Skip to main content

Lewat

Sukatan suhu emosi di kala pagi td..aku rase sgt cool sbb xnaik2 pon even beberapa perkara muncul pagi td..seperti:-

1- murni call tny name kad - haih* aku xcarik lagi..kelam kabut carik..pdhal nk g keje dah..tp seb bek masih awal lagi! ... so, aku xrase serabut & emosi aku stabil lagi...
2- broach yg match xmuncul plak..- haih* seb bek aku mood xkesah...jadik style lame dahhh....sempoi jek...so, aku xrase serabut jgk!
3- bdk depan aku jln lenggang kangkung [ni pon nak masuk jgk!] - laluan tu sempit..aku redha jek..xseperti baser aku akan cube jugak utk pintas...
4- sampai tpt bas....[sbb tren xdek mslh] - maik ehhhhh pjg gillos....sah bas ade problem nih....tgu punye tgu..selama 30-40min terpacak..naik lenguh sendi kaki aku..bas muncul...tp aku xberasap..xdek pon kesah nk tgk jam..even aku tau dah lmbt..ramai yg dah chow amik cab...hehehe aku redha jek...last2 bas muncul dr tpt simpanan..sah lah bas rosak nims...hehehe tp aku cool jek even dah kol 8lbh...
5- smpai opis..lift plak wat hal..kejap sini benyala..nk masuk dia ttp..smpai 4 lift lah mempermainkan aku ngan kakak ting.19..tp aku relax...jek

muskil gak kn...ni lah hikmah puasa kot...ati & perasaan jadik cool...even aku dlm emosi xstabil disebabkan sedikit serabut ngan jiwa sndr...tah apsal tah..tp arini aku dah cheer up blk..sbb GAJI DAH MASUK! hehehe serabut sbb poket hampir2 kontang..kekekeke

Nota kaki: Lihat langit & awan di luar sana...dah berapa ari aku peratikan..langit & awan sangat cantek!

Comments

saifurudin said…
ko ngan adek tak abis2 ngan awak ketul ko tu .. haish

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…