Tuesday, June 30, 2009

Perjalanan hidup "AKU" sebuah speaker

ni dia rupe speaker aku yg berganding bahu dengan speaker si Cdah

Suatu ketika dahulu aku amat menggilai tang sound system nih..if PC kene ade speaker best..baru leh layan movie or MP3 kan...even nk TGK TV pon aku layan kat PC dengan memasang TV card..kire dulu aku sanggup berabis lah pasal nih semua...

nak tengok model len Altec langsing nih...Jengah sini... tapi model yg aku beli dulu..dah xdek plak..kire dah DC lah tu..hehehe

Pasal speaker nih..aku sanggup ke Low Yatt dengan menaiki bas+tren semata2 tok mendapat kan speaker nih.... dah lah abis beratus kan...dulu kan kayo ngan PTPTN..hahaha 2la zaman xberingat...oppss gamba kat atas tu...kalo korang TGK ade 2 kan...1 lagi tu Cdah punye..kami berdua mmg giller meroyan pasal sound nih....TU DULU Lah..skrg aku xheran pon..KESAH pon idak....Even aku sok serumah sewa ngan Cdah..& speaker kami bersebelahan..TAKDEK lah kami ni melawan antara satu sama lain...tang tu kami mmg BEKERJASAMA...kang ade yg 1 blok..halau kami plak kan..hohoho...

Gamba ni aku amik kat link nih....Tengok sini...review model yg aku beli nih

gamba kat atas ni lah..yg setnye kire yg sebijik ngan yg aku ade....kire zaman ni lom glemmer tang wireless kan..maka remote controller dia masih pakai wayar ok! nak di jadik kan cerita...suatu ketika dulu..dia menjadi kesayangan aku..tapi kini..idop dia di ibaratkan..seorang ibu tua yang tak dihiraukan dek anak-anaknye..opsss dia ade sorang anak jek k! iaitu aku..yang dah reti nak menghargai..pengorbanan dia selama ini..ciss xsedar dek untung ruper nye aku... semua pengorbanan dia yg xmengenal erti jemu menemani aku mentelaah...membute...xkire siang dan malam..panas mau pon hujan ribut petir..dia begitu setia padaku...tapi..ape balasan yg dia dpt pada ku? ape?

sekembali nya dia ke kampung halaman aku..setelah tamatnye urusan aku di bumi Shah alam...maka dia telah bertapa di tempat yg aman...hohoho nama bapak aku plak yg kuar...pedulikkan..mmg semua suke gune name pak aku tu...ok...sambung balik..sekembali dia ke kampung halaman aku...aku seakan terpakse membiar kan dia idop melarat..opps xdek lah melarat..cume idop tanpa perhatian..di sebabkan..almaklom lah..kampung name nye..mane leh memekak..kang ade yang bapak aku baling dia kat belakang umah aku di tempat pelupusan sampah...mau aku meraung meratapi kejadian tersebut bertaun2 lamanya...mau xnya...aku simpan duit lame jugak utk memiliki nya tau!

maka nya..oleh kerana aku takut nasib nya akan jadik sedemikian rupa..maka, aku membiarkan dia berehat utk beberapa ketika tetapi....sehingga kini dia masih berehat even dah hampir 4 taun ok!...hoho lame nye lah...haih* berjasa sungguh dia padaku..kalo di ikutkan..usianya semenjak 2004..taun ni..dia dah berusia 5taun kan..sepatutnya aku dah kene wat perancangan utk memasukkan nya ke mana2 TASKA utk sesi pembelajaran taun hadapan iaitu 2010...[aik dah mcm anak aku plak..pdhal dia xberperasaan mau pon berotak]...

penah juga terpikir dek otak aku utk melelong nya di Ebay ataupon lelong.com.my..tetapi kasih aku masih terpahat utk nya..makanya aku masih memerlukan nya..maybe bukan sekarang kan..mane tau bulan depan aku nak gune balik kan...even adik aku sering meminta utk di hadiahkan padanya...tapi selalu nya..aku hanya mampoo berkata...amik lah speaker aku yg laen selaen altec aku yeay..sbb nye aku masih ade 2 buah speaker len yg agak bagus tp xberapa menjadik kesayangan [kan aku dah kate..aku amat mementing kan bab pendengaran nih]

ok lah..balik kampung minggu aku nak mencube gune balik speaker kesayangan aku nih...hahaha even PC aku dah mule wat perangai...kene demam chikungunya kot PC aku tu..kejap ok..kejap xok..kejap sakit otot..kejap badan mengigil...fonen-fonen kepala den.....sbb nye...itu melibatkan kos lagi utk membaik pulih atau menukar ganti nya....

Itu lah dia serba sedikit perjalanan hidup speaker aku yang berusia 5taun

Nota kaki: ape ke halnya aku mengarut pasal speaker..maybe sbb aku teringat yg Cdah akan kembali bekerja kat Bintulu kot sept 2009 nih....Aku akan merindui kamu my dear Frenz....[best gillak ko dpt keje kat kampung....ckp kat WAH ko...aku mo laksa sarawak+kek lapis..yummi...nnt aku serang Bintulu plak k!]

No comments:

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...