Monday, June 1, 2009

Rasa Ini

Hati ini...
Resah...Gelisah...
tidak seperti selalu...
senang...gumbira je..
Tak kesah..
tp kali ni...
aku rase kesah plak..
Rase kesah utk meninggalkan ia pergi..

YEAAA AKU KESAH...
aku terpakse melayan rase kesah nih...

Bile kite rase TAK SEDAP HATI....
mule lah rase nak pusing belakang berkali-kali....
PADAHAL....
mmg xnampak dahhhhh
yang nak di tengok kan
dah xkelihatan...
tapi kite still nak toleh...
& still memikirkan..
sanggup ke nak tinggal kan

mcm ade sesuatu jek...
akan berlaku..
mcm ade sesuatu yg xleh dilepaskan...

Bile rase Ini muncul...
kite mula lah rase
sumthing jek kan
bile borak...
mule lah pikiran waras ku ni sonsang
& akan jadik lah...
out of topic...hehehe

sebelum bergerak keluar
aku mule rase cam nak skodeng semua pelusuk tpt yg bakal ditinggal
SEPERTI
ade sesuatu berharga yg akan ditinggalkan
adekah ati aku dah ditinggalkan?

OH TIDAK Ade...ati aku masih kat tempat dia...

Itulah..rase ini muncul lagi..
SEPERTI yg selalu berlaku..
oppsss jarang lah...
lebih tepat...
kadang-kadang jek

Biasanya....
aku blh jek..belah..tanpa memikirkan
perkara yg xptt aku pikir...
tp aku masih berpikir...

SAH

memang SAH...
aku dah tertinggal sesuatu
setelah 10minit perjalanan....
otak aku dah berlari 150km/j
& sampai ke klimaks nye....

akhirnya......
aku hanya meluahkan....

WARRGGGGHHHH
MATE aku daaaaa
MATE aku tertinggal....
WARGHHHHHHHH
mate aku yg tertinggal [boleh ke? mate dicabut keluar?]
tensi tensi...
SAH mmg xdek...tp atas meja dah clear...
kompem terjatuh belakang nih....

haishhh....
terbang lah 3rat or 4rat nih...

aku mula mendail...
& teros mendail...
jawapan hampa...

TAKPE...
aku terpakse
beraksi comei..
utk meminta simpati tukang pegang stereng
utk membuat U-turn....
tapi...
muke aku xcukop comei...

maka nya...
kenduri dulu..
haishhh...
aku
masih rase xsedap
makan pon xlalu...
selera pon NON-ADO ok!

sekembalinya.....
ke tempat kejadian...
berita menyedihkan..
"mmg tiada..."
kate si tuantanahkedaung
tapi..aku teros dengan muke seposen..
menunggu & teros menunggu

Finally...
kunci 330 kembali digenggaman..
setelah mengelungsur seperti ular...
dapat lah
kembali mate aku yg tertinggal itu..

ADE OK!



xbaik tau tuantanah tu...xmo carik bebetul!!!!!!

Nota kaki: Kejadian seperti kunci umah+kereta tertinggal di kampung...& seperti hardisk aku yg tertinggal di umah yam...sebelom balik beria tgk ape yg tertinggal..baser blh jek blah tanpa rase ragu kan...hehhee

5 comments:

cyana said...

penat akak bace... ingt kan tetinggal kekasih ati ker td... hiks

Queenin Murni said...

haih!! berpuitis pulak dahhh!! cet!

aku igt sedih nak tinggalkan MBM kat kampung.. ehheeh!

blur42nd said...

cyana:rajin plak ko membace yea...heheh

Queenin Murni:aku xkan sedih meninggalkan MBM aku di kg sbb aku tau dia selamat di sana..tp aku akan rase tersangat PILU+TErsayat ati if....Spek aku tertinggal...

kopak lah poket aku nak menggantikan balik kan

Yam said...

hahahahha...lain kali pkai je cam aku ni...klo tertinggal...mesti ko akan taunye sbb dah slalu pkai...heheheh

blur42nd said...

hehehe bkn xmo pakai sentiasa..but xselesa + hidung aku akan rase sengal sbb nk menampung bebanan kn..hehehe logik x? tp seyes...kalo pakai terlalu lame batang idung aku rase sengal le

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...