Skip to main content

Annoying

Kau kat mane?
[sedangkan dah sedia maklum jawapannya -OPIS]
[sabtu ahad time xkeje..amat lah sukar utk aku online kn]

Dah Lunch?
[Tgk jam - Baru kol 10.30am] *lol*

Ko bz ke?
[if terlampau bz, ade ke aku melayan?]

Ko keje kat situ lg ek?
[perlu ke hari2 aku menjawab soalan yg same? muke aku ni asik tukor keje ke?]

Best tak keje kat situ?
[aku rase everyday ko tny soalan ni..perlu ke jawab lg?..kalo best sekali pon..tak efek poket ko kn]

Amacam gaji situ dah best ek?
[ko nak mintak sikit ke?]

Dah naik pangkat?
[hari2 boss aku naik kan pangkat aku!...dey mane ade org tny soalan2 mcm ni hari2]

Rajin ek ko online?
[perlu ke aku jawab begini.."aku online disebabkan ko?"]

Nota kaki: Ko pemalas online ke? ke aku xpenah amik kesah pasal ko..cume ko jek selalu amik kesah pasal aku..pdhal..aku xdek ape pon yg perlu ko kesahkan...aku hanya org kebanyakan yg tiada apa2 keistimewaan...soalan2 yg same hari2...membuatkan aku rase....nk siram jek ngan si tukang soal dengan air SIRAP BANDUNG!

**dalam ati aku**
--ade jugak umat manusia mcm ni ek...tp xpe..aku bersyukur sekurang2 nya..aku tau..dia suka amik tau pasal aku even aku bkn artis...hahahahahaa kalo nk tau..even aku xreply ape2 pon..everyday dia akan tetap rajin jugak nk menaip soalan yg same..*haih* ade jugak org mcm ni ek! pape layan kan ajo~~~

Comments

chajuya said…
soklan

yg sibuk amik tau hal ko tetiap ari ni laki ke pompuan? :p
cyana said…
konpem pompuan kan??? kalo laki tkkan si yun mo marah.auwww...
Yun said…
bkn perempuan jek..
ade sorang lelaki & 2org perempuan..
ish...kalo aku artis ok jugak nk amik tau kn..

rimas!rimas!rimas!
murni said…
tak pe la Yun, sabar ye. at least u'r the one of yg die ingat, huhu..
saifurudin said…
ko jgn siram die ngan air sirap bandung wei .. nnt lagi sedap die tanye soklan kat ko .. sbb dah ilang dahage die .. huhu
Yun said…
murni: huhuhu

saifurudin: xdek makne..bek aku yg minom sirap bandung tu kn...

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…