Skip to main content

Semalam..semalam...

"Special delivery..."

Itu lah ayat dia... Ha tauss takot kAn..aku lom ngamok lagi..ko dah takot..sian dia..ngeh32... Oleh sebab dia xdapat tido ngan tenteram kan...beberapa malam selepas kejadian... ha dengan di tambah cuak nye..sbb aku xpick up phone..padahal phone aku tertinggal kat OPIS yeaaa mase hari tersebut...tuhan saje jek menentukan perjalanan cerita jadik sedemikian kot.... dah lah dia call gune no opis..mane lah aku tau tu dia kan..lantakkan...xdek lah aku return call balik ke ape kn..hahahahaa baru ko rase CUAK ngan aku kan...RAsa-in ye!

ok...semalam dia cuti...utk edarkan kad..sbb nye kene ke Temerloh kate nye..sangat lah jauh kn...by pos udah le...tp maybe dia ade reason tersendiri kan....& petang dia dah sibok2 tny aku smpai umah kol brape...haih* xmenyempat...dtg lah malam ke ape kan... aku ckp smpai around 6.15pm tp sesampai kat bawah umah aku tu..dia dah dok tgu baik punye kat bawah flat tu ngan kapcai EX5 dia....huhuhu tp aku kene naik dulu tok smyg & suh dia park baik2 kapcai dia & tgu kat kedai bawah tu yeeee...

setel..maka dok lah lepak kejap..ingat kan dia nk jumpe kejap jek...tapi... huih nak borak plak ngan aku....dah lah aku rase serba salah kan..kang jadik isu plak kat tunang dia...sape yg dapat name buruk...AKU JUGAK nnt! letey ok!

maka ngan serba sedikit...dia citer al-kisahnya dia nk kawen tu..hehehe dah smpai jodoh..aku doakan ko bahagia + gumbira ok! beria lah dok coceh ngan aku kan..dah aku puasa...pehtu nk serba salah xmo minum plak depan aku..makan toksah ckp lah..pdhal tgh kebulur kan..ape2 je lah kawan..maka tgu lah smpai maghrib aku berbuka puasa...jenuh jugak lah bergossip..hehehehe

dalam2 byk cerita yg digossipkan ade jugak citer yg aku naik hangen..di mana... pasal isu name pd umah yg dia beli..xsetel lagi..haih* lepas tu pasal surat beranak dia jugak..haih* sekali lagi... ape lah yg ko nak takot sgt kan ngan org tu...pdhal bukan salah ko dowh!...hishhh xpaham aku..ade jugak lelaki mcm ni.... yg aku geram isu rumah tu...nnt ape kate isteri dia [oppss bakal isteri dia] kalo tau salasilah or sejarah rumah tu kan...haih*

tapi.. ape-ape..aku dah dpt kad jemputan...hahahaa aku xmarah pon..saje jek nk gertak... tolong jgn nak suprised2 ngan aku k! sbb org len kompem carik aku punye...& bile tau dr org...lg lah aku berasap kan... yolah kompem org akan tny.."aik ko kawan baik dia..xkan xtau kot"...ha-ha-ha dah lah aku xtau ko berkapel ke bertunang ke...

& ayat ko kate nk lepak ngan aku tu..blh... tp....ko ade mase lebih kurang 28 hari jek lagi ok! after dat...ko kene lah angkut wifey ko skalik...kalo idak..non-ado nye aku nak melayan ko k! sebab nye aku xmo isu berbangkit..seperti mane yg aku penah rasa-in sebelom ini..huhuhu & no more phone call after 12am...kang aku yg kene serang ngan bini ko...huh!!!!

smlm pon ko dah kene soal siasat kn..yg gatal p off-Hp apsai...pehtu dok juai name aku..bakal wife ko tu kenal aku pon idak..kang dia rase ragu2..PADAN MUKE ko! aku xmo terlibat ngan ape2 permasalahan ko nnt..yg aku mo tau..korang bahagia..hehehe :)

Nota kaki: nnt lah aku upload kad kawen dia....lupe nak snap plak... tp seyes...terharu lah jugak kunun ko nak suprised kan aku..even dah kene maki+sumpah dr aku dulu kan..hehehehe ape2 pon... selamat menempuh alam baru...hope segala kesukaran yg ko lalui before diz..akan digantikan dengan kebahagian berpanjangan...:)

Comments

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.