Skip to main content

TAG dikala aku peneng

1. Bekas kekasih saya adalah :
>> seorang manusia biasa

2. Saya sedang mendengar :
>> bunyik keyboard yg ditekan oleh saya

3. Mungkin saya patut:
>> balik & menonton TV saja...

4. Saya suka :
>> Mr. Nik sy yg huduh itu [ini sesuwai ke idak?]

5.Sahabat-sahabat baik saya :
>> Ntah..tanya lah pd mereka...apekah kedudukan sy di hati mereka ok!

6.Saya tak paham :
>> kenapa perlu sakit kepala

7.Saya kehilangan :
>> 27 tahun yg sia-sia

8.Ramai yang berkata :
>> Sy sangat gemuk!! demit...mmg i GEMOK ok! mcm mane nk kurus?

9.Makna nama saya :
>> wow...i like..kompem uols xpercaya..makna nama saya adalah "sebaik-baik wanita/perempuan" (sila jangan muntah dulu..nnt batal puasa plak)

10.Cinta itu adalah :
>> anugerah [cett...mood sweng plak...sbb guwe stress bile org asik tny bile nak kawen..tp i xde jawapan paling best lagi]

11.Di suatu tempat, seseorang sedang :
>> memikirkan saya [krohh krohh...krohh..zzzzz sila tido skrg...jgn bace lg]

12.Saya akan cuba :
>> utk tidak mentekedarah sehingga menyebabkan penimbang berat badan memuntahkan jarumnya

13.Ayat SELAMANYA membawa maksud :
>> forever ala-ala tiada sempadan gitew...but kene beringat..tiada ape pon yg kekal melainkan Tuhan yg ESA

14.Telefon bimbit saya :
>> saya suka...org laen xsuke..pedulik ape kan..

15.Bila saya terjaga dari tidur :
>> saya selalu berdoa semoga jam masih pukul 12am :P

16.Saya paling meluat apabila :
>> saya nk buat sesuatu tp saya xmampo [kire meluat pd diri sndr sbb mengada2..aci x?]

17.Pesta/Parti adalah :
>> xsesuwai utk saya

18.Haiwan yang paling comel yang saya pernah temui ialah :
>> semut yg bekerja keras di pantry opis saya [dulu lah..skrg semut yg comei dah lesap kan diri]

19.Peringkat umur yang paling menyeronokkan bagi saya ialah :
>> 20-22 [sebab semua org xtny ape2 soalan ketika itu] kekekee

20.Hari ini :
>> mcm mendung sajek

21.Malam ini saya akan :
>> jalan2 di jalan TAR [ini impian saje....ok!]

22.Esok pula saya akan :
>> pergi kerja mcm baser

23.Saya betul-betul inginkan :
>> percutian ke Baitullah

24.Ketika anda lihat wajah anda di hadapan cermin pagi ini :
>> xsempat tgk cermin pagi td! [blh percaya ke?]

25.Pusat membeli-belah atau arked permainan :
>> duduk rumah jek lah lagi best.

26.Makanan Barat atau Jepun :
>> masakan melayu...saya kan org kampung

27.Bilik yang terang atau gelap:
>> gelap lah...

28.Makanan segera adalah :
>> penyumbang terbesar kepada kegemukan saya [pdhal napsu sndr yg nk makan kn]

29.Ayat terakhir yang anda katakan pada seseorang?
>> "babe ade stepler x?"

30.Siapa yang anda nak Tag?
>> sape yg rase nk buat lah...peneng nk pikir

Comments

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.