Skip to main content

Ragam Si Cik Kak

Bihah
-------------*
Hari Ahad yg lepas adalah hari beronggeng bersama Nisrina or maybe skrg selesa panggil dia Bihah jek..senang....byk lah meronggeng ngan cik kak ni..pdhal dia ni yg kene angkut jek dek Ibunya...ekceli, aku dok meronggeng ngan Ibu si Bihah lah...di sebabkan Babahnya keje..maka nya aku pinjam ibu dia tok morenggeng..pdhal bk pegi mane pon..jUz PKNS jek...g serbu Book Fair...segala jenis mak nenek kamus ibu dia borong..hahaha lepas ni jadik pakar bahasa lah ibu ko..nghe33...aku rembat 4buah buku jek....

ok lah aku nk letak gamba cik kak ni jek..cerita pasal book fair aku dah citer kat prev entry kn..hehehhe sibok nk menceceh lg!


ha...ha..jgn ingat mama yun xnampak yeee...Bihah dok usha phone mama yun yg xcanggih tu :P


nak kasik dia diam..sumbat ajo mulutnya..hehehe


alamak ade org skodeng Bihah nak belajar Mengaji lah...

malu plak Bihah...


amacam khusyuk TAK Bihah belajar... hehehe ni CD ibu belikan mase kat Book fair...kire ibu xlupe kan bihah punye habuan lah...

asalnya si kenit dok terpusing2 kepala dengar lagu alif-ba-ta tu... kompem dia suke..tu yg ibu dia decide tok beli jek....

kat umah mase pasang kan vcd tu..dia diam jek layan..hehehee bdk2 yg mengaji tu..mengaji smbil menyanyi..dia pon dok ikut2 angkat tangan vagai...jgn dah besar nnt neglat macam mama yun dulu..bile pg ngaji jek..asik nk menyorok belakang surau...xpon bercakap mase tgh tgu turn..asik lah kene berdiri jek..sbb memekak..sila jgn ikot perangai itu ye Bihah yg baik lagi comei...

nak suh dia dok diam senang..jek...pasang kan lah lagu ke video klip yg dia suke..kompem dok diam terpacak depan laptop ibu dia tu..huhuhu


ni memberontak lapar ke ape? hehehe ni kompem sebab gusi dia gatal...sebelom tu..jari aku dah sengal kene gigit dek budak kenit ni..tp seb den xkesah...kuat jugak dia gigit....sian dia gusi gatal ek...nak makan ubat payah...tp picagari yg kosong..best plak digigit2nya..Bihah..bihah....lepas ni xleh nak ngengada sgt dah...hehehee:) tp nnt leh ikot mama yun g meronggeng..kita tinggalkan ibu dengan alasan..ibu xlarat..tp Bihah kene lah cepat sket berjalan ok!

Comments

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.