Skip to main content

Pssstttt....Rabak poket ku rabak~~

**actually aku type mase awal pagi 17 Ogos 2009..hahah xdek keje..tym layan jerry maguire..try nk create entry,.,sekali xleh nk publish & xleh save,...masalah lah internet kat umah aku tu...sengut! seb bek aku bijak...mengikut ajaran dr abg long yg wat dlm word..maka aku copy & paste the code dlm notepad..hahahahaa maka inilah hasilnya**

-------------------------------------------

Dear Me & Myself,

Harini same jek mcm semalam, 2hari lepas...raya taun lepas..& hari sebelomnya...tiada ape pon yang telah membuatkan ko istimewa...cume hari ini adalah hari isnin..di mana...aku masih dok melalut depan PC ni...xtau ape sebenarnye aku nak buat..hehehe cume aku terpikir utk melalut seposen dua..cume yg aku rase best adelah..esok aku cuti....eh..eh....pg ni nnt ..xyah pg keje..sbb aku melepak kat Umah..heaven giller..even tilam aku hanya lah narita jek kat KG nih..xmcm katil queen aku kat umah sewa yg empuk [empuk ke? rase mcm nk hempuk jek tilam tu adelah...] tp narita ni jugak yg best..even aku hny rase dingin lantai bilik aku ni jek..sbb nye..tido asik terbabas ke lantai..cari ekon yg xpenah dipasang dlm bilik aku nih..tp aku bersyukur dengan adanya ekon asli dr lantai bilik aku :P

Taun ni jek..kebetulan dia jatuh pd hari selepas weekend makanya..kat Kampung lah aku bertapa...tanpa apa2 perancangan..hanya ingin menghabiskan masa seperti biasa sambil memikirkan ape yg ptt aku lakukan..kire memasang strategi baru utk mengguna umpan ape puler setelah umpan taun lepas xkene makan seperti taun2 sudah..haih* umpan ape ek yg bagos...buntu dah aku ni..cume aku lom ade keinginan nk gune ubuntu lg [ade kene mengena ke?..sila abaikan] sebelom ni aku dah gune cacing, pehtu aku gune telor kerengga, & then aku try gune sotong dlm peti ais mak aku...taun lepas plak aku borong udang kat tesco utk dijadikkan umpan..tp semuanya masih xmengena..makanya..aku buntu utk gune umpan ape puler...2 sebab nye aku masih melangut depan PC xtido2 lagi..haih*

sementara masih berkesempatan..let me be da first person wish myself [nmpk sgt loser...xdek org len nak wish..sedor sket...]...Happy Birthday :(..*sigh* [ade ke org sedey tym besdae?] aku jek yg sll mcm tu..sbb sedih usia makin menganjak tinggi..tp aku masih xtinggi2 dr segi ketinggian mau pun ilmuan dunia & akhirat.[sbb aku asik mengembang jek]

dengan xsengaja aku telah pon mengorek buku biru aku & terjumpe lah habuan ini.....utk diri ku setelah 20juta kali berpikir..& kerana aku terpakse & terdesak....akhirnya....thanx kepada hadiah pemberian ayah yg terpakse ditukar kepada pemberian diri sndr...ceh...poyo jek...ok aku gune 3310 tu dah 8taun ok! ptt ke ptt tukor kan...



Suke mmg suke..tp poket akak dah rabak ok! & nk pakai yg laen xmampo den...ni pon jadiklah...kire blh lah dr xdek...[bile org kedekut berkata2] ngeh33

oklah..semoga usia aku dipanjangkan untuk terus menikmati kenikmatan duniawi di samping aku dpt meningkatkan keimanan aku utk dijadikan bekal di akhirat kelak..cehhhhh ceh ceh.... weekend ni dah puase ye kengkawan..jgn lupe plak...or buat2 lupe....

dan xlupe juge semoga aku diberi ilham utk mendapat umpan yg mantop! dehhh...dushhh...asik pikir umpan....[kene lah kn sbb poket dah rabak!]

Nota kaki: thanx to DD even dah mengantok thp dewa masih gagah kan diri utk teman kan aku di sesi merabak kan poket..mau xrabak..selain HP cik norkiah ni..aku rembat cik compaqo jugak!...& xdek lah loser sangat..si budak kecik yg bakal jadik dokter pesakit..bkn dokter hati ok....sbb tetibe call aku mlm2 bute..potong stim aku nk tgk si jerry tu...tp thanx a lot dear sbb masih mengingati besdae bekas cekgu ko yg sengal ini...hehehehe

----------------------------------------------------------------
nota hari ini: thanx to all yg wish....ape2 pon..i dah makin tua! lalalaa

Comments

KEnanga said…
woww...syabas..akhirnya tuka henpon dan lappy...kasi tunjuk pic yg live punya..okei
Yun said…
hahaha...2la akhirnya kan..dah xsanggup lah kn..nk menghadapi mslh tercall sndr..haih* asik memalukan den ajo phone lame tu..hik33

gamba2 nye nnt lah..kalo rajin..skrg xde mood nk berphoto ok!

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…