Skip to main content

Muiz@Melaka

boleh cek kat entry aku yg lame... Cek di Sini || dan sini... amacam..laen kan ruper si Muiz ni???... Muiz dah putih..yeay...cam Mama Yun..hik22...Ibu sori yeaaaa tapi kan..rambut pacak Muiz dah xdek lah....

sangat lame xjumpe bdk kecik ni....aku tgk mase dia usia 3days kalo xsilap..& now dah 5months ok!..asik plan..tp sampai nye idak..even xjaoh mane pon kan..tp seyes aku byk membezee kan diri ngan hal sndr seperti tido di hari cuti..hehehe


alhamdulillah Nik terima cadangan aku supaya dia mengangkut sekali si Jue ke kenduri si Mira...hehehe sbb nye dia xdek peneman kn..almaklom lah somi tehchenta nye kene keje pd hari sabtu tersebut [ape kess keje on saturday kan...hik22]

maka, Ibu pegi...Muiz kena lah ikot...dats y aku dpt lah bersemuka ngan budak kecik xlokek ngan senyoman..asik senyum jek...aiyoo yoo...abis lah dah besor nnt..mau kene kejor jek..seb bek Mama Yun dah tua mase tu..hehehe

sian Muiz..kulit nye alergi...kene Ekzema kalo xsilap aku..hehehe..yg siannye dia kene makan obat...berupa pil ok!..aku siap wat lawak kat Ibu dia...uiskk teror Muiz kan..sbb nye solid food pertama yg masuk dlm badan dia adalah Obat...hehhee

xpe Muiz dah masuk phase utk baik pulih Tisu Kulit dia tu..xlame lagi insyallah ok if Ibu & dia berpantang makan....tp yg best..even dia mcm tu..tp dia xdek lah meragam di bawah kepanasan matahari tu....Nik pon cakap..dia ok jek dr Kl-melaka....senang tuh..nnt kite jln lg k!

pape pon aku doakan...Muiz sehat sentiasa....

Nota kaki: Ape itu ekzema...later lah aku citer...even aku dah tau korang sume paham ape itu ekzema...aku nye suke lah kan nk citer jugak....tgh susun atur story pasal ekzema tuh...

Comments

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.