Skip to main content

Rasa Ini

Hati ini...
Resah...Gelisah...
tidak seperti selalu...
senang...gumbira je..
Tak kesah..
tp kali ni...
aku rase kesah plak..
Rase kesah utk meninggalkan ia pergi..

YEAAA AKU KESAH...
aku terpakse melayan rase kesah nih...

Bile kite rase TAK SEDAP HATI....
mule lah rase nak pusing belakang berkali-kali....
PADAHAL....
mmg xnampak dahhhhh
yang nak di tengok kan
dah xkelihatan...
tapi kite still nak toleh...
& still memikirkan..
sanggup ke nak tinggal kan

mcm ade sesuatu jek...
akan berlaku..
mcm ade sesuatu yg xleh dilepaskan...

Bile rase Ini muncul...
kite mula lah rase
sumthing jek kan
bile borak...
mule lah pikiran waras ku ni sonsang
& akan jadik lah...
out of topic...hehehe

sebelum bergerak keluar
aku mule rase cam nak skodeng semua pelusuk tpt yg bakal ditinggal
SEPERTI
ade sesuatu berharga yg akan ditinggalkan
adekah ati aku dah ditinggalkan?

OH TIDAK Ade...ati aku masih kat tempat dia...

Itulah..rase ini muncul lagi..
SEPERTI yg selalu berlaku..
oppsss jarang lah...
lebih tepat...
kadang-kadang jek

Biasanya....
aku blh jek..belah..tanpa memikirkan
perkara yg xptt aku pikir...
tp aku masih berpikir...

SAH

memang SAH...
aku dah tertinggal sesuatu
setelah 10minit perjalanan....
otak aku dah berlari 150km/j
& sampai ke klimaks nye....

akhirnya......
aku hanya meluahkan....

WARRGGGGHHHH
MATE aku daaaaa
MATE aku tertinggal....
WARGHHHHHHHH
mate aku yg tertinggal [boleh ke? mate dicabut keluar?]
tensi tensi...
SAH mmg xdek...tp atas meja dah clear...
kompem terjatuh belakang nih....

haishhh....
terbang lah 3rat or 4rat nih...

aku mula mendail...
& teros mendail...
jawapan hampa...

TAKPE...
aku terpakse
beraksi comei..
utk meminta simpati tukang pegang stereng
utk membuat U-turn....
tapi...
muke aku xcukop comei...

maka nya...
kenduri dulu..
haishhh...
aku
masih rase xsedap
makan pon xlalu...
selera pon NON-ADO ok!

sekembalinya.....
ke tempat kejadian...
berita menyedihkan..
"mmg tiada..."
kate si tuantanahkedaung
tapi..aku teros dengan muke seposen..
menunggu & teros menunggu

Finally...
kunci 330 kembali digenggaman..
setelah mengelungsur seperti ular...
dapat lah
kembali mate aku yg tertinggal itu..

ADE OK!



xbaik tau tuantanah tu...xmo carik bebetul!!!!!!

Nota kaki: Kejadian seperti kunci umah+kereta tertinggal di kampung...& seperti hardisk aku yg tertinggal di umah yam...sebelom balik beria tgk ape yg tertinggal..baser blh jek blah tanpa rase ragu kan...hehhee

Comments

cyana said…
penat akak bace... ingt kan tetinggal kekasih ati ker td... hiks
Queenin Murni said…
haih!! berpuitis pulak dahhh!! cet!

aku igt sedih nak tinggalkan MBM kat kampung.. ehheeh!
blur42nd said…
cyana:rajin plak ko membace yea...heheh

Queenin Murni:aku xkan sedih meninggalkan MBM aku di kg sbb aku tau dia selamat di sana..tp aku akan rase tersangat PILU+TErsayat ati if....Spek aku tertinggal...

kopak lah poket aku nak menggantikan balik kan
Yam said…
hahahahha...lain kali pkai je cam aku ni...klo tertinggal...mesti ko akan taunye sbb dah slalu pkai...heheheh
blur42nd said…
hehehe bkn xmo pakai sentiasa..but xselesa + hidung aku akan rase sengal sbb nk menampung bebanan kn..hehehe logik x? tp seyes...kalo pakai terlalu lame batang idung aku rase sengal le

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.