Skip to main content

Punca mengantok di pagi hari

First of all, thanx to Bumblebee coz berjaya membuatkan saya TAK TIDO semalam ketika dipertengahan perjalanan. & tak lupe jugak... syabas tu OPTIMUS kerana berjaya wat aku CUAK dalam perjalanan semalam siap tutup telinge ok! [mate xleh tutup kang melepas plak kn].


Nota Kaki: thanx to Transformers 2: Revenge of the Fallen coz berjaya membuatkan aku MENGANTOK tahap dewa-dewi pagi nims...:P & berjumpe lagi dalam harry potter...opppss silap...dalam Transformer 3 nanti k! [kompiden ade lagi nih]

Nota Tambahan: aku dah kate kan..akan ade Transformer 3...xcaye tgk sini. & nak tengaok ke semua gamba Autobots & Decpticons sila ke sini yea

------------------------------------------------------

malam semalam aku berjaya lah menonoton cerita kat wayang tanpa berkesempatan aku tido..tp terlelap bang seminit dua tu ade...huhuhu al-maklomlah..permulaan cerita kan agak lembap...but bila dah masuk bab ke-perwiraan OPTIMUS...aku nye mate dah start terjengil-jengil & terjojol-jojol...but bile masuk bab Bumblebee..aku jadik touching plak..cam siot jek...sbb TGK citer katun pon nk sebak-sebak...bodoh jek rase nye...but I'm normal ok..ade perasaan..sbb nye touching giller sbb robot pon tahu erti kasih sayang..cam haram...citer pasal kasih sayang dlm N3 citer katun..hohoho... lagik menyedihkan bile OPTIMUS mati...hoho tp mmg aku dah agak..mane ade HERO mati awal kan..hahaha kompem lah citer tu dah tamat..hohoho...

tapi paling aku sukak..view kat pyramid tuh...hohoho

even ni bukan citer yg aku nak sangat TenGoK....kire dpt TenGok aku...TenGoK..kalo xdpt..aku xterkilan...tp bile dah TenGoK nih..aku rase OK-lah...xdek lah aku rase frust ke ape....maka nya..aku leh bg 4/5 star lah kan..huk22....

thanx to ATATians yg mengajak....huhuhu :P [bak kate DD...camnolah kami nk bertemu jodoh...asik2 ngan depa nih jek!..xberkembang langsung!]...wateverlah kan..JANJI ROCK!

tayangan abis kol 12.15am....sampai umah dah kol 12.40am...warghhhhh mmg ape yg diramalkan telah berlaku..di mana aku sempat minom air setegok B4 azan subuh..huhuhu & kekdahnye..mate aku kelat nk bukak & telah menyebabkan aku terlepas bas....pehtu aku pon punch lambat 4min ok arini! DAMN!

Comments

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…