ada yang bantah.macam
tak logik sangat, banyak laks soal jawab nanti dengan professor. Last2, dapat idea yang mereka fikir sangat bagus. Salah seorang itu telefonlah si professor itu. Cakap sebiji tayar kereta mereka pecah. sekarang mereka kat highway, tak sempat nak sampai on time (kira jauh lah). Professor pun setuju lah menangguhkan ujian ke hari isnin depan. lega... Mereka fikir, sempat lah nak study kejap. Hari Isnin pun sampai. Ujian tu professor buat kat bilik dia. Yerla,4 orang saja. Senang nak monitor kalau2 ada lah yang nak meniru2 ke, bincang jawapan ke. Ujian pun bermula. Ada2 soalan saja.

Soalan pertama,1 markah.
wah, sikit saja. Professor tanya apa nama subjek ujian yang mereka tengah ambil ni.OK. senanglah kan.


Soalan 2, 99 markah. Ha, ambik kau.... terkejut....
Cuba teka apa soalan yang professor itu bagi ?




Soalan ke 2 : tayar kereta belah mana yang pecah ? Macam mana nak jawab?
Jawapan tak boleh bincang. Kalau seorang jawab depan kiri, seorang
jawab depan kanan, yerlah, ada 4 kemungkinan kan, professor boleh detect
lah mereka menipu...... he he he, tu lah, lain kali jangan tipu
professor

Nota kaki: TATA uols...i mo pulang....udah tym

5 comments:

mak kenanga weng-weng said...

Naper ni nok!...mak rasa, kaw xikhlas nak keje,kaw hanya nak gaji je...ditambah piuler dgn case xsetel..harusla tensyen!...so jln terbaik...cari keje lain!..keje yg kaw Njoy!
Doc tu kasi ubat anti stress x?...kalo uol amik..mmg la uol weng-weng cam mak!..***lets tg rambutan!

chajuya said...

pekerja malas? rase seperti xbeguna bile bende yg simple pon seolah2 impossible nk buat kan? we've all been there

blur42nd said...

doc xbg pg pon obat antidepresi cam ko punye..maybe aku xkronik lg kot...

ko nak tau..dia bg aku painkiller...[APE KEKDAHNYE pon aku xpasti...] aku xmakan pon obat tu..sbb aku xsakit ok..aku sakit ati jek ngan BOSS aku....

Dear Boss,

please lah..lepas kan lah aku dr tut***** . i dah xsanggup nak menghadap Tut****** lagi dah ni!

cyana said...

haruskah akak forward msg ko nie pd boss?? akak pun stress gk.. case byk giler.. sume mende akak kene lyn ker? yg len senang ati jerk! huhu.


BTW bckground polkadot nie susah la mo bace.

blur42nd said...

haaha
sila lah fwd..kalo dia mo amik kesah kan...


erm saje jek mo kasik ko tensen bace blog aku..hehehe...xpe maybe sbb font color aku xtukor lg kot....xpe tgk dulu..ape kate servey tok seminggu...kalo x ok...back to normal lah

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...