Skip to main content

Radio

Perkara baser jek

Cume aku jek nk jadikan ianya isu...[padahal..aku xdek idea nk merepek ape arini kan]

:P

ok, HotFM pagi td..isu pasal "Mase berchenta vs lepas kawen"

point-point yg dihamburkan oleh pendengar radio arini sgt byk..almaklumlah aku sempat layan 15min jek...dah smpai opis..hehehehe tapi sempat lah aku dengar sorang mamat ni dok komplen pasai wife dia..ayat dia mcm ni

"mase berchenta..xpenah tido dlm kete..dok pon terkepit2 tersipu2 jek..dah lepas kawen., asai masuk kete jek..tido....zzzzz...asai dlm kete jek mate xleh bukak"

hahahahaa mmg lawak..tp aku teringat ayat ayah aku kat mak aku mase kitaorg g JB dulu...mmg sentap jugak lah..tp mak dah lame kenal ayahkan...makanya...ayat tu jadik bahan lawak ajolah...ok lupe plak ayat ayah aku mcm ni

My Dad: ni lah jalan yg kite lalu last year..tp ade perubahan sket.
My Mom: macam xpenah lalu pon jalan ni. bkn dulu kite lalu jalan laen ke?
My Dad: mcm mane nk tau jln kalo naik kete jek tidor..naik kete jek tido..
Aku & adik aku: [gelak terbahak2...sbb tgk 1st tym ayah dok komen pasal mak suke tido dlm kete..hehehee tp tu lah hakikatnya....]

tp mamat tu kan xbaik tau..dok ngutuk bini dia...alah dia pon same..tym berchenta kompem lah jadik super hero..dah kawen...semua malas nk buat..ni xleh..tu kene buat sndr kn...hehehe anggap jek lah...ur wife keletihan menguruskan rumahtangga...makanya, dlm kete tu adalah 1 platform utk menghilangkan lelah..huhuhu lg pon..kalo ikot logik lah kan..tym berchenta kompemlah takot nk tido dlm kete...takot diapa2kan ke..dibawak larik tanpa sedarkan..dah kawen..terang2an lah....xkn diculik or dibawak larik..hehehehee

point2 yg len pg td...xbest sgt....sbb xdek kene mengena ngan kehidupan aku lg...yg ni jek best..sbb teros teringat kat ayah aku..hahaha tetibe rindu kat ayah aku..huk33 lagi terharu... aku bayar utang kat ayah aku...ayah aku say "thanx"..tu perli aku ke ape kan...hahhaaa [kompem dia ingat aku xnak bayar lah tu] utang is utang..xkan nk bawak ke mati kan..even utang ngan ayah..kompem lah kene bayar kan..name pon utang

Comments

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.