Skip to main content

Mengimbas kembali

Ok sesi mengimbas kembali....kembali lagi..[penah ade ke b4 diz?] hehehe kene sedut sawang2 yg baru nk tumbuh....[kene pakse ok!] upset..ingatkan arini masok opis..nk goyang2 kaki...pehtu plak..kengkawan aku rajin plak SMS vagai..emel or YM udah le...letih i k! smpai bateri kong..yg ni my mistake..sbb aku xcharge bateri kan..ahaks...

-----------------------------

before terlupe "SELAMAT BERPUASA SEMUA"

-----------------------------

ok...aku cuti jumaat-isnin...cuti xbuat ape2 pon..cume g Muor jumpe lyza & tgk baby boy kak zila [adik si qimie] & sabtu plak..lepak kat umah seharian kerana menjadi baby sitter xberbayar..letih ok...menjaga bdk 3org tu..si nor, ika & syahmi...huh....wat i can say..letih mak! tp xpe..sekali sekala...ni gare2 sedare aku ade wat kenduri kat Bukit Piatu...makanya...pak ngah aku n my dad nk poie lah kn ...& pak ngah aku terpakse park ke-tiga2 cucu dia kat umah aku....hehehee tp layan kan ajo....berultramen, merempit vagai ngan bdk ber3 tuh..ahad plak...mak si nor & ika plak wat kenduri kat malim..haih..apsal semua org wat kenduri jek..ni nak xnk kene poie...xleh ngelat sbb dah kantoi ngan kak ana aku mase dia mai amik anak dia..hehehee...pedih telinge jugak lah..tp aku dah kebal skrg ni...isnin plak...jln2 bersama bonda tercenta..xpg mane pon..g mydin jek..hahaha carik brg dapor..ngeh33...ptg blk KL..tp aku meroyan sbb nk kuar melaka pon makan sejam...smpai kl nk ke ampang lalu mr2 pon jem...mmg berasap lah kepala hotak aku..tp pdn muke aku kn..sape suh blk ptg tym org blk keje...hehehee...selasa-khamis plak aku training kat amcorp...hehehe 2 jek lah kisahnye..

kisah di sebaliknya..nnt aku update lah...sbb malas nk trasfer gamba or tranfer cerita dlm blog ni..dengan erti kate lebih mudah paham..i malas nk type..tgk mlm ni kalo rajin.....ok!

Comments

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…