Thursday, July 23, 2009

Apekah~~~~lalala

Jam kat dashboard ni baru menunjukkan 9.17am...aku masih menunggu status "DONE" dr tech team..sbb nye aky request tok refresh dB Test From prod..baser lah aku kan..suke bebenor nk refresh dB sbb aku akan serabut nk wat testing kalo gune data yg carca marba oppss silap..yg xsame mcm Prod kan..kang user kate laen aku test laen...ahahahaha...sbb terlampau byk senario & terlalu byk journal yg nk kene paham,.,.xkuasek den nk amik tau..bek jadik user jek kalo lagu tu...


sebenarnye..tiada kene mengena ngan refresh dB or keje aku ni..aku hny mau menceceh a little bit bout....haih* nak cakap ke idak..segan le plak rase nye...mau nye xsegan..sbb aku dah highlight jam kat dashboard aku menunjukkan kol bape kan...masih dikira dinihari...& mood warm up lah kat opis ni..aku dah mule pikirkan nak mamam ape bile azan maghrib berkemundang....Apekah? huhuhu :P 2la tetibe terpikir plak..baser aku bkn kesah sgt pon..tp aku teringin nak makan bubur yg berasaskan nasik...huhuhu..aku sakit ke ape nih? owh TIDAK...dd yg sakit GG aku yg terkena bahana nk menelan bubur...masalah lah tekak aku nih! ape plak ragamnye bile nk beraya di bulan Sya'ban nnt..oppss raya awal..sowi..bkn terpesong akidah ke ape..itu menandakan titik aras puasa ganti aku dah nk smpai ke penghujungnya..hahaha gille lambat aku mengganti taun ni..padan lah badan naik macam kuih apam jek kan..lantakkan...aku stress yee...sbb tu bdn naik [ade ke patut salah kan stress pehtu babitkan kuih apam plak...haih* ngamuk si stress tu nnt & majuk lah si kuih apam tu plak]

2la since dlm bas pg td..tgh dok layan mengantok yg bermaharajalela...otak aku menghantar isyarat pd napsu aku...yg dia nk makan bubur nasik..hahaha salahkan otak..ko nengok tu...*haih* asik salah kn persekitaran pdhal diri sndr yg nak makan..ok xpe..tgk aku rajin ke idak petang kang nk masak bubur yg ala2 kacang goreng tu...hahahaa ke kekdahnye aku hny makan nasik lemak sebungkus...sedap plak nasik lemak yg aku beli semalam..dah lam RM1 jek..pehtu nasik byk..sambal pon byk..mmg kenyang lah...dah lah nasik nye sedap..sambal pon marbeles...mmg merembes air liuq lah,...i like!!!! tp tekak aku tetap mengatakan..bubur nasik yeee harini!!! xpe wait & see ptg nnt lah..mane tau tekak aku ni wat ragam..tukor order plak kan..sbb xpunch-in lg kat cashier kn..masih leh tukor lg ha.... tp kalo jadik lah makan bubur..kompem makan bubur kosong..sbb aku xbeli ape2 brg basah yeee lg...lom gaji ok!...hahaha lantakkan..ape yg aku mampo utk kreatipkan minda aku ptg kang tok dijadikan resepi ngan barang yg sedia ade kat umah tu...hahahahaa

Nota kaki: Bubur nasik..kenapa lah ko wujud....

Gamba ni nmpk menarik...tp aku punye mungkin akan berwarna putih..& nak cantek kene pakai mangkuk kaler2 lah jawabnye..hik**

**Update 24/07/2009**
Semalam aku xbuat pon bubur sbb nye aku mendapat sindrom sakit kepala yg amat mase dlm bas..makanya, otak aku dah set aku xlarat nk masak bubur yg sgt sonang tu..[pdhal ma-las sebenarnya] tp seyes lah...sakit kepala..aku tapau nasik lomak jek..xsempat nk pkr nk beli kat mane..lalu depan kedai tu teros rembat jek...pehtu smpai umah..aku dok melepek atas sofa dalam 15minint pehtu xleh blah jugak sakitnya..aku teros bersiram selama 1/2jam..xbaik2 jugak...tgu berbuka pose..teros telan panadol...amik ko....lepas 45min baru rase senggol-senggolan di kepala aku tu berkurangan...hampeh lah....apsal tah sakit kepala pulak!

& lupe nak hupdate yg Kakak Busuk aku..opppss Kak Zila aku...mak si Qimie dah selamat lagi sorang hero..best lah Qimie ade geng lepas ni..& mak dia makin kuruih lah jawabnya...to kak zila & abg syam...congratez!!!! tgu saya serang nk picit pipi baby ok! Nama adik si Qimie tu..Ilham Shah Adeef

1 comment:

Anonymous said...

sibbaik aku bukan penggemar bubur..kalo tak sure berebut ngan ko hehe

aa

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...