Tuesday, August 4, 2009

Pasar Malam Kerinchi

Laksam yg lazat
(gambar ni ikhsan dr google image :))

What I can say...Macam-macam ada...hehehe :)

even dah hampir 4taun aku menetap kat kawasan terbabit...& pasor malam nye pon di lokasi yang sama, menu yg sama, peniaga yg sama..huhuhu rasa yg same...harga jek berlainan...cisss asik nek rege jek....tapi...pasor malam kerinchi totap menjadi pujaan ati penduduk sekitar seperti aku..kerana...bilamana hari pasor malam..aku xperlu memeningkan kepala hendak memikirkan apekah menu utk di makan pd mlm tersebut...

bernde yang selalu aku beli adalah...nasik lemak ayam goreng berempah, nasi kukus yg marbeles, mee hoon sup, laksa, murtabak, putu bamboo, yong tau fu, tau fu fa, kebab, kuih akok, popia basah...kepok lekor & dan macam2 lagi.... tapi sejak 2minggu lepas..aku giller ngan laksam plak..hehehe sebabnye b4 diz xdek...& bile terperasan..aku pon mencube lah...& rase nye sgt melekat di tekak..makanya...aku akan makan smpai aku rase nk muntah blk..hehehe kire tu bakal menjadi menu aku utk seketika smpai aku rasa muak plak...

**dulu aku xmakan laksa...aku start makan laksa mase aku 20 ke 21, kat umah nenek si nurul dekat pekan dungun tu...sbb aritu kami wat perangai jakun..jln kaki dr UiTM utk ke pekan dungun..mak eihh hazab ok..dah le jumaat..mane ade sgt kedai yg bukak..sudahnye..lepak menghilangkan lelah kat umah nenek nurul...ingatkan leh lah makan nasik ke ngan air sirap ais kn..tp yg ado hny laksam ye kengkawan..laksam..aku xreti makan....tp kengkawan aku yg len dah balun ngan lahap..siap tambah 3-4kali...aku terkulat2 jek..tp dek kerana lapar...& dah kembung air,...& farah plak asik dok pelawa disetiap suapan dia..last2 aku rasa jugak..skali amik ko..2mangkuk aku bedal..sedap plak laksam ni..ngeh33..sejak aritu mmg aku beli laksam or laksa jek kat pasor malam dekat pekan dungun tu even rase dia xdek lah sedap mane..cume nk train tekak aku jek tu!..huhuhu...2la konsep jgn takut nk merasa makanan baru...& aku rase rugi xmakan laksa dr dulu..*lol*hoho:P(*_+)**

isnin lepas pon aku balun laksam as my dinner...huh layan ok! cume mintak cili dia lebih..mmg layan....xlama lagi nk puasa..maka ari-ari akan mengadap pasor malam b4 nek ke umah..huhuhu dengan berjumpe nye ramadhan kali ni..makanya...dah 5kali ramadhan lah aku beronggeng kat pasor malam kerinchi utk mencarik juadah berbuke..huhuhu [lame ek?]

ok lah..selain makanan, skrg aku nk carik tudung pon kat pasor malam sajok...xpayah susah nk carik jauh2..hehehehe mule2 usha2 kaler..pehtu order sajek...senang kan?...& bgtau bile nak amik...layan....owh last week aku perasan ade crocs jugak juai kat pasor malam..hahaha giller kentang kan! tp rege same ye..RM75++ gitu.... owh baju pon dah byk choice...kire makcik2 yg berniaga ni..mendengar komen dr pembeli cam aku..hahaha xmcm abg cafe bwh opis aku nih...suh tukor menu buat derk jek! camne nk maju kan?kan aku dah xlalu nk makan lauk pauk dia...

popia basah

nasik kukus

putu bamboo

murtabak

jagung bakar...nyum nyum

kebab

kuih akok..lazatnya

kepok lekor
(semua gamba ni ikhsan dr google image)

2 comments:

Mira Suhani said...

huhu bestnye laksam..aku nk gak..ko buatkan aku terliur..oh laksam..oh nasi kukus..wawawa.

Yun said...

aku mmg saje jek..aku dlm proses nk carik gamba semua makanan tu..hahahaha

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...