Skip to main content

Buruk di hina, Baru di Puja

Resam duniawi.. yang buruk di caci..di hina...tapi yang cantek..yang baru...di puji..di puja... Itu lah adat... tapi..xdek yg lame..mane datang nya baru kan? :)

10 bulan yg lepas.... dia lah peneman setia kaki aku..xkire dikala hujan lebat maupon cuaca panas dering..dia lah peneman aku... lecak-banjir-selut semua dia harungi...tapi itu 10 bulan yg lepas lah...skrg dia dah xmamppoo nk harungi semuanya..disebabkan keuzuran yang xdpt dielakkan...dah berapa kali masuk sepital pon [dah lah xleh claim kan]..tp penyakit dia tetap datang kembali sehingga menyebab kan aku terpaksa memikirkan altanatif len utk menjimatkan kos maintenance dia yg amat tinggi..yolah sekali maseuk sepital kene RM3..kalo 10kali...dah RM30...leh beli sandle len kn..kn... huhuhu :p maka nya...aku pon wat keputusan drastik..utk menggantikannya dengan sesuatu yg baru....

makanya..dengan ini aku mengisytiharkan.......

GOOD BYE Cik CROCODILE
(cube korang tgk..bertapa u-zur-nya...dah mcm buaya lapar jek!)

dan ucapan SELAMAT DATANG kepada Cik Crocs

semoga Cik Crocs akan menjadi teman ku yang setia...


ok lah..ape yang aku order katAmoi dah selamat sampai di tangan aku...Jumaat lepas, If sesape nk order..leh lah contact si Amoi...oppss iklan plak... tolong membe jek... seikhlas ati...xdpt2 ape2 ok! Ni dijamin punye...tanpa rase ragu2...

disebabkan napsu aku terlebey sudah..aku order 2 pasang..1 olivia yg kaler Gold...asalnya aku nak kaler Brown...tp..ape kan daya..kite hny mampo merancangkan.... & sepasang lagi dr model Malindi..yg menjadi pojaan ati since dulu lg...huhuhu...ni pon asalnya nk kaler silver...tp terpakse akur ngan peacock blue...JANJI ROCK bebeh!

& aku harap...dalam setaun lagi..poket aku xkan rabak utk sepasang sandle hendaknya..cukoplah kuarkan modal...sekali setaun utk sandle...huhuhu

Nota kaki: tu lah..hari2 lenjan tok ke opis..ade hati nk suh tahan setaun ek? dushhhhh baling ngan selipar crocodile tu kang...haih*

PERINGATAN:
Kalo berminat tok membeli kasut Crocs [ade mcm2 jenis] dengan harga yg berpatutan..lebih kurang 60% dr harga kat Outlet Crocs rase nye....maka rajin-rajin lah singgah ke Kedai Kasut Amoi..KOMPEM TAK KAN MENYESAL! & kualitinya di jamin sebjik cam di Outlet Crocs..:)

Comments

amoi said…
oh tima kasih la sebab tlg promote...sori la tak dapat kaler yg diidamkan...sila beli lagi ye...ahahaha...:P
jiwa kacau said…
Ori ke nyah?

belika tuk akaq...
Anonymous said…
of coz lah ori..

kan aku dah bg link..sila lah deal ngan cik amoi tu..hehehe :)
AliA_Bayis said…
ai, nak tau link amoi pls, coz nak tanya die ade tak kasut crocs yang havana n rio
Yun said…
Alia_bayis: ni link dia http://kedaikasutsaya.blogspot.com/ mmg ade havana tu...baru smpai rasenye kot...
nasyrahluna said…
hai, nak tau. u ada yukon khaki size M11 tak? pls reply asap yea. tq.
Yun said…
nasyrahluna: ape kate awak ctc owner http://kedaikasutsaya.blogspot.com/ sbb dia yg juai..hehehe

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…